Forum PCLab.pl: Blue screen - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Blue screen Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Sataxim 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 116
  • Dołączył: Cz, 04 Gru 14

Napisany 06 Czerwiec 2018 - 11:59

Witam. Mam problem. Przy ładowaniu systemu wyskakuje mi blue screen. Dysk jest na 100% dobry, bo podłączam go do innego PC i działa. Co to może być za błąd i czym spowodowany. Załączam zdjęcie. Pomocy.

https://www.fotosik....hhNp6Zwq_wmqjWb

#2 Użytkownik jest niedostępny   MitycznyJeż 

  • Codziennie pJEŻ swój kołnJEŻ!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17712
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 06 Czerwiec 2018 - 12:12

INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE
A więc system nie mógł znaleźć dysku z którego startuje.
System automatycznie wyłącza ładowanie sterowników do tych kontrolerów, których nie znaleziono w komputerze.

Zwykle problem pojawia się gdy zmieniono tryb pracy kontrolera dyskowego w biosie. Albo wspomniane przekładki.

Przestaw system na uruchamianie w trybie awaryjnym, a następnie na docelowej maszynie to wyłącz i uruchom normalnie.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Sataxim 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 116
  • Dołączył: Cz, 04 Gru 14

Napisany 06 Czerwiec 2018 - 12:27

Jest jeszcze jeden problem. Co około drugie włączenie komputera, monitor mi pokazuje brak sygnału. Sprawdzałem 2 monitory i na obu jest tak samo. Niewiem czemu, kabel hdmi-dvi jest dobrze podłączony, kilka razy go wyjmuje i podłączam na nowo. Kartę grafiki też wyjąłem i włożyłem od nowa. Raz się ekran pokazuje, a raz nie, nie ma reguły. Wcześniej wszystko było okej. Może to też ma coś z tym wspólnego?

#4 Użytkownik jest niedostępny   Sataxim 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 116
  • Dołączył: Cz, 04 Gru 14

Napisany 06 Czerwiec 2018 - 12:43

Pomoże ktoś?
Pomocy...

Ten post był edytowany przez Sataxim dnia: 06 Czerwiec 2018 - 13:12


#5 Użytkownik jest niedostępny   Sataxim 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 116
  • Dołączył: Cz, 04 Gru 14

Napisany 06 Czerwiec 2018 - 13:58

Teraz podłączyłem starą kartę graficzną, która nie ma nawet podłączenia do zasilacza, kablem vga do monitora i nic.
(Karta na 100% sprawna bo z brata komputera który codziennie na nim siedzi i g gra). Nadal brak sygnału na monitorze. Hmm, wszystko chodzi, ale brak obrazu na 2 kartach, a czasami jak się załączy, to przy ładowaniu systemu blue screen i reset. Hmm, czyżby to płyta główna?

Napewno wykluczam już dysk, 2 monitory i 2 karty graficzne. Ramy i procek mi też w biosie normalnie pokazywało. Co to może być?

Hmm, wyjąłem ramy i włożyłem jeszcze raz. Pokazał się ekran wkońcu. Szuka mi problemu aktualnie. Ale zapewne po wciśnięciu"finish" będzie reset i znów blue screen. Czy to może być wina ramów?

#6 Użytkownik jest niedostępny   Sataxim 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 116
  • Dołączył: Cz, 04 Gru 14

Napisany 06 Czerwiec 2018 - 14:15

Pokazuję mi się to za każdym razem. Nie ważne co potem zrobię, wybiorę po resecie przy ładowaniu systemu i tak jest reset i tak w kółko

https://zapodaj.net/...6c6779.jpg.html

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych