Forum PCLab.pl: Wymiana karty komputer nie włącza sie - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Wymiana karty komputer nie włącza sie Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   qbeen 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19
  • Dołączył: Wed, 06 Sie 14

Napisany 13 Czerwiec 2018 - 17:26

Witam komputer po włożeniu nowej karty gtx1050ti boost wcześniej byl Radeon lecz padl i do tej pory smigalem na zintegrowanej komputer włącza się do momentu napisu trwa uruchamianie systemu windows z logiem windows 7 słychać typowy dźwięk włączania windowsa lecz Obraz cały czas stoi w miejscu, komputer włącza się w trybie awaryjnym. Karta grafiki działa świeci się wiatraki się kręcą więc to chyba nie wina wadliwej karty. Resetowalem bios wyjmując baterie jednak nic nie dało nie wiem co robić :/

Sorry nie mogę edytować na komórce wiatraki jednak stają w momecie zawieszenia się na logu windowsa

#2 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3419
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 13 Czerwiec 2018 - 17:37

Podaj dokładny spis części kompa. Szczególnie zasilacz i jaki był wcześniej Radeon.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Makavcio2 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 439
  • Dołączył: Wt, 14 Lis 17

Napisany 13 Czerwiec 2018 - 17:38

Stary... Twoja jenzyk polska kaleczyć moja monitor...

Dlaczego resetowałeś bios? Co to miało na celu?
W trybie awaryjnym odinstaluj sterowniki karty graficznej i wszystko inne, co do niej miałeś. Możesz wyszukać sobie jakieś narzędzia do wywalania sterów grafiki, ale jest to raczej zbędne.
Mam nadzieję, że nic mechanicznie nie popsułeś, ponieważ wymiana grafiki nie powinna spowodować uniemożliwienia uruchomienia systemu.

EDIT: Zasilacz mu raczej starcza, jeśli miał do tej pory piekarnik, a przesiadł się na niewymagającą przecież nvidię.

Ten post był edytowany przez Makavcio2 dnia: 13 Czerwiec 2018 - 17:39


#4 Użytkownik jest niedostępny   qbeen 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19
  • Dołączył: Wed, 06 Sie 14

Napisany 13 Czerwiec 2018 - 18:03

Płyta ASRock h81m dgs procek Intel i5 4460 zasilacz chieftec gpa500vwS8, stary Radeon to 270 bez x komputer bym składany na tym forum reset biosu polecił mi znajomy wiec spróbowałem sterowniki usunąłem tzn przez plik AMD software nwm co więcej tam zostało komputer na zintegrowanej śmiga normalnie po 2 pisze na szybkości i na komórce wiec sory za język ale też bez przesady

#5 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3419
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 13 Czerwiec 2018 - 18:16

Na integrze zrób aktualizację biosu, chyba że masz najnowszy. Jaki to dokładnie GTX1050Ti? Kupiłeś nowy, czy używany? Ma wejście na dodatkowe zasilanie?

#6 Użytkownik jest niedostępny   qbeen 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19
  • Dołączył: Wed, 06 Sie 14

Napisany 13 Czerwiec 2018 - 18:23

Jest to MSI GTX 1050ti gaming x nie ma dodatkowego zasilania, kupiony nówka

#7 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3419
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 13 Czerwiec 2018 - 18:27

Nie mam tej karty ale na morele jest napisane, że ma dodatkowe zasilanie 6 pin www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-1050-ti-gaming-x-4gb-gddr5-128-bit-hdmi-dp-dvi-d-box-975434/

tu na zdjęciu też jest złącze: http://www.guru3d.co...gaming-x-review,4.html

Ten post był edytowany przez xtn dnia: 13 Czerwiec 2018 - 18:31


#8 Użytkownik jest niedostępny   qbeen 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19
  • Dołączył: Wed, 06 Sie 14

Napisany 13 Czerwiec 2018 - 18:52

Dodatkowe zasilanie 6 pin no ma po prostu wejście 6 pin które podpinam i wkładam szyna do płyty

#9 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3419
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 13 Czerwiec 2018 - 18:53

Zobacz postqbeen, o 13 Czerwiec 2018 - 18:52, napisał(a):

Dodatkowe zasilanie 6 pin no ma po prostu wejście 6 pin które podpinam i wkładam szyna do płyty

Pisałeś, że nie ma. Z podpiętą wtyczką nadal nie działa?

#10 Użytkownik jest niedostępny   qbeen 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19
  • Dołączył: Wed, 06 Sie 14

Napisany 13 Czerwiec 2018 - 18:53

Sory myślałem że to standard a nie że dodatkowe, tak podpiete cały czas było i nie działało

Ten post był edytowany przez qbeen dnia: 13 Czerwiec 2018 - 18:54


#11 Użytkownik jest niedostępny   qbeen 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19
  • Dołączył: Wed, 06 Sie 14

Napisany 13 Czerwiec 2018 - 20:41

Dobra temat mozna zamknąc aktualizacja sterowników w trybie awaryjnym pomogla

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych