Forum PCLab.pl: Nie czyta mi drugiego monitora - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Nie czyta mi drugiego monitora

#1 Użytkownik jest niedostępny   PatryQvl 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 28
  • Dołączył: Cz, 16 Lip 15

Napisany 13 Czerwiec 2018 - 18:05

Witam.
Posiadam dwa monitory z wejściami D-Sub i kartę graficzną GTX 950 która ma wejścia HDMI i jedno wejście DVI-I. Do jednego monitora posiadam adapter D-SUB -> DVI-I więc jest podłączony do karty graficznej.
Ale drugi monitor mogę podłączyć tylko do płyty głównej.

I problem w tym, że nie czyta mi drugiego monitora.
Przestawiałem coś w biosie i raz czyta mi monitor z karty a raz z płyty głównej ale nigdy oba.

Moja płyta główna to Gigabyte H81M-HD3 a procesor o intel i5 4460.

Co muszę ustawić w biosie i czy jest to wogle możliwe żeby działały tak dwa monitory.

#2 Użytkownik jest niedostępny   nemar 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 999
  • Dołączył: Cz, 26 Maj 16

Napisany 13 Czerwiec 2018 - 18:12

Gniazdo w płycie głównej nie jest podłączone do karty graficznej, a do iGPU.

A komputer działa Ci albo z iGPU albo z kartą graficzną - nigdy razem. Właśnie to przestawiasz sobie w BIOSIE.

Ten post był edytowany przez nemar dnia: 13 Czerwiec 2018 - 18:13


#3 Użytkownik jest niedostępny   PatryQvl 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 28
  • Dołączył: Cz, 16 Lip 15

Napisany 13 Czerwiec 2018 - 18:22

Czyli co dokładnie muszę zrobić?


W biosie przestawiam to:
https://imgur.com/a/72lPqt6

Jak daje IGFX to działa tylko monitor z płyty głównej.
A jak daje PCI i PCIe 1 slot to działa tylko monitor z karty graficznej.

#4 Użytkownik jest niedostępny   nemar 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 999
  • Dołączył: Cz, 26 Maj 16

Napisany 13 Czerwiec 2018 - 18:52

Podłączyć dwa monitory pod to samo źródło obrazu. A jak to nie wiem. :E

#5 Użytkownik jest niedostępny   MitycznyJeż 

  • wJEŻbita i czarodzJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17429
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 13 Czerwiec 2018 - 19:06

Przy ustawieniu "Intel Processor Graphics" na enabled powinieneś mieć aktywne oba układy.
Upewnij się w menedżerze urządzeń.

Pamiętaj tylko, że obie karty muszą mieć zainstalowane sterowniki.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Kushira 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 607
  • Dołączył: Pn, 30 Maj 16

Napisany 13 Czerwiec 2018 - 19:46

Zobacz postnemar, o 13 Czerwiec 2018 - 18:12, napisał(a):

Gniazdo w płycie głównej nie jest podłączone do karty graficznej, a do iGPU.

A komputer działa Ci albo z iGPU albo z kartą graficzną - nigdy razem. Właśnie to przestawiasz sobie w BIOSIE.


Mogą działać obie naraz. Koledze tak zrobiłem :P

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych