Forum PCLab.pl: Dwa monitory a MHZ - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Dwa monitory a MHZ

#1 Użytkownik jest niedostępny   LujiVito 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Wed, 04 Lip 18

Napisany 04 Lipiec 2018 - 07:25

Witam,
Mam pytanie, jeżeli mam monitor 144mHz i chciałbym podłączyć drugi monitor, lecz jest on 75mhz to zmieni sie jakość na pierwszym? Można w ogole tak połączyć?

#2 Użytkownik jest niedostępny   KorniszonZBeki3 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2086
  • Dołączył: Wt, 28 Cze 16

Napisany 04 Lipiec 2018 - 09:03

Bedzie na obu 75hz.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Acetan 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11
  • Dołączył: Wt, 17 Paź 17

Napisany 04 Lipiec 2018 - 09:06

Wszystko normalnie będzie działać, na pierwszym będzie 144, a na drugim 75. Posiadam taki setup

#4 Użytkownik jest niedostępny   Robocap 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2056
  • Dołączył: Wt, 06 Cze 17

Napisany 04 Lipiec 2018 - 12:06

Nic nie będzie zmieniać :D pierwszy 144hz drugi 75hz :P

#5 Użytkownik jest niedostępny   JeRRy_F3D 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2317
  • Dołączył: Wed, 17 Cze 15

Napisany 04 Lipiec 2018 - 13:55

Zależy, co chcesz robić? Jak dublować ekrany, to powinny zrównać do osiągów i rozdzielczości gorszego.
Jak pracować zupełnie /co innego - rozdzielczości, Hz, itd./ to pytaj @Acetana, skoro ma taki config (choć nie wiem, jak karta grafiki i OS miałyby ogarniać jednocześnie różne rozdziałki i różne Hz na 2, 3 monitorach).
Chętnie poczytam.

Ten post był edytowany przez JeRRy_F3D dnia: 04 Lipiec 2018 - 13:56


#6 Użytkownik jest niedostępny   Thazalir 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 138
  • Dołączył: Pn, 02 Paź 17

Napisany 04 Lipiec 2018 - 14:11

Załóżmy że mamy monitor w którym natywna rozdzielczość to 1920x1080 75Hz oraz drugi 1600x900 60 Hz. Jeśli rozszerzamy ekrany możemy ustawić ich natywne rozdzielczości, a jeśli powielamy ekrany na pierwszym ekranie będziemy ograniczeni do rozmiaru i odświeżania drugiego (1600x900 60Hz)

#7 Użytkownik jest niedostępny   JeRRy_F3D 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2317
  • Dołączył: Wed, 17 Cze 15

Napisany 04 Lipiec 2018 - 14:40

Zobacz postThazalir, o 04 Lipiec 2018 - 14:11, napisał(a):

Załóżmy że mamy monitor w którym natywna rozdzielczość to 1920x1080 75Hz oraz drugi 1600x900 60 Hz. Jeśli rozszerzamy ekrany możemy ustawić ich natywne rozdzielczości, a jeśli powielamy ekrany na pierwszym ekranie będziemy ograniczeni do rozmiaru i odświeżania drugiego (1600x900 60Hz)

Dokładnie tak, jak sobie to wyobrażałem.
Solo = jak sprzęt pozwala.
Dubel = równianie do gorszego.

Ten post był edytowany przez JeRRy_F3D dnia: 04 Lipiec 2018 - 14:40


#8 Użytkownik jest dostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14129
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 04 Lipiec 2018 - 17:06

Ale po co dublować w takim wypadku?

Mogę zerknąć w domu co się stanie.

#9 Użytkownik jest niedostępny   Matticzek 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 301
  • Dołączył: Cz, 10 Maj 12

Napisany 05 Lipiec 2018 - 01:14

Generalnie jest śmiesznie jak ustawiam dublowanie ekranu w takiej konfiguracji, bo monitor 144Hz działa na 60Hz, a ten 75Hz na 75Hz, pewnie dlatego, że w domyślnych ustawieniach ten 144Hz nie ma 75Hz.

Przy rozszerzeniu ekranu oczywiście jeden działa 144Hz, drugi 75Hz.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych