Forum PCLab.pl: Mit FX - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (11 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Mit FX Czyli jak zniszczono AMD FX? Oceń temat: -----

#121 Użytkownik jest niedostępny   Krauziak 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1916
  • Dołączył: Nd, 14 Mar 10

Napisany 18 Wrzesień 2019 - 18:51

Zobacz postkubinek83bb, o 18 Wrzesień 2019 - 19:44, napisał(a):

Tutaj teścik jak ktoś ciekawy vs sandy https://www.youtube....h?v=QrNKeLhDhsQ



Wersję bez k powinieneś ustrzelić.

https://allegro.pl/o...2600-8488958473

Nie ma sie co dziwic,2600k jest szybszy w single core o ponad 30%. Pozatym te procesory to legendy .Osoby ktore kupily je lata temu do dzis moga komfortowo grać

#122 Użytkownik jest dostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1834
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 20 Wrzesień 2019 - 22:24

Zobacz postKrauziak, o 18 Wrzesień 2019 - 19:22, napisał(a):

To ładne napięcie,moj ma vid 1.4v i nie chce poniżej tego napięcia wspolpracować.Z drugiej strony nie grzeje sie jak walniety,mam raptem 9 stopni więcej pod obciążeniem przy 4.8ghz i 1.54v ...

4,8 GHz i bardzo wysokie Vcore(słyszałem że 1,55V to jest max.bezpieczne napięcie dla FX-ów),najszybciej gdzieś za miesiąc będę miał więcej czasu,to coś pokombinuję z OC,tylko muszę ogarnąć amdmsrtweaker,bo bez tego nie ruszę,a w uefi mojej 990XA-UD3 nie mam możliwości wyłączenia APM.
Jak moja płyta nie da rady z OC,to najwyżej zakupię 990FX Sabertooth i po sprawie ;)

Ten post był edytowany przez Splendor_97 dnia: 20 Wrzesień 2019 - 22:26


#123 Użytkownik jest niedostępny   Krauziak 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1916
  • Dołączył: Nd, 14 Mar 10

Napisany 20 Wrzesień 2019 - 22:54

Zobacz postSplendor_97, o 20 Wrzesień 2019 - 23:24, napisał(a):

4,8 GHz i bardzo wysokie Vcore(słyszałem że 1,55V to jest max.bezpieczne napięcie dla FX-ów),najszybciej gdzieś za miesiąc będę miał więcej czasu,to coś pokombinuję z OC,tylko muszę ogarnąć amdmsrtweaker,bo bez tego nie ruszę,a w uefi mojej 990XA-UD3 nie mam możliwości wyłączenia APM.
Jak moja płyta nie da rady z OC,to najwyżej zakupię 990FX Sabertooth i po sprawie ;)

Nizej nie chcial sie ustabilizowac,tzn to jest efekt działania LLC,domyśnie jest ustawiony na 1.49v Jako ciekawostke,moge dodać ,że 6300 kończył w dokładnie tym samym momencie i na tym samym napięciu. Na poprzedniej plycie msi 990fxa gaming z sekcja 6+2 fx3600 jak i 8350 robily 4.5ghz przy 1.45v.Zwróć uwage na to ze fsb idzie na 300mhz .Pozatym ...napięcie to jedno a temperatury to drugie,jeżeli płyta nie dostaje po tyłku (sabertooth to twardy zawodnik) i chłodzenie ogarnia to nic sie nie dzieje,a mam czym chłodzic ,360mm AIO :E

Ten post był edytowany przez Krauziak dnia: 20 Wrzesień 2019 - 22:56


#124 Użytkownik jest dostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1834
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 20 Wrzesień 2019 - 22:57

Zobacz postKrauziak, o 20 Wrzesień 2019 - 23:54, napisał(a):

Zwróć uwage na to ze fsb idzie na 300mhz .

Kręciłeś za pomocą FSB?
FX-y mają odblokowany mnożnik.

#125 Użytkownik jest niedostępny   Krauziak 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1916
  • Dołączył: Nd, 14 Mar 10

Napisany 20 Wrzesień 2019 - 22:59

Zobacz postSplendor_97, o 20 Wrzesień 2019 - 23:57, napisał(a):

Kręciłeś za pomocą FSB?
FX-y mają odblokowany mnożnik.

Najlepszy skok wydajności osiągniesz połączeniem FSB+ multi. Przy czym trzeba pamiętać aby HT i NB pokrywały sie jeżeli chodzi o zegary

#126 Użytkownik jest niedostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3208
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 21 Wrzesień 2019 - 00:44

Zobacz postSplendor_97, o 20 Wrzesień 2019 - 23:57, napisał(a):

Kręciłeś za pomocą FSB?
FX-y mają odblokowany mnożnik.

Tylko zwróć uwagę jaką kolega Krauziak ma płytę prawie najlepszą do oc fx'a lepsza była tylko asus crosshair formuła V jak kręciłem FX'a u siebie to FSB nie dawało nic NB nieco poprawiało osiągi minimalnie chociaż tutaj też bardziej to działało przy phenomach i dawało lepsze rezultaty gdy NB było wysoko taktowane, wykręcenie NB da ci lepszy minimalny fps przy dropach ale ogólnego maksymalnego nie polepszy prawie nic. Na tym gigabajcie ciężko żeby to wytrzymało przy takim napięciu jeśli byś chciał atakować 4.8-5.0 :E
Mi przy 1.41v jak podbiło LLC z 1.39 to już chłodzenie ledwo wyrabiało a miałem prolimatech megahalems z dwoma SW3 push-pull czyli nie takie złe :) przy wartościach 1.5 to jest taki smok że głowa mała TDP grubo ponad 200W :E Wymiana płyty na tego asusa nie ma kompletnie sensu jeśli nie zadowoli cie OC na tym gigabajcie, w cenie tej płyty masz taniego ryzena 2600 którego każda płyta obsłuży bez problemu + jakiś ram za 300zl i za tysiaka masz nowa platforme. Też kiedyś chciałem zrobić taką głupotę jak moje oc 8350 zatrzymało się na 4.6 na GA970 UD3 1.2 i kupić płyte za 700zl żeby zrobić OC większe o 200mhz :lol2: ale na szczęście wybiłem sobie z głowy głupoty :cool:
@Krauziak masz jakiś nawiew na sekcję przy tym aio na cpu ? :Up_to_s:

Ten post był edytowany przez Send1N dnia: 21 Wrzesień 2019 - 00:52


#127 Użytkownik jest niedostępny   Krauziak 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1916
  • Dołączył: Nd, 14 Mar 10

Napisany 21 Wrzesień 2019 - 01:04

Zobacz postSend1N, o 21 Wrzesień 2019 - 01:44, napisał(a):

Tylko zwróć uwagę jaką kolega Krauziak ma płytę prawie najlepszą do oc fx'a lepsza była tylko asus crosshair formuła V jak kręciłem FX'a u siebie to FSB nie dawało nic NB nieco poprawiało osiągi minimalnie chociaż tutaj też bardziej to działało przy phenomach i dawało lepsze rezultaty gdy NB było wysoko taktowane, wykręcenie NB da ci lepszy minimalny fps przy dropach ale ogólnego maksymalnego nie polepszy prawie nic. Na tym gigabajcie ciężko żeby to wytrzymało przy takim napięciu jeśli byś chciał atakować 4.8-5.0 :E
Mi przy 1.41v jak podbiło LLC z 1.39 to już chłodzenie ledwo wyrabiało a miałem prolimatech megahalems z dwoma SW3 push-pull czyli nie takie złe :) przy wartościach 1.5 to jest taki smok że głowa mała TDP grubo ponad 200W :E Wymiana płyty na tego asusa nie ma kompletnie sensu jeśli nie zadowoli cie OC na tym gigabajcie, w cenie tej płyty masz taniego ryzena 2600 którego każda płyta obsłuży bez problemu + jakiś ram za 300zl i za tysiaka masz nowa platforme. Też kiedyś chciałem zrobić taką głupotę jak moje oc 8350 zatrzymało się na 4.6 na GA970 UD3 1.2 i kupić płyte za 700zl żeby zrobić OC większe o 200mhz :lol2: ale na szczęście wybiłem sobie z głowy głupoty :cool:
@Krauziak masz jakiś nawiew na sekcję przy tym aio na cpu ? :Up_to_s:

Wystarczy tyle co obudowa nawieje :E . 3x120 z przodu + 1x 140mm zaraz za sekcją.Na dodatek wentylatory od AIO sa tak wydajne ze wyciągają nadmiar ciepłego powietrza z okolic cpu. Musze go naprawde wymęczyć w occt zeby zobaczyc okolice 80 stopni na mosfetach. Ta płyta jest genialna. Podejżewam ,że mógłbym go troche jeszcze pomęczyć ale jakos tak mi szkoda ;)

Co do kręcenia fsb ,wyniki widac w cinebench. Na dodatek obecnie ram mam ustawiony na 2000mhz na znosnych timingach. Przy tym oc i GTX 1060 mozna jeszcze spokojnie pograć. Taki BF1 trzyma okolice 80-90fps na stałe w multi. Trzymam to z sentymentu,przyzwyczajam sie do rzeczy ,sabertooth to w sumie był kaprys. Podobnie mam z PS2 Fat czy Logami Z-5500,nie sposób sie ich pozbyc :E ,może dlatego ze za dzieciaka zawsze chciałem mieć takie gadżety :P

Ten post był edytowany przez Krauziak dnia: 21 Wrzesień 2019 - 01:09


#128 Użytkownik jest niedostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3208
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 21 Wrzesień 2019 - 01:34

Zobacz postKrauziak, o 21 Wrzesień 2019 - 02:04, napisał(a):

Wystarczy tyle co obudowa nawieje :E . 3x120 z przodu + 1x 140mm zaraz za sekcją.Na dodatek wentylatory od AIO sa tak wydajne ze wyciągają nadmiar ciepłego powietrza z okolic cpu. Musze go naprawde wymęczyć w occt zeby zobaczyc okolice 80 stopni na mosfetach. Ta płyta jest genialna. Podejżewam ,że mógłbym go troche jeszcze pomęczyć ale jakos tak mi szkoda ;)

Co do kręcenia fsb ,wyniki widac w cinebench. Na dodatek obecnie ram mam ustawiony na 2000mhz na znosnych timingach. Przy tym oc i GTX 1060 mozna jeszcze spokojnie pograć. Taki BF1 trzyma okolice 80-90fps na stałe w multi. Trzymam to z sentymentu,przyzwyczajam sie do rzeczy ,sabertooth to w sumie był kaprys. Podobnie mam z PS2 Fat czy Logami Z-5500,nie sposób sie ich pozbyc :E ,może dlatego ze za dzieciaka zawsze chciałem mieć takie gadżety :P

Nie tak dawno pisaliśmy jak jeszcze miałem FX-8350 z 1060 pózniej już z rtx 2060 w multi TDM na 32 graczach da się pograć to fakt w okolicach tych klatek co piszesz ale przy 64 juz była tragedia dropy poniżej 50 były co chwile a samo bieganie po mapie przy tylu graczach i licznik nie wykręcał nawet 60 :E przy nowej platformie z sygnatury mam na podboju 64 graczach 120fps :E czyli prawie 2x więcej niż przy 32 na fxie dlatego napisałem koledze żeby nie bawił się w zmiane płyty jeśli 990XA nie zadowoli go z OC bo to nie ma sensu zwykły ryzen 1600 za 440zl jest wydajniejszy nawet bez OC byle jakie mobo do tego. Opyliłem tego fxa w sekundę za 220zl płyta poszła na drugi dzień za 200 i ramy po chwili za płytą za kolejne 200 więc można sprzedać zestaw puki jeszcze ktoś za to płaci coś ;)

Ten post był edytowany przez Send1N dnia: 21 Wrzesień 2019 - 01:43


#129 Użytkownik jest niedostępny   Krauziak 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1916
  • Dołączył: Nd, 14 Mar 10

Napisany 21 Wrzesień 2019 - 10:30

Tak bardzo to mi nie chrupie, mozna smialo grac, fakt faktem jezeli juz gram to glownie w tdm. Nie ma co marudzic, pozatym nie porownujmy tego 7letniego strupa do nowego ryzena :E. Wymienilem bude, chlodzenie i karte z mysla taka aby przejsc na ryzena czy i7, ale trafil sie sabertooth za male pieniadze i jeszcze troche musi pochodzic. Dla okazjonalnego grania wystarcza, asetto corsa i tak najlepiej dziala z vsync, i tutaj nie ma zadnego problemu na trackday w trybie multi. Czego wiecej trzeba :) Teraz czekam na nowego Need for Speed, wyglada dobrze. Ciekawy jestem czy bedzie obslugiwal kierownice i czy ten strupek to uciagnie

#130 Użytkownik jest dostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1834
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 21 Wrzesień 2019 - 12:09

Zobacz postSend1N, o 21 Wrzesień 2019 - 01:44, napisał(a):

Tylko zwróć uwagę jaką kolega Krauziak ma płytę prawie najlepszą do oc fx'a lepsza była tylko asus crosshair formuła V jak kręciłem FX'a u siebie to FSB nie dawało nic NB nieco poprawiało osiągi minimalnie chociaż tutaj też bardziej to działało przy phenomach i dawało lepsze rezultaty gdy NB było wysoko taktowane, wykręcenie NB da ci lepszy minimalny fps przy dropach ale ogólnego maksymalnego nie polepszy prawie nic. Na tym gigabajcie ciężko żeby to wytrzymało przy takim napięciu jeśli byś chciał atakować 4.8-5.0 :E
Mi przy 1.41v jak podbiło LLC z 1.39 to już chłodzenie ledwo wyrabiało a miałem prolimatech megahalems z dwoma SW3 push-pull czyli nie takie złe :) przy wartościach 1.5 to jest taki smok że głowa mała TDP grubo ponad 200W :E Wymiana płyty na tego asusa nie ma kompletnie sensu jeśli nie zadowoli cie OC na tym gigabajcie, w cenie tej płyty masz taniego ryzena 2600 którego każda płyta obsłuży bez problemu + jakiś ram za 300zl i za tysiaka masz nowa platforme. Też kiedyś chciałem zrobić taką głupotę jak moje oc 8350 zatrzymało się na 4.6 na GA970 UD3 1.2 i kupić płyte za 700zl żeby zrobić OC większe o 200mhz :lol2: ale na szczęście wybiłem sobie z głowy głupoty :cool:
@Krauziak masz jakiś nawiew na sekcję przy tym aio na cpu ? :Up_to_s:

Widzę że kolega Krauziak ma Sabertooth R2.0.
Z Phenomami było inaczej,cache L3 w tych procach taktowane jest z zegarem NB,dlatego OC NB na Phenomach daje dosyć dobre rezultaty,co wiem na FX-ach aż tak dobrze kręcenie NB się nie sprawdza
Jak będzie Sabertooth w okazyjnej cenie(najtaniej widziałem za ok.400 zł) to czemu nie,choć nie wykluczam zmiany platformy - zapewne za kilka miesięcy zawita u mnie RX 5700 XT,żeby mieć grafę na lata(nie jestem wymagającym graczem)

#131 Użytkownik jest niedostępny   Krauziak 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1916
  • Dołączył: Nd, 14 Mar 10

Napisany 21 Wrzesień 2019 - 12:55

Radzę wyposażyc sie w zewnetrzną karte dzwiękową ...w Sabertooth integry padały jak muchy,moja też padła.

#132 Użytkownik jest niedostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3208
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 22 Wrzesień 2019 - 16:53

Zobacz postSplendor_97, o 21 Wrzesień 2019 - 13:09, napisał(a):

Widzę że kolega Krauziak ma Sabertooth R2.0.
Z Phenomami było inaczej,cache L3 w tych procach taktowane jest z zegarem NB,dlatego OC NB na Phenomach daje dosyć dobre rezultaty,co wiem na FX-ach aż tak dobrze kręcenie NB się nie sprawdza
Jak będzie Sabertooth w okazyjnej cenie(najtaniej widziałem za ok.400 zł) to czemu nie,choć nie wykluczam zmiany platformy - zapewne za kilka miesięcy zawita u mnie RX 5700 XT,żeby mieć grafę na lata(nie jestem wymagającym graczem)

Przy tym CPU to 5700XT będzie mega ograniczana moja rtx 2060 w fullhd chodziła na 60-75% a co dopiero 5700xt :E

Zobacz postKrauziak, o 21 Wrzesień 2019 - 13:55, napisał(a):

Radzę wyposażyc sie w zewnetrzną karte dzwiękową ...w Sabertooth integry padały jak muchy,moja też padła.

czyli kolejny wydatek, nie wspominając o tym że aby puścić tego fx'a na 4.8 to trzeba mieć aio kolejny wydatek w tą platformę to już się robi bezsens level hard sprzedajesz te graty bierzesz za nie 600zl dokladasz 400 i masz nowa platforme o ktorej pisałem zamiast pakować 400 zl na płyte + koszta dzwiękówki i chłodzenia

#133 Użytkownik jest niedostępny   Krauziak 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1916
  • Dołączył: Nd, 14 Mar 10

Napisany 22 Wrzesień 2019 - 19:20

Co fakt to fakt. Ceny sabertootha na allegro stoja miedzy 500 a 700zl (KOSMOS :E ). Ja swoją wylicytowałem za 90euro z kosztami przesyłki,ale poprzednią płyte MSI + FX6300 wziałem tyle kasy ze jeszcze starczyło dokupić 8GB ramu. Są ludzie którzy lubią dlubać , sa i tacy ktorzy chcą mieć wszystko cacy prosto z pudełka. Jednak popieram ,sabertooth liczmy 500zl plus jakies sensowne aio 360 kolejne 500zł i mamy juz noweczke ryzena z płyta i ramem

EDIT:
Nie zapomijamy o zasilaczu...200watt TDP to nie w kij dmuchal przy takim oc :E

Ten post był edytowany przez Krauziak dnia: 22 Wrzesień 2019 - 19:24


#134 Użytkownik jest dostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1834
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 22 Wrzesień 2019 - 20:07

Zobacz postSend1N, o 22 Wrzesień 2019 - 17:53, napisał(a):

Przy tym CPU to 5700XT będzie mega ograniczana moja rtx 2060 w fullhd chodziła na 60-75% a co dopiero 5700xt :E

Jestem tego świadomy.Niejaki tomcug również odradzał pomysł łączenia 5700 XT z FX-em

Zobacz postKrauziak, o 22 Wrzesień 2019 - 20:20, napisał(a):

Co fakt to fakt. Ceny sabertootha na allegro stoja miedzy 500 a 700zl (KOSMOS :E ).

Widziałem dzisiaj Sabertooth na olx za 350 zł,ale fakt że to pierwsza rewizja tej płyty

Ten post był edytowany przez Splendor_97 dnia: 22 Wrzesień 2019 - 20:24


#135 Użytkownik jest dostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1834
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 22 Wrzesień 2019 - 20:17

Zobacz postSend1N, o 22 Wrzesień 2019 - 17:53, napisał(a):

czyli kolejny wydatek, nie wspominając o tym że aby puścić tego fx'a na 4.8 to trzeba mieć aio kolejny wydatek w tą platformę to już się robi bezsens level hard sprzedajesz te graty bierzesz za nie 600zl dokladasz 400 i masz nowa platforme o ktorej pisałem zamiast pakować 400 zl na płyte + koszta dzwiękówki i chłodzenia

Rozważam przejście na AM4(na moje potrzeby taki Ryzen 2600 wystarczy :P),będę obserwował rozwój wydarzeń(gdybym miał pieniądze to od razu bym się nie zastanawiał - ten FX w moim pierwszym planie miał być tylko na przeczekanie,teraz naprawdę nie wiem w którą stronę iść,ale radzicie żebym olał FX-a i w sumie racja jest,a tak na razie nie mam na tyle pieniędzy,by kupić nowe części,jednym słowem zobaczymy co i jak).
Jak wymienię platformę,tego FX-a nie sprzedam,zostawię sobie - jak dojdzie do tego,że nie będę miał na co wydawać pieniędzy to sobie z tym FX-em coś pokombinuję ;)
A ja mojego obecnego kompa potrzebuję,więc nie mogę rozebrać części by zyskać kilka stówek

Ten post był edytowany przez Splendor_97 dnia: 22 Wrzesień 2019 - 20:19


#136 Użytkownik jest niedostępny   Krauziak 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1916
  • Dołączył: Nd, 14 Mar 10

Napisany 22 Wrzesień 2019 - 20:46

Na przeczekanie to tak naprawde Twoja płyta znajduje sie w polecanych jeżeli chodzi o overclocking FX'a. Na 4.5ghz wystarczy Ci chlodzenie pokroju Cooler Master hyper 412s..Smialo kręć go na tym co masz,tym bardziej ze robi Ci 4.0ghz na 1.25v.Wymiana płyty jest bez celowa,zyskasz max 300-400mhz wiecej pod warunkiem że wydasz worek pieniędzy na chłodzenie. Ja na MSI 990fxa gaming (to samo co 970gaming,dali tylko lepszego realteka i pare innych bajerow) robiłem 4.5ghz na wyżej wymienionym chłodzeniu.

Budget:

- ASRock Fatal1ty 970 Performance

- MSI 970 GAMING

- Asus M5A97 R2.0 Not the LE!

- Gigabyte GA-970A-UD3P

- Asus M5A99X EVO R2.0

Mid-range:

- Gigabyte GA-990FXA-UD3 Make sure it's latest revision!

- Asus M5A99FX PRO R2.0

- MSI 990FXA-GD65V2

- ASRock Fatal1ty 990FX Killer

High-end:

- Gigabyte GA-990FXA-UD5

- MSI 990FXA-GD80V2

- Asus Sabertooth 990FX R2.0

- ASRock 990FX Extreme9

Ultimate:

- Gigabyte GA-990FXA-UD7

- Asus Crosshair V Formula-Z

Ten post był edytowany przez Krauziak dnia: 22 Wrzesień 2019 - 20:48


#137 Użytkownik jest dostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1834
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 22 Wrzesień 2019 - 21:03

Nie widzę na twojej liście GA-990XA-UD3,a 990FXA-UD3 - konstrukcyjnie takie same płyty,lecz 990FXA-UD3 ma czarny PCB,a moja niebieski laminat :P ,więc w zasadzie bez różnic

Zobacz postKrauziak, o 22 Wrzesień 2019 - 21:46, napisał(a):

Na 4.5ghz wystarczy Ci chlodzenie pokroju Cooler Master hyper 412s.

Mam Wraith Max(Box,w zasadzie do proca powinienem dostać zwykłego Wraith,ale do ostatnich rzutów tych proców dodawali jednak Wraith w wersji Max)

#138 Użytkownik jest niedostępny   Krauziak 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1916
  • Dołączył: Nd, 14 Mar 10

Napisany 22 Wrzesień 2019 - 21:09

Tak czy siak masz sekcje 8+2 wiec spokojnie podola

#139 Użytkownik jest niedostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3208
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 22 Wrzesień 2019 - 23:58

Zobacz postKrauziak, o 22 Wrzesień 2019 - 22:09, napisał(a):

Tak czy siak masz sekcje 8+2 wiec spokojnie podola

Najpierw niech sprawdzi czy faktycznie wyłączy apm programowo i to podziała bo bez tego zbije takty do 1.4ghz ten cpu przy 1.4v :E

Ten post był edytowany przez Send1N dnia: 22 Wrzesień 2019 - 23:58


#140 Użytkownik jest niedostępny   MitycznyJeż 

  • krzem gotuJEŻ, węgiel zdrapuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19980
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 23 Wrzesień 2019 - 07:00

Na bardzo mało przystosowanej do FX'ów M4A89GTD PRO programowe wyłączanie APM robiło robotę.

  • (11 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych