Forum PCLab.pl: Tomb Raider Underworld - czarny ekran po starcie gry - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Tomb Raider Underworld - czarny ekran po starcie gry

#1 Użytkownik jest niedostępny   maxpower 

  • ..........
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1245
  • Dołączył: Nd, 23 Sie 09

Napisany 12 Lipiec 2018 - 20:37

Posiadam oryginalny Tomb Raider Underworld w wersji 1.1
Sterowniki Nvidii w wersji 396.36
Windows 7 64 bit
Komputer w sygnaturze.

Problem: po instalacji i uruchomieniu gry mam czarny ekran i żadnych dźwięków
Reinstalacja gry nie pomogła.

Miał ktoś taki problem?

#2 Użytkownik jest niedostępny   RMS_84 

  • Intel + nVidia Only
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2198
  • Dołączył: Wt, 17 Maj 16

Napisany 12 Lipiec 2018 - 21:23

Zobacz postmaxpower, o 12 Lipiec 2018 - 20:37, napisał(a):

Posiadam oryginalny Tomb Raider Underworld w wersji 1.1
Sterowniki Nvidii w wersji 396.36
Windows 7 64 bit
Komputer w sygnaturze.

Problem: po instalacji i uruchomieniu gry mam czarny ekran i żadnych dźwięków
Reinstalacja gry nie pomogła.

Miał ktoś taki problem?




U mnie działa zarówno wersja STEAM jak i edycja Premium. Nie masz przypadkiem pierwszej edycji TR U ? bo ona miała SecuRom a ten DRM nie działa pod Windows 10 i ci co nie chcą kupować drugi raz gry to muszą zaaplikować witaminkę usuwającą DRM.


PS:

Masz włączony V-Sync z poziomy sterownika lub wyłączony ? bo wersja PC ma bug z fizyką i działa poprawnie tylko z Vsync z poziomu gry inaczej zablokujesz się na pierwszym poziomie z kamieniami.

#3 Użytkownik jest niedostępny   maxpower 

  • ..........
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1245
  • Dołączył: Nd, 23 Sie 09

Napisany 12 Lipiec 2018 - 21:40

Wydanie pierwsze, polskie, pudełkowe.

#4 Użytkownik jest niedostępny   RMS_84 

  • Intel + nVidia Only
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2198
  • Dołączył: Wt, 17 Maj 16

Napisany 12 Lipiec 2018 - 21:52

Zobacz postmaxpower, o 12 Lipiec 2018 - 21:40, napisał(a):

Wydanie pierwsze, polskie, pudełkowe.


To zapewne problemy robi DRM. Bo Windows 10 ma usuniętego DRM a w Win 7 i 8.1 Microsoft zablokował SecuRom.

Spróbuj pobrać plik exe tzw NoCD:

https://www.gamecopy...nderworld.shtml

Jak masz oryginał i nie chcesz kupić wersji cyfrowej która nie posiada PL to niestety musisz się tym wspomóc.

Ten post był edytowany przez RMS_84 dnia: 12 Lipiec 2018 - 21:53


#5 Użytkownik jest niedostępny   maxpower 

  • ..........
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1245
  • Dołączył: Nd, 23 Sie 09

Napisany 12 Lipiec 2018 - 22:35

Pobrałem SecuROM Diagnostic Tool. Po analizie, program informuje mnie o "Wrong disc inserted. Please insert the original 'Tomb Raider: Underworld' CD/DVD..." Problem dalej istnieje.

#6 Użytkownik jest niedostępny   RMS_84 

  • Intel + nVidia Only
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2198
  • Dołączył: Wt, 17 Maj 16

Napisany 12 Lipiec 2018 - 22:40

Zobacz postmaxpower, o 12 Lipiec 2018 - 22:35, napisał(a):

Pobrałem SecuROM Diagnostic Tool. Po analizie, program informuje mnie o "Wrong disc inserted. Please insert the original 'Tomb Raider: Underworld' CD/DVD..." Problem dalej istnieje.


Co ? miałeś pobrać: Tomb Raider: Underworld v1.1 [POLISH] UnProtected EXE bo to na 100% winny jest SecuRom.

Ten post był edytowany przez RMS_84 dnia: 12 Lipiec 2018 - 22:41


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych