Forum PCLab.pl: Podkręcony nowy procek bez K na płycie H dziwna sprawa VCore - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Ze względu na obowiązującą ciszę wyborczą funkcja komentowania została wyłączona do dn. 2018-10-21 godz. 21:00.

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Podkręcony nowy procek bez K na płycie H dziwna sprawa VCore

#1 Użytkownik jest niedostępny   Belianify 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 88
  • Dołączył: Nd, 20 Lip 14

Napisany 18 Lipiec 2018 - 13:24

Witam,

Dzisiaj wymieniłem procesor g3258 na i5 4670k(wiem powinienem wziąć bez K) na płycie MSI H81M P33 a poprzedni procek g3258 był podkręcony na 4.1 przy bodajże 1.2V i kiedy zamieniłem ten procek to ku mojemu zdziwieniu i5 też jest podkręcona na 4.1 (moja klawiatura nie działa w BIOS więc tak czy siak nie mogłem nic zrobić) Mam obawy czy czegoś nie popsuję dlatego chciałbym was zapytać czy wszystko jest w porządku ale martwi mnie VCore w HWmonitor. HW Monitor i CPUZ

#2 Użytkownik jest niedostępny   Morrow85 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 48
  • Dołączył: Pn, 09 Lip 18

Napisany 18 Lipiec 2018 - 13:31

zawsze mozna zrobic reset cmos'a na plycie zworka.

a czemu klawiatura w biosie nie działa ? mysz też tam nie działa ( bo tam juz bios chyba ja obsluguje z tego co kojarze )

i ten proc to z K czy bez K w końcu ) tytuł tematu z opisem sie nie zgadza.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Belianify 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 88
  • Dołączył: Nd, 20 Lip 14

Napisany 18 Lipiec 2018 - 13:36

Z pośpiechu źle wpisałem temat chodziło mi o g3258 bez K i że płyta nie do podkręcania.

Nowy procek to i5 4670k i na razie działa ale boję się że zaraz coś się spali. Myszka w bios działa ale co z tego jak nie mogę nawet wejść w Bios bo klawiatura jest wyłączona do momentu włączenia się systemu.

Jak się robi ten reset cmos?

#4 Użytkownik jest niedostępny   Morrow85 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 48
  • Dołączył: Pn, 09 Lip 18

Napisany 18 Lipiec 2018 - 13:44

szukaj na płycie napisu clear cmos i 3 pinów wraz ze zworką.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Belianify 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 88
  • Dołączył: Nd, 20 Lip 14

Napisany 18 Lipiec 2018 - 13:49

Widzę że bateryjka jest pod kartą graficzną więc pewnie ta zworka też jest pod kartą. Wyjąć po prostu bateryjkę na chwilę? Powiedz mi ile powinno być max tego VCore na płycie?

#6 Użytkownik jest niedostępny   Morrow85 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 48
  • Dołączył: Pn, 09 Lip 18

Napisany 18 Lipiec 2018 - 13:55

masz usiebi dwa piny opisane jako JBAT1 czy jakos tak, wyłacz kompa i zewrzyj te piny na pare skund

#7 Użytkownik jest niedostępny   Belianify 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 88
  • Dołączył: Nd, 20 Lip 14

Napisany 18 Lipiec 2018 - 14:19

Wyjąłem bateryjke zwarłem dwa piny i zresetowałem bios o dziwo klawiatura zaczęła działać wcześniej dzieki czemu mogę właczyć bios i sprawdziłem przy okazji że nie mogę podkręcić procka ale ciekawe że ustawienia z poprzedniego procka były xD

Btw w HWmonitor i CPU-Z pokazuje nadal VCore 1.760 ?!?

Ten post był edytowany przez Belianify dnia: 18 Lipiec 2018 - 14:23


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych