Forum PCLab.pl: Upgrade - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Upgrade Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Existance 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 17 Sierpień 2018 - 12:33

Siemka, mam do wydania ok 180zł. na to żeby zmodernizować PC'ta]
-Xeon e5450 (Nie kręcony)
-HD 5770 (1gb)
-8 gb ddr2 (4 kości po 2gb)
-Asus p5k
-Logic 500
-Obudowa No-Name (Bez wiatraczków)
Zastanawiam się nad wymianą obudowy na np. RG1W, lub myslalem nad sprzedażą aktualnej karty i kupno nowej, komputer do głównie Cs/Lol/GTA.
Z góry dzięki :)

#2 Użytkownik jest niedostępny   tessir 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1690
  • Dołączył: Wed, 04 Lut 15

Napisany 17 Sierpień 2018 - 13:38

Po prostu wymień GPU na najlepsze jakie możesz i tyle + módl się o to, by ten zasilacz nie wybuchł.

Ten post był edytowany przez tessir dnia: 17 Sierpień 2018 - 13:39


#3 Użytkownik jest niedostępny   staffer 

  • na żywo jestem brzydszy i nie noszę peleryny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15677
  • Dołączył: Wed, 07 Lut 07

Napisany 17 Sierpień 2018 - 14:04

Właśnie modlitwy mogą nie pomóc.
Jak wymiana na mocniejszą grafikę to tylko w komplecie z zasilaczem. Inaczej może być różnie..

#4 Użytkownik jest niedostępny   Existance 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 18 Sierpień 2018 - 14:21

Pomyślałem, żeby sprzedać RAM,Płyte główna i procka, powiedzmy ze bedzie 400zł razem z tymi 180, i kupić jakas i3 z płyta główna i ramem pod 1150, lub jakas i5 2xxx/3xxx tak samo z reszta i po prostu zmienic tego xeona bo za bardzo bym nie zupgradował

#5 Użytkownik jest niedostępny   staffer 

  • na żywo jestem brzydszy i nie noszę peleryny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15677
  • Dołączył: Wed, 07 Lut 07

Napisany 18 Sierpień 2018 - 17:06

Obawiam się, że 400 możesz nie dostać..

#6 Użytkownik jest niedostępny   Existance 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 18 Sierpień 2018 - 17:28

Mordko, ja chce dostać ok 250 :), 180 już mam więc wyjdzie 400+

#7 Użytkownik jest niedostępny   staffer 

  • na żywo jestem brzydszy i nie noszę peleryny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15677
  • Dołączył: Wed, 07 Lut 07

Napisany 18 Sierpień 2018 - 18:01

I co byś kupił? I tak na początku do zmiany jest zasilacz.
Poza tym to karta jest głównym hamulcowym, nie procek..

#8 Użytkownik jest niedostępny   Existance 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 18 Sierpień 2018 - 18:08

Powiedzmy i5-2400/2500(K), lub widziałęm i3-4150 z płyta główną i 4gb ram za 400ziko

#9 Użytkownik jest niedostępny   staffer 

  • na żywo jestem brzydszy i nie noszę peleryny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15677
  • Dołączył: Wed, 07 Lut 07

Napisany 18 Sierpień 2018 - 18:13

Czyli nadal zostajesz z tym samym, podejrzanym zasilaczem oraz tą samą, słabą grafiką. Wydajesz kasę, masz nowszy, ale nadal używany sprzęt i prawdopodobnie brak przyrostu wydajności w grach..

#10 Użytkownik jest niedostępny   Existance 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 18 Sierpień 2018 - 18:31

Brak wydajności w grach? Xeon e5450 a i3-4150 XD

To już wolałbym sb kupić obudowę i podkręcić tego procka do powiedzmy 3.5

Albo ewentualnie, tą karte graficzna ale przy tym samym zasilaczu bo wątpie ze kupie jakis zasilacz lepszy chbya ze uzywany bo cały hajs pojdzie na grafike

#11 Użytkownik jest niedostępny   staffer 

  • na żywo jestem brzydszy i nie noszę peleryny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15677
  • Dołączył: Wed, 07 Lut 07

Napisany 18 Sierpień 2018 - 19:40

Grafikę renderuje Ci, uwaga, będzie podchwytliwie, KARTA GRAFICZNA :E
Te 4 rdzenie nie są aż tak tragiczne, to karta się dusi. Nie wierzysz? Loguj obciążenie procesora i karty graficznej i zobacz co bardziej się nudzi..
Zasilacz, jeśli markowy, może być używany..

#12 Użytkownik jest niedostępny   Existance 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 18 Sierpień 2018 - 19:42

Generalnie, mysle ze jeszcze dozbieram hajsu i ogarne jakas 670 i jakis zasilacz 550watów markowy

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych