azgan, o 02 Wrzesień 2018 - 00:34, napisał(a):
W recenzjach często nie piszą wszystkiego lub celowo pomijają istotne wady które mogą przekreślić taki zakup.
Uczciwie pisze Ci jak jest bo po co masz się nadziać? Z zasady nie polecam czegoś z czego sam nie byłem zadowolony. Drogi monitor nie zawsze oznacza dobry a przerabiałem nie jeden kosztowny model dla graczy więc mam porównanie i wyrobione własne zdanie o poszczególnych konstrukcjach

.
PS.
Tego Philipsa nie miałem to się nie wypowiem mogą za to wypowiedzieć się o innym monitorze Philipsa - Momentum 436M6VBPAB z 4K, Quantum Dot i HDR bo ten akurat posiadam

Recenzje były dość długie i obszerne, chociażby na yt czy tftcentral, więc jestem zaskoczony. Dlatego też pytam na forum, bardzo cenię sobie czyjeś zdanie po dłuższym obcowaniu ze sprzętem.
Ten Philips co proponujesz z deka za duży już dla mnie.

Jednak wolałbym w granicach 34 cali się zmieścić.
far85, o 02 Wrzesień 2018 - 01:42, napisał(a):
Jeśli nie jesteś zawodowym graczem a priorytetem jest jakość obrazu, to polecam jednak zwrócić uwagę nie tylko na monitory dla graczy. Moja propozycja to np.: NEC EA275UHD. Wady: odświeżanie 60Hz nie da takiej płynności ruchu jak monitory dla graczy. Zalety: jakość obrazu
Dodam jeszcze, że przy kupowaniu monitora warto pojechać do sklepu i wybrać konkretny egzemplarz, ponieważ te same modele zauważalnie się od siebie różnią (np. równomiernością podświetlania).
Zawodowym rzeczywiście nie ale bardziej można mnie włożyć w kategorię ,,gaming'' niż ,,productivity''. Aczkolwiek propozycja interesująca, na pewno dłużej się zastanowię.
Problem w tym, że niektórych modeli w ogóle nie ma w sklepach w mieście a do magazynu centralnego za daleko. Jedyne co mogę zrobić to sprawdzić przysłany egzemplarz w salonie.
Ten post był edytowany przez wolchezk dnia: 03 Wrzesień 2018 - 00:21