Forum PCLab.pl: Xeon - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Xeon

#1 Użytkownik jest niedostępny   Certez1331 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Wed, 05 Wrz 18

Napisany 05 Wrzesień 2018 - 15:56

Siemka, chciałbym podkręcić Xeona E5450, i tutaj pytanie. Ile jestem wstanie podkręcić tego procka.
-SilentumPC HE1012 Chłodzenie
-Be Quiet! DC-1 Pasta'
-Asus P5K Plyta gł.
-SilentumPC Regnum4TF Obudowa
-Logic 500 Zasilacz
Widziałem poradnik do kręcenia na 3.8 ghz, lecz boje się ze wzlędu na zasilacz.W spoczynku mój procek ma ok 20-30 stopni na wszystkich rdzeniach :). Z góry dziękuje za pomoc

#2 Użytkownik jest niedostępny   agent_x007 

  • Mad man with a box
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 13751
  • Dołączył: Cz, 19 Mar 09

Napisany 05 Wrzesień 2018 - 16:08

Jeżeli boisz się - nie podkręcaj.
Podniesie taktowania bez podnoszenia CPU Voltage, nie powinno mieć większego wpływu na zasilacz.
Oczywiście robisz wszystko na własną odpowiedzialność.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Certez1331 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Wed, 05 Wrz 18

Napisany 05 Wrzesień 2018 - 16:12

Chcę podkręcić, bo ta wydajność że tak powiem ssie, i nawet w lolu laguje w team fightcie, więc chciałbym coś z tym zrobić

#4 Użytkownik jest dostępny   Sinoviesta 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 208
  • Dołączył: Wt, 21 Lip 15

Napisany 05 Wrzesień 2018 - 17:45

Ten cpu spokojnie sobie poradzi w lolu. Jaka masz karte?

#5 Użytkownik jest niedostępny   Spokxik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2400
  • Dołączył: Pt, 05 Cze 09

Napisany 08 Wrzesień 2018 - 16:56

Tu mosz P5K tylkop epu i słabszy proc
https://www.youtube....h?v=0XZlVrpLpLo

#6 Użytkownik jest niedostępny   deton24 

  • don't say 'monkey'
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6270
  • Dołączył: So, 27 Lis 10

Napisany 09 Wrzesień 2018 - 20:38

Pamiętaj żeby zakupić rewizję E0 SLBBM. Może się lepiej kręcić.
Ale zdarzy się i lepsza sztuka C0 SLANQ.

#7 Użytkownik jest niedostępny   Certez1331 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Wed, 05 Wrz 18

Napisany 11 Wrzesień 2018 - 14:44

Mam SLANQ, grafike mam hd 5770

#8 Użytkownik jest niedostępny   TroLLu 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 550
  • Dołączył: Nd, 15 Mar 15

Napisany 11 Wrzesień 2018 - 20:29

raczej wina grafiki, bo w lola gralem w 60 fps 1080p na wysokich z hd 6970 i hd 7870 z xeonem x5472 i e6800 (chodź na c2d to było dosyć dawno)

#9 Użytkownik jest niedostępny   deton24 

  • don't say 'monkey'
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6270
  • Dołączył: So, 27 Lis 10

Napisany 12 Wrzesień 2018 - 15:49

Możesz spróbować wyłączyć łatki w inSpectre, bo te proce nie zawsze je lubią.
Generalnie możesz też spojrzeć na YT na gameplaye z Twoją grafiką w danej grze, czy podobnie się zachowuje też u innych.
Powodów ścinek może być więcej, choć jeśli dzieją się w określonych miejscach, to tym gorzej.
Grafiki zbytnio nie podkrecisz jesli nie masz kontrolera napięcia na PCB do regulacji w programach. Inaczej go nie zmienisz bez volt moda na PCB.

Ten post był edytowany przez deton24 dnia: 12 Wrzesień 2018 - 15:51


#10 Użytkownik jest niedostępny   razielOne 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 294
  • Dołączył: Cz, 02 Paź 08

Napisany 12 Wrzesień 2018 - 16:02

Mam działkowego e5450 niekręcony, asus p5q deluxe radeon 7750 1GB i 2GB ram i o dziwo nowy crash chodzi płynnie. Nie wiem ile ma średnio, ale ustawienia na max, cienie medium,aa low i 1280x1024. Sam się zdziwiłem że nowa gra tak może wyglądać i chodzić na takim specu. Sprawdzane na kilku pierwszych planszach. U ciebie pewnie grafika dusi resztę podzespołów.

#11 Użytkownik jest niedostępny   Certez1331 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Wed, 05 Wrz 18

Napisany 13 Wrzesień 2018 - 17:01

Sprawe z grafiką narazie nie ruszam, jest lekko podkręcona. Lecz na święta mam zamiar sprawić sb 1050ti+ nowy zasilacz o ile stanieją grafiki, dokupie SSD, tak że chodzi mi o ruszenie samego procesora :)

#12 Użytkownik jest niedostępny   koder55 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 160
  • Dołączył: Nd, 26 Lut 12

Napisany 14 Wrzesień 2018 - 12:47

Zobacz postCertez1331, o 05 Wrzesień 2018 - 16:12, napisał(a):

Chcę podkręcić, bo ta wydajność że tak powiem ssie, i nawet w lolu laguje w team fightcie, więc chciałbym coś z tym zrobić

U mnie rok temu na c2d e4300 @3ghz gt630 3GB RAM stabilne 60fps miałem..

Ten post był edytowany przez koder55 dnia: 14 Wrzesień 2018 - 12:49


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych