Forum PCLab.pl: Procesor Intel i5 8400 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Procesor Intel i5 8400

#1 Użytkownik jest niedostępny   Ejpa 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 40
  • Dołączył: So, 25 Sie 18

Napisany 09 Wrzesień 2018 - 12:36

Witam mam pare pytań dotyczacych tego procka mianowicie

-czy ten i5 8400 2.8ghz bedzie lepszy od np i3 8100 ktory ma 3.6ghz ?? Chodzi mi o gre league of legends ktory wymaga 3.3 ghz

-czy tryb turbo wlaczy sie za kaŻdym razem gdy wlacze gre ??

-czy intelowskie chlodzenie starczy ? Czy lepiej kupić cos nowefo a intelowskie do kosza, (nie bede gral w wymagajace tytuly)

-czy paste termo warto kupic ?? I znaczkiem "X" przejechac procka ? Slyszalem tez ze tam jakims alkoholem sie czysci to chlodzenie żeby zetrzeć starą paste i lepiei nalozyc swoją po czym instalowac chłodzenie na procesor

-czy ten i5 8400 bedzie okej dla gtx 1060 6gb ??

5 to chyba wszystko :)

#2 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3176
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 09 Wrzesień 2018 - 13:02

- 8400 pracuje 3.8ghz w trybie turbo na wszystkich rdzeniach i jest to 6rdzeni wiec bedzie wydajniejszy w koncu to i5 a nie i3.

- turbo dziala zawsze

- chlodzenie intelowskie starczy aczklwiek lepiej dopuic cos lepszego

- paste warto wymienic na lepsza

- alkohol do czyszczenia jak najbardziej ale jak masz nowy procesor to jest czyscioch i niepotrzebny.

- 8400 bedzie bardzo ok dla 1060 gtx.

#3 Gość_Creator_*

  • Grupa: Goście

Napisany 09 Wrzesień 2018 - 13:49

Znamionowa moc termiczna to 65.0 W.
Polecam kupić fera 3 to jest z zapasem. Spartan 3 pro niżej ale też z zapasem. Jak będziesz kupował te systemy chłodzenia to będziesz już miał z nimi pastę - ona w zupełności wystarczy.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Ejpa 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 40
  • Dołączył: So, 25 Sie 18

Napisany 09 Wrzesień 2018 - 20:32

Paste naklada sie na procesor nie na chlodzenie prawda ?, w poradnikach pokazywali ze czyscili farbycznie nalozona pastę tym alkoholem i nakladli nową, z czasem wymienie to chlodzenie, narazoe zobacze jal chodzi to intelowskie

#5 Użytkownik jest niedostępny   VirtuaBoy 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1934
  • Dołączył: Pt, 09 Lut 18

Napisany 09 Wrzesień 2018 - 21:43

A intel w boxie ma na chłodzeniu paste co za różnica, pod czapą też ma paste a nie lut.
Trafisz dobra sztukę to będziesz miał niską temperaturę a trafisz złą i będziesz miał wysoką
czy to lut czy to glut.
Moja I7 na max obciążeniu miała max 65 stopni na boxie z glutem
a stara I7 z lutem max 87.
A jak trafisz taką co będzie miała 90 na boxie to intela to nie obchodzi.

https://www.x-kom.pl...ini-fs-v20.html
Masz za 50zł kup sobie takie chłodzenie a boxa sprzedaj za 10 i kup sobie chipsy i cole.

Zawsze możesz sobie sprawdzić na boxie, jak zakładałem boxa to chłodzenie miało swoją paste a na na proca dałem jeszcze na środek plame pasty
i jak zakładałem to się zlepiło i elegancko chłodziło, jak zmieniłem na I7 to nawet tego nie czyściłem tylko znowu nawaliłem pastay na proca
a na chłodzeniu juz była i sie znowu zlepiło.

Ludzie zawsze polecają najdroższą pastę a potem jej szkodują a ja kupuje najtanszą i wale takiego ulepa, po to jest pasta
żeby metal z metalem nie miał styku.

Ten post był edytowany przez VirtuaBoy dnia: 09 Wrzesień 2018 - 21:33


#6 Użytkownik jest niedostępny   Bunny99 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 271
  • Dołączył: Wed, 06 Cze 18

Napisany 10 Wrzesień 2018 - 00:55

Zobacz postVirtuaBoy, o 09 Wrzesień 2018 - 20:43, napisał(a):

a boxa sprzedaj za 10 i kup sobie chipsy i cole.


:lol2: :lol2: :lol2:

#7 Użytkownik jest niedostępny   Bladzioch 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 865
  • Dołączył: Pt, 11 Lis 16

Napisany 10 Wrzesień 2018 - 01:10

Zobacz postEjpa, o 09 Wrzesień 2018 - 13:36, napisał(a):

-czy paste termo warto kupic ?? I znaczkiem "X" przejechac procka ? Slyszalem tez ze tam jakims alkoholem sie czysci to chlodzenie żeby zetrzeć starą paste i lepiei nalozyc swoją po czym instalowac chłodzenie na procesor


https://www.youtube....h?v=653gu8CXha4

Do tych procesorów absolutnie nie potrzebujesz nowej pasty, to są chłodne procki.

Pastę bardziej opłaca się lepszą kupować, do np. i7-8700k i tego typu rzeczy.

#8 Użytkownik jest niedostępny   VirtuaBoy 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1934
  • Dołączył: Pt, 09 Lut 18

Napisany 10 Wrzesień 2018 - 01:45

Pasta kosztuje 5zł.

#9 Gość_Creator_*

  • Grupa: Goście

Napisany 10 Wrzesień 2018 - 18:29

Zobacz postEjpa, o 09 Wrzesień 2018 - 21:32, napisał(a):

Paste naklada sie na procesor nie na chlodzenie prawda ?, w poradnikach pokazywali ze czyscili farbycznie nalozona pastę tym alkoholem i nakladli nową, z czasem wymienie to chlodzenie, narazoe zobacze jal chodzi to intelowskie

tak na procesor, tak jest zwyczajnie poręczniej

#10 Użytkownik jest niedostępny   Vanitas007 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: So, 23 Maj 09

Napisany 11 Wrzesień 2018 - 09:41

Co się stało że nagle i5-8400 z 799zł wystrzelił na 999zł?

#11 Użytkownik jest niedostępny   ARTURRO$$ 

  • artystom wolno więcej
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1951
  • Dołączył: Nd, 27 Maj 07

Napisany 11 Wrzesień 2018 - 09:50

Zobacz postVanitas007, o 11 Wrzesień 2018 - 10:41, napisał(a):

Co się stało że nagle i5-8400 z 799zł wystrzelił na 999zł?

Ponoć ograniczona dostępność przed premierą 9 generacji, ale kto wie jak jest naprawdę.

#12 Użytkownik jest niedostępny   FredPL 

  • X
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 817
  • Dołączył: So, 12 Kwi 08

Napisany 11 Wrzesień 2018 - 13:23

Zobacz postVanitas007, o 11 Wrzesień 2018 - 10:41, napisał(a):

Co się stało że nagle i5-8400 z 799zł wystrzelił na 999zł?



Zobacz postARTURRO$$, o 11 Wrzesień 2018 - 10:50, napisał(a):

Ponoć ograniczona dostępność przed premierą 9 generacji, ale kto wie jak jest naprawdę.


https://pclab.pl/news78774.html

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych