Forum PCLab.pl: i5 2500k na co zmienić - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

i5 2500k na co zmienić

#1 Użytkownik jest niedostępny   siwusek 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Wed, 08 Lis 17

Napisany 10 Wrzesień 2018 - 20:59

Witam serdecznie
posiadam i5 2500k
asrock z77 extreme4
8 giga ramu
Grafika gtx 1060 g1 gaming
do tego markowy zasilacz

chce zmienić procek płytę no i ramy tak do 1200 zł może być uzywka moj procek nie wyrabia juz w nowych grach no i ogranicza grafikę co mi polecicie.
Proszę o konkretne odpowiedzi

#2 Użytkownik jest niedostępny   brajan007 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 451
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 10 Wrzesień 2018 - 21:13

sprzedaj tą i5 i kup i7 2600/3770 i podbij na mnożnikach turbo. Nic więcej do szczęścia nie potrzebujesz przy 1060. Możesz dokupić dodatkowy ram.

Ten post był edytowany przez brajan007 dnia: 10 Wrzesień 2018 - 21:14


#3 Użytkownik jest niedostępny   leven 

  • ********
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17207
  • Dołączył: So, 10 Kwi 10

Napisany 10 Wrzesień 2018 - 21:40

1200zł to za mało na zmiane platformy.

Pozostaje I7 2700K/3770K

https://allegro.pl/i...7551169779.html

https://allegro.pl/i...7548252257.html


I5 2500K sprzedać i dokupić kolejne 8 GB RAM.

#4 Użytkownik jest niedostępny   VirtuaBoy 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1449
  • Dołączył: Pt, 09 Lut 18

Napisany 10 Wrzesień 2018 - 21:51

Sprzedaj te graty to będziesz miał 1500zł.
I już można coś kupić.
Ryzena 1600, płytkę i pamięć.

https://allegro.pl/a...7527684034.html

Jak byś kupił Ryzena 1600 za 600zł i 2x 8GB DDR4 za 500 to by ci zostało 350 na płytką i 50 na chłodzenie.

#5 Użytkownik jest niedostępny   AdRjiaN 

  • LOW-END PC user
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5167
  • Dołączył: Wed, 27 Mar 13

Napisany 10 Wrzesień 2018 - 21:55

ej
ale starego i7 3770k
za 790zl mu nie polecajcie w koncowce ... 2018
to juz lepiej nowy i5 8400 za 900zl i reszte ddr4 badz ryzena
wiem ze i7 nie jest slaby nawet do tej pory ale cena zabija oplacalnosc zaakupu

Jak sprzeda 2500k za jakies 200zl

to moze 435zl i7 3770
https://allegro.pl/i...7481398733.html

i ani grosza wiecej do 1155 dokladac

bo tego i7 2600k 429zl
https://allegro.pl/i...7447444171.html

chyba srednio sie oplaca ? niby tanszy i z k ale gen nizej

kolega leven same 'rodzyny' cenowe wybiera :D

Ten post był edytowany przez AdRjiaN dnia: 10 Wrzesień 2018 - 22:09


#6 Użytkownik jest niedostępny   siwusek 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Wed, 08 Lis 17

Napisany 10 Wrzesień 2018 - 22:13

ogólnie sprawa wygląda tak ze w bf5 juz procek nie wyrabia czy tez w nowszych grach

#7 Użytkownik jest niedostępny   AdRjiaN 

  • LOW-END PC user
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5167
  • Dołączył: Wed, 27 Mar 13

Napisany 10 Wrzesień 2018 - 22:29

Zobacz postsiwusek, o 10 Wrzesień 2018 - 22:13, napisał(a):

ogólnie sprawa wygląda tak ze w bf5 juz procek nie wyrabia czy tez w nowszych grach



heh a ja uzywam g4560 :D

Moze .. wykrec go na maks ile sie da ? 4.3Ghz minimum powiniem zrobic

#8 Użytkownik jest niedostępny   siwusek 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Wed, 08 Lis 17

Napisany 10 Wrzesień 2018 - 22:35

Zobacz postAdRjiaN, o 10 Wrzesień 2018 - 22:29, napisał(a):

heh a ja uzywam g4560 :D

Moze .. wykrec go na maks ile sie da ? 4.3Ghz minimum powiniem zrobic


jest zrobiony na 4.5

#9 Użytkownik jest niedostępny   brajan007 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 451
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 10 Wrzesień 2018 - 22:45

Przesiądź się na i7 2600/3770 a pozbędziesz się spadków FPS ta gra lubi 8 wątków. do przemyślenia jeszcze 2 kwestie i7 2600k i OC w opór. Można tez kupić ram 2x8 GB 2400/2133 Mhz ( za 400 zł kupisz) a stare sprzedasz.

#10 Użytkownik jest niedostępny   lukibossss 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 146
  • Dołączył: Wed, 30 Paź 13

Napisany 12 Wrzesień 2018 - 16:56

Sprzedajesz 2500k dorzucasz stówkę i masz 2600k = 2 razy tyle wątków, więcej pamięci cache i ogólnie lepsza wydajność.
Sam robiłem taka przesiadkę i różnica np w assassin's Creed origins/bf 1 ogromną.
Możliwości OC też ogromne, luzem zrobisz 4.8ghz

#11 Użytkownik jest niedostępny   siwusek 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Wed, 08 Lis 17

Napisany 12 Wrzesień 2018 - 19:13

tylko teraz pytanie czy 2600k czy 3770

#12 Użytkownik jest niedostępny   Bartekkx 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 57
  • Dołączył: Pt, 10 Lut 17

Napisany 12 Wrzesień 2018 - 19:16

2600K + OC
Zdecydowanie lepszy wybór

Ten post był edytowany przez Bartekkx dnia: 12 Wrzesień 2018 - 19:17


#13 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2078
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 12 Wrzesień 2018 - 19:34

ramy w dual chanel i jakies szybsze, da to dobrego boosta.

#14 Użytkownik jest niedostępny   yampik 

  • BMW lover :)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2574
  • Dołączył: So, 18 Lip 15

Napisany 13 Wrzesień 2018 - 15:17

mądzrze prawią - nic dodać - nić ując :)
albo 2600k albo zmiana całej platformy.

#15 Użytkownik jest niedostępny   Pioy 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5120
  • Dołączył: So, 09 Sie 08

Napisany 13 Wrzesień 2018 - 15:50

Ode mnie głos na 3770 non-k. OC o 4 oczka da Ci 4.1-4.3 w stresie, dobra współpraca z szybkim ramem, wydajność na poziomie 2600k po nie-hardkorowym OC, mniejsze obciążenie dla płyty.

#16 Użytkownik jest niedostępny   siwusek 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Wed, 08 Lis 17

Napisany 14 Wrzesień 2018 - 17:06

mam do kupienia i7 2600k za 400 i i7 3700k za 500

#17 Użytkownik jest niedostępny   Wenez 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5652
  • Dołączył: Pt, 10 Sty 03

Napisany 14 Wrzesień 2018 - 17:09

weź sobie 8100 lepiej, później zmienisz na wyższy

#18 Użytkownik jest niedostępny   siwusek 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Wed, 08 Lis 17

Napisany 14 Wrzesień 2018 - 17:15

ale co zmienię na wyższy

#19 Użytkownik jest niedostępny   yampik 

  • BMW lover :)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2574
  • Dołączył: So, 18 Lip 15

Napisany 14 Wrzesień 2018 - 18:36

zmienić 2500k na 8100...
ot wymienił stryjek siekierkę na kijek...

4/4 na 4/4 :D
niższy zegar lepsza efektywność :D
deal roku :D

z270 są jeszcze na morelowych po 250 zł jakby do tego trafić jakiś 6700 też byłoby miło

#20 Użytkownik jest niedostępny   Wenez 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5652
  • Dołączył: Pt, 10 Sty 03

Napisany 14 Wrzesień 2018 - 18:38

Zobacz postsiwusek, o 14 Wrzesień 2018 - 18:15, napisał(a):

ale co zmienię na wyższy


Kupisz teraz 8100 a później zmienisz na wyższy model proca, wybór będzie spory przez 8400 , 8700 do 9900

Zobacz postyampik, o 14 Wrzesień 2018 - 19:36, napisał(a):

zmienić 2500k na 8100... 
ot wymienił stryjek siekierkę na kijek... 

4/4 na 4/4 :D
niższy zegar lepsza efektywność :D 
deal roku :D

z270 są jeszcze na morelowych po 250 zł jakby do tego trafić jakiś 6700 też byłoby miło



Taki sam deal jak zmieniać 2600k na 7700k, a jak słabo to zapytyaj ludzi po co więc wymieniali z 6700k na 7700k 

Ten post był edytowany przez Wenez dnia: 14 Wrzesień 2018 - 18:39


  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

2 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych