Forum PCLab.pl: Dwa monitory na jednej karcie - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Dwa monitory na jednej karcie Zacinki, lagi Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Boonys 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Wed, 22 Maj 13

Napisany 19 Wrzesień 2018 - 21:09

Witam,
Postanowiłem podłączyć drugi monitor do karty graficznej, potrzebne do pracy.
I tutaj pojawia się problem. Po podłączeniu drugiego monitora, komputer łapie "lagi", zacinki, i w ogóle wszystko działa jakby chciało ale nie mogło.
Oba monitory podłączone przez HDMI, chociaż jeden jest na przejściówce z DVI do HDMI.
Specyfikacja komputera:
Intel Core i5-6402P @ 2.8GHZ, 16GB RAM, Radeon RX 470 3GB
Jeśli zły dział to przepraszam, ale wydaje mi się że to wina grafiki.

#2 Użytkownik jest niedostępny   Bulsky 

  • stara gwardia
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2798
  • Dołączył: Pt, 19 Sie 05

Napisany 19 Wrzesień 2018 - 21:43

Zobacz postBoonys, o 19 Wrzesień 2018 - 22:09, napisał(a):

Jeśli zły dział to przepraszam, ale wydaje mi się że to wina grafiki.

lub sterowników.
choć nie wiem co może być przyczyną. Strzelam, jest jakiś konflikt przy "wykrywaniu" i naprzemiennie się wykrywają i usuwają, co powoduje chwilowe zwiechy ;) Normalnie podłączasz, dajesz tryb rozszerzony, duplikacji etc i powinno śmigać. 

Ten post był edytowany przez Bulsky dnia: 19 Wrzesień 2018 - 21:44


#3 Użytkownik jest niedostępny   Boonys 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Wed, 22 Maj 13

Napisany 19 Wrzesień 2018 - 22:08

Może to być wina tego, że jeden monitor ma inną rozdzielczość niż drugi?

#4 Użytkownik jest niedostępny   RR_Lyrae 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 94
  • Dołączył: Wed, 05 Sie 09

Napisany 19 Wrzesień 2018 - 22:22

Zobacz postBoonys, o 19 Wrzesień 2018 - 23:08, napisał(a):

Może to być wina tego, że jeden monitor ma inną rozdzielczość niż drugi?


Nie
Mam 2560x1440 i 1920x1080 i wszystko jest ok. Jeden podłączony bezpośrednio przez dp a drugi przez przejściówkę hdmi-> dvi

#5 Użytkownik jest niedostępny   mefisto777 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16418
  • Dołączył: Nd, 04 Lis 07

Napisany 20 Wrzesień 2018 - 06:28

Co to za karta RX 470 3GB? Proszę o link do modelu.

U mnie rx570 działa na 3 monitorach 2xFHD + 2k bez problemu.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Wojtekboss 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 184
  • Dołączył: Pt, 23 Lis 12

Napisany 20 Wrzesień 2018 - 07:04

RX 470 jest tylko w wersji 4GB i 8GB. Ja mam tą słabszą wersję (4GB) i dwa monitory podłączone Displayportem i nie ma żadnych problemów więc wszystko powinno bezproblemowo działać jeżeli karta jest sprawna, nawet na słabszej wersji karty tj. 4GB.

#7 Użytkownik jest niedostępny   patoshikkk 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 54
  • Dołączył: Cz, 24 Mar 11

Napisany 20 Wrzesień 2018 - 13:06

Jak możesz to napisz jakich używasz sterowników do karty, te w wersji 18.9.1 naprawiają freeze laga czyli jednosekundowe ścinki przy podłączeniu dwóch i więcej monitorów.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych