Forum PCLab.pl: Problem z blokiem gpu eiswolf - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Problem z blokiem gpu eiswolf Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   snape666 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 207
  • Dołączył: Pt, 20 Mar 09

Napisany 21 Wrzesień 2018 - 12:05

Dość okazyjnie sprawiłem sobie AIO eiswolf do 1070 mini gigabyte. Niestety, pomimo parokrotnego montowania, - kontakt bloku z rdzeniem gpu jest niewystarczający i karta w idle ma 50-60 stopni, w benchach po chwili dobija w okolice 100. Ktoś może miał taki problem albo wie, co można zrobić? Bo zaczynam już mieć zdarte śrubki i nie wiem, co zrobić... To raczej nie kwestia pompy bo temperatura nie wzrasta cały czas tylko trzyma w necie etc. te około 50 stopni.



#2 Użytkownik jest niedostępny   leven 

  • ********
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17754
  • Dołączył: So, 10 Kwi 10

Napisany 21 Wrzesień 2018 - 22:16

Musiałbyś to wysłać do serwisu, albo do kogos z forum, kto ma smykałke do AIO :)

#3 Użytkownik jest niedostępny   CAL44 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 209
  • Dołączył: Pt, 22 Kwi 16

Napisany 21 Wrzesień 2018 - 22:38

Zbyt grube/twarde termopady? Spróbuj zamontować blok bez termopadów na pamięciach dla testu. Miałem taki problem z termopadami od ek, badziewie nie ma żadnej plastyczności i pomimo tego, że pady były idealnej grubości to przy skręcaniu wyginały pcb.

#4 Użytkownik jest niedostępny   snape666 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 207
  • Dołączył: Pt, 20 Mar 09

Napisany 23 Wrzesień 2018 - 11:39

Dzięki dzisiaj spróbuję bez termopadów. A jak myślicie, czy liquid metal pad na rdzeń gpu załatwiłby sprawę?

#5 Użytkownik jest niedostępny   snape666 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 207
  • Dołączył: Pt, 20 Mar 09

Napisany 23 Wrzesień 2018 - 14:54

Niestety usunięcie termopadów nic nie dało. W zasadzie karta po rozebraniu wygląda jakby był okej docisk. Mogę spróbować jeszcze to wpiąć do mojego głównego loopa, żeby wyeliminować pompę jako źródło wysokich temperatur gpu. Wolałbym nie odsyłać chłodzenia na gwarancję, ale robię się już wkurzony, bo całość składam już chyba nasty raz...

Updejt - to jednak problem z pompą/powietrzem w  loopie, bo jak ułożyłem węże i chłodnicę inaczej, to temperatury spadły. W tej sytuacji już na luzie jutro się tym aio wepnę w głównego loopa z mocną pompką. Dzięki wszystkim za pomocDodaj obrazek

Ten post był edytowany przez snape666 dnia: 23 Wrzesień 2018 - 16:20


#6 Użytkownik jest niedostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11186
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 24 Wrzesień 2018 - 07:24

po co kupowałeś AIO jak masz pełne LC ?

Brakuje Ci teraz tego do normalnego używania tego bloku w loopie: http://angela.pl/p14059,alphacool-nexxxos-gpx-solo-xbox-compatible-black.html

Na Twoim miejscu wywaliłbym wirnik z bloko-pompki i używał ten blok bez wirnika. Wtedy będzie to odpowiednik tego GPXa.

EDIT:
Tutaj masz używany blok którego Ci brakuje: https://allegro.pl/a...18.html#thumb/1

Ten post był edytowany przez Minciu dnia: 24 Wrzesień 2018 - 07:26


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych