Forum PCLab.pl: Procesor trup? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Procesor trup?

#1 Użytkownik jest niedostępny   Pan Ciastovy 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 386
  • Dołączył: Pt, 04 Paź 13

Napisany 23 Wrzesień 2018 - 14:57

Witam dzisiaj wymieniłem procesor z Pentium'a G3220 do i5 4670. Komputer się uruchomił prawidłowo, był rozpoznawalny w biosie lecz nie wykrywało w systemie dwóch rdzeni to przestawiłem msconfig. Po uruchomieniu zgasł i już nie odpala tylko drgnie wentylator i to wszystko procesor trup? Oczywiście na Pentiumie odpala.

Ten post był edytowany przez Pan Ciastovy dnia: 23 Wrzesień 2018 - 14:58


#2 Użytkownik jest niedostępny   Makavcio2 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 644
  • Dołączył: Wt, 14 Lis 17

Napisany 23 Wrzesień 2018 - 16:13

Zamontuj pentiuma.
Zaktualizuj bios.
Ustaw "failsafe defaults" czy jak to się tam nazywa na twojej płycie.
Zamontuj i5.

Nie ruszaj msconfig i podobnych narzędzi - wszystko na auto.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Pan Ciastovy 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 386
  • Dołączył: Pt, 04 Paź 13

Napisany 23 Wrzesień 2018 - 16:30

bios był uaktualniony do najnowszej wersji od 2 lat "FB" wersja. płyta to GA-H81-HD3 Rev. 2.0. ogólnie to
GA-h81-hd3
G3220 > i5 4670
2x4 ddr3 1600Mhz Crucial balitstix
400W Chieftec a nawet podpinałem XFX 550W i to samo.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Qwertypp10 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2249
  • Dołączył: Pt, 03 Lut 17

Napisany 23 Wrzesień 2018 - 16:41

Zresetuj BIOS zworką/ przyciskiem jak masz.

#5 Użytkownik jest dostępny   hopes 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6260
  • Dołączył: Wt, 14 Sie 12

Napisany 23 Wrzesień 2018 - 16:49

Tak jak wyżej zrestartowanie biosu często pomaga przy upgrade sprzętu.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Pan Ciastovy 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 386
  • Dołączył: Pt, 04 Paź 13

Napisany 23 Wrzesień 2018 - 18:07

Niestety lecz po zresetowaniu i wyjęciu bateryjki (nawet) ten sam objaw. Wciskasz power i tylko drgną wszystkie wentylatory i na tym się kończy. Nie wiem nóż może na innej płycie wystartuje a jak nie to zrobię z niego breloczek

#7 Użytkownik jest niedostępny   AdRjiaN 

  • LOW-END PC user
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5167
  • Dołączył: Wed, 27 Mar 13

Napisany 23 Wrzesień 2018 - 19:17

kupiles z pewnego zrodla ?

#8 Użytkownik jest niedostępny   Pan Ciastovy 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 386
  • Dołączył: Pt, 04 Paź 13

Napisany 23 Wrzesień 2018 - 20:40

odkupiłem kompa z mojej firmy której pracuje. cała buda bez dysku.
Myślałem ze jakiś Celeron siedzi a tu taka perełka. Chwilę się ucieszyłem bo wystartował ale owacje nie trwały długo. Winien był zasilacz który dosłownie rozwalił jeden mosfet w sekcji zasilania proca.
Kupiłem kota w worku za absynt. :E

Ten post był edytowany przez Pan Ciastovy dnia: 23 Wrzesień 2018 - 20:43


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych