Forum PCLab.pl: Oliwa z oliwek - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Oliwa z oliwek Jaką kupujecie? Jaka najlepsza? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Begrin 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8961
  • Dołączył: Nd, 25 Lut 07

Napisany 04 Październik 2018 - 13:09

Sprawa nie jest prosta :D Na sklepowych półkach mamy bardzo duży wybór różnych oliw i za każdym razem kiedy musze kupić nową zastanawiam się, którą wybrać. Wiadomo z pierwszego tłoczenia, najlepiej certyfikowana i z konkretnego źródła (nie ''pochodzenie europa''). Najlepiej... bo w praktyce różnie z tym wszystkim bywa a jak już znajdzie się fajną oliwe to kosztuje 50zł albo więcej. Stąd pytanie jakiej oliwy z oliwek Wy używacie? Jakich firm?

#2 Użytkownik jest niedostępny   Zigu17 

  • Gardzonka w ludzkość
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15793
  • Dołączył: Wt, 18 Kwi 06

Napisany 12 Sierpień 2019 - 14:01

chętnie się podepnę. Szukam dobrej oliwy do maczania chlebka :)

#3 Użytkownik jest niedostępny   ODIN85 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16653
  • Dołączył: So, 02 Maj 15

Napisany 12 Sierpień 2019 - 17:43

Jakaś z czosnkiem najlepiej.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Keyser_Soze 

  • 21:37 do Smoleńśka
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12452
  • Dołączył: Nd, 20 Lip 08

Napisany 14 Sierpień 2019 - 18:33

Obojętnie byle smakowała. Ja wolę te tańsze, bo te droższe są cholernie gorzkie. A najlepszy patent to rozrobic 50/50 oliwę z olejem rzepakowy i doprawić rozgniecionym czosnkiem i gałązka rozmarynu.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Zigu17 

  • Gardzonka w ludzkość
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15793
  • Dołączył: Wt, 18 Kwi 06

Napisany 16 Sierpień 2019 - 13:04

Zobacz postKeyser_Soze, o 14 Sierpień 2019 - 19:33, napisał(a):

Obojętnie byle smakowała. Ja wolę te tańsze, bo te droższe są cholernie gorzkie. A najlepszy patent to rozrobic 50/50 oliwę z olejem rzepakowy i doprawić rozgniecionym czosnkiem i gałązka rozmarynu.


Ja własnie lubie te gorzkie :P

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych