Forum PCLab.pl: Motorola g6 play - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Motorola g6 play

#1 Użytkownik jest niedostępny   StachuGamer 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 37
  • Dołączył: Pn, 08 Paź 18

Napisany 10 Październik 2018 - 22:10

1 miesiąc temu kupiłem motorolę g6 play i ma początku internet i wszystko śmigało szybko a teraz wszystko chodzi wolno i nie wiem jak to naprawić bo próbowałem wszystkiego reset format i dalej to samo

#2 Użytkownik jest niedostępny   Above 

  • ATBunny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11564
  • Dołączył: Pt, 08 Kwi 05

Napisany 11 Październik 2018 - 08:20

wolno tzn tnie sie animacja , ładują sie dłużej aplikacje czy może spadł transfer lte ?

Miałem moto g6 play na testy , nie był to mocarz prędkości ale po miesiącu jego wydajność raczej nie spadała.

#3 Użytkownik jest niedostępny   StachuGamer 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 37
  • Dołączył: Pn, 08 Paź 18

Napisany 11 Październik 2018 - 14:57

Kiedy go urichomiłem 1 raz i pobrałem clash royale i najpierw ładowało sie dosłownie w 4sekundy a teraz z 15 sekund albo internrtowe strony kiedyś sie szybko ładowały a teraz w 30 sek wina internetu to raczej nie jest bo mam złącze 21kb/s i jest ono bardzo szybkie

Była by to wina procesora albo oprogrmowania?

#4 Użytkownik jest niedostępny   Baronik 

  • weteran PCLab
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13025
  • Dołączył: Nd, 22 Cze 03

Napisany 11 Październik 2018 - 14:59

Zobacz postStachuGamer, o 11 Październik 2018 - 15:57, napisał(a):

bo mam złącze 21kb/s i jest ono bardzo szybkie


trollujesz czy pomyłka w pisowni? 21 kb/s to szybki internet?

#5 Użytkownik jest niedostępny   StachuGamer 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 37
  • Dołączył: Pn, 08 Paź 18

Napisany 11 Październik 2018 - 17:54

A jak powinno sie niby wymawiać???

A nie zauważyłem mbps

#6 Użytkownik jest niedostępny   Above 

  • ATBunny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11564
  • Dołączył: Pt, 08 Kwi 05

Napisany 12 Październik 2018 - 06:39

u mnie moto g6 tak nie zamulała więc albo coś masz z systemem albo z telefonem

#7 Użytkownik jest niedostępny   Baronik 

  • weteran PCLab
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13025
  • Dołączył: Nd, 22 Cze 03

Napisany 12 Październik 2018 - 09:55

Zobacz postStachuGamer, o 11 Październik 2018 - 18:54, napisał(a):

A nie zauważyłem mbps

minibitów to również bardzo wolne łącze...

Zobacz postAbove, o 12 Październik 2018 - 07:39, napisał(a):

u mnie moto g6 tak nie zamulała więc albo coś masz z systemem albo z telefonem

no właśnie, obstawiam, że coś zainstalowałeś dziwnego.

#8 Użytkownik jest niedostępny   StachuGamer 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 37
  • Dołączył: Pn, 08 Paź 18

Napisany 12 Październik 2018 - 17:34

Baronik chodziło mi o mega bity ale nie o tym temat a z zainstalowanych mam tylko clash royale clash of clans,hide online,euro truck driver,notatnik i thug life photo editor wszystkie te gry na starym tel chodziły bez zacinki i z niczym sie nic nie działo

#9 Użytkownik jest niedostępny   StachuGamer 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 37
  • Dołączył: Pn, 08 Paź 18

Napisany 14 Październik 2018 - 23:05

Nie wiem jak tu zdjęcie wysłać ale w programie do obliczania obciążenia podzespołów pokazywało tak że jak włączyłem tel i włacząlem clash royale obciążenie było normalne ale gdy zagrałem kilka bitew obciążenie procesora było tak duże że potrafiło utrzymać się 100% obciążenia przez 20 sek o co może chodzić procek kijowy czy co?

#10 Użytkownik jest niedostępny   Baronik 

  • weteran PCLab
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13025
  • Dołączył: Nd, 22 Cze 03

Napisany 15 Październik 2018 - 05:54

Nie gram w gry, to raz, dwa że kupiłeś telefon budżetowy, z budżetowym procesorem. Spodziewanie się w tak przypadku osiągnięć flagowca jest trochę bez sensu...

#11 Użytkownik jest niedostępny   StachuGamer 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 37
  • Dołączył: Pn, 08 Paź 18

Napisany 15 Październik 2018 - 19:27

Budżetowy telefon za 997zł tak?? Wtedy był najlepszy jaki znalazłem i sie chce odróżnić od niektórych co kupują tylko samsungi i lg chciałem spróbować czegoś nowego a pytanie zadałem głownie z powodu problemów ze sprzętem bo moge go jescze zareklamować i jest na gwarancjii 2 lata internet mam szybki i choć nie wiem jak sie wymawia szybkość złącza w bitach ale na kompie chodzi błyskawicznie. Telefon to jest maszyna ma prawo sie zepsuć jak kazdy inny tel

#12 Użytkownik jest niedostępny   Chelsey 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 728
  • Dołączył: Nd, 22 Kwi 12

Napisany 15 Październik 2018 - 20:04

No średnia półka to jeszcze nie jest, więc tak jest to w pewnym sensie budżetowy model i nie wiem czego oczekiwałeś. Jeśli chciałeś dobrej wydajności było brać Xiaomi Redmi Note 5 4/64 i byś nie narzekał teraz.

#13 Użytkownik jest dostępny   ARTURRO$$ 

  • artystom wolno więcej
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1908
  • Dołączył: Nd, 27 Maj 07

Napisany 15 Październik 2018 - 20:25

Rozważałem zakup tego telefonu ze względu na pojemną baterię, ale jeśli są takie problemy z płynnością to jeszcze to przemyślę.

#14 Użytkownik jest niedostępny   StachuGamer 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 37
  • Dołączył: Pn, 08 Paź 18

Napisany 15 Październik 2018 - 22:24

Artuross ten telefon jest dobry tylko mi sie trafił felerny model z niedopracowanym procesorem bo napisałem do tych typów z serwisu i powiedzieli zebym jutro do nich przyjechał

Chelsey ten telefon jest dobry tylko mi sie trafił model z zespsutym procesorem i płytą pcb bo ktoś go pewno rzucił i dlatego jest rozwalony kazali mi go oddać do serwisu a przez 1 miesiąc chodził zarąbiście

#15 Użytkownik jest niedostępny   xede 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6659
  • Dołączył: Cz, 24 Sie 06

Napisany 16 Październik 2018 - 14:47

za te pieniadze mozna bylo miec zdecydowanie bardziej wydajnego redmi note 5 z polskiej dystrybucji

#16 Użytkownik jest niedostępny   fliperpl 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6315
  • Dołączył: Pn, 19 Wrz 11

Napisany 16 Październik 2018 - 15:54

Zobacz postxede, o 16 Październik 2018 - 14:47, napisał(a):

za te pieniadze mozna bylo miec zdecydowanie bardziej wydajnego redmi note 5 z polskiej dystrybucji



bo to nie jest telefon do grania tylko codziennego użytkowania i dobrym SoTem...

#17 Użytkownik jest niedostępny   lukaszk99 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1307
  • Dołączył: Pn, 20 Sie 07

Napisany 16 Październik 2018 - 16:00

Op kupił telefon i mówi że wolniej chodzi jak jakiś czas temu, a oni mu wyskakują z tekstami o budżetowym telefonie...to budżetowy telefon zwalnia po miesiącu?

#18 Użytkownik jest niedostępny   StachuGamer 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 37
  • Dołączył: Pn, 08 Paź 18

Napisany 18 Październik 2018 - 20:42

Aha to czemu ,,9999999999"razy gorszy telefona jaki kupiłem 5 lat temu i służył mi do sierpnia 2018r szybkość nie spadała po 3 latach???. Pytanie głównie zadałem z powodu problemów z telefonem a nie z wydajnościa

#19 Użytkownik jest niedostępny   fliperpl 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6315
  • Dołączył: Pn, 19 Wrz 11

Napisany 18 Październik 2018 - 20:44

po prostu pewnie masz coś uwalone, oddaj na serwis i tyle

#20 Użytkownik jest niedostępny   StachuGamer 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 37
  • Dołączył: Pn, 08 Paź 18

Napisany 18 Październik 2018 - 20:46

Xede telefon nie ma słózyć do grania tylko do codziennego użytku a że powiedziałem że jest problem to przedstawiłem to w postaci prostych gierek i ytb albo jakieś cięższe stronki na internecie bo tam sie najbardziej muli. A tak być nie powinno

Fliperpl te ludzie z serwisu motoroli powiedzieli mi żebym przyszedł do nich za tydzień z telefonem bo powiedzieli że to coś z procesorem albo pcb

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych