Forum PCLab.pl: Płyta pod LGA 775 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

Płyta pod LGA 775

#1 Użytkownik jest niedostępny   Adamento 

  • Pasterz
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 992
  • Dołączył: Wt, 14 Kwi 15

Napisany 11 Październik 2018 - 14:23

Witam Państwa,

dzisiejszego dnia, wpadł w moje ręce bardzo stary PC, (lata 2008-2009) jak mniemam
specyfikacja to

Mobo : Gigabyte ga G31M ES2C
Procek : Intel Core 2 Quad Q8200 2.33Ghz
Pamięć ram : 4Gb na ddr 2 800Mhz
Zacilacz : Fortec (nie znam dokladnej nazwy, ale wydaje mi się, że to 400W)
Dysk : Seagate 320Gb na sata 2
Gpu : Ati HD 4600 xD


do sedna, dostałem od brata Msi Radeon R9 270, chciałbym go załadować do obecnego kompa, i tu moje pytanie czy płyta staje na przeszkodzie? Odnoszę wrażenie, że ma PCI E 1.0, choć nie mam pewności. Po zamontowaniu 270tki, wiatraczki się kręcą ale jest brak sygnału, dosłownie (no signal, na białym tle) przy podłączeniu pod monitor LG W1942S, który ma tylko VGA, przy podpięciu przejściówki na DVI-A. Nasuwa się pytanie, czy winny jest monitor czy płyta główna. Jeżeli płyta główna, prosiłbym o polecenie płyty pod LGA 775 którą znajdę na rynku wtórnym, i która ma w swoim standardzie przynajmniej PCI E 2.0 (które jak słyszałem nie różni się na tyle od 3.0, że coś by miało nie działać). Dziękuję za poświęcony czas i pozdrawiam



@Edit, prosze o nie usuwanie tematu, tylko o przeniesienie do subfora (intel) przepraszam, że dopiero po zatwierdzeniu tematu, doczytałem tą informacje

Ten post był edytowany przez Adamento dnia: 11 Październik 2018 - 14:25


#2 Użytkownik jest niedostępny   Voormis 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19
  • Dołączył: Wed, 30 Lis 16

Napisany 11 Październik 2018 - 14:30

a ten zasilacz podniesie Ci 270tke? Nie byłbym tego pewien.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Adamento 

  • Pasterz
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 992
  • Dołączył: Wt, 14 Kwi 15

Napisany 11 Październik 2018 - 19:14

a ja jestem pewny, ponieważ w swoim zestawie mam i5 4690k 4Ghz z gtx 980ti na zasilaczu coolermaster 450W i tak od dwóch lat nic się złego nie dzieje więc tak, jestem pewny. Jednakże pytanie nie było o zasilacz..

#4 Użytkownik jest niedostępny   hopes 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6352
  • Dołączył: Wt, 14 Sie 12

Napisany 11 Październik 2018 - 19:50

Najłatwiej wykluczyć monitor. Podłączyć go pod inny bez udziału przejściówki/adaptera. Co do zasilacza to jeśli ma dość to wiadomo że nie podniesie i w takim przypadku warto podmienić zasilacz dla sprawdzenia. Kiedyś zasilacz no name 350w wytrzymał mi 8 lat a nowy ten sam 400w zaraz po gwarancji miał dość.

#5 Użytkownik jest niedostępny   agent_x007 

  • Mad man with a box
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 13843
  • Dołączył: Cz, 19 Mar 09

Napisany 11 Październik 2018 - 19:57

Dubel : LINK.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych