Forum PCLab.pl: Ryzen 7 1700 czy AMD Ryzen 5 2600 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Ryzen 7 1700 czy AMD Ryzen 5 2600 Używka czy nówka

#1 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • Piwna rewolucja 2014
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10475
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 11 Październik 2018 - 20:04

Witam

AMD Ryzen 7 1700 + chłodzenie AMD 750pln od usera z naszego forum czy nowy Ryzen 5 2600 ?

Płyta to MSI B450M Mortar
Ram G.SKILL 16GB 3000MHz Aegis CL16 (2x8GB) za 590zł. z xkomu
GTX 1060 6gb
PSU Corsair RM650X 650W

Zastosowanie kompa to net,filmy i gry

Ten post był edytowany przez Killer85 dnia: 11 Październik 2018 - 20:05


#2 Użytkownik jest niedostępny   AquilaRoja 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 574
  • Dołączył: Cz, 12 Lip 12

Napisany 11 Październik 2018 - 20:15

Rzuć monetą, ja bym chyba wybrał 1700.

#3 Użytkownik jest niedostępny   ghs 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4121
  • Dołączył: Wt, 03 Cze 08

Napisany 11 Październik 2018 - 20:20

ofc że 1700

#4 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5128
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 11 Październik 2018 - 20:48

Ciężki wybór... chyba jednak 1700.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • Piwna rewolucja 2014
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10475
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 12 Październik 2018 - 07:00

2 głosy na Ryzen 7 1700...

#6 Użytkownik jest niedostępny   ...:... 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 375
  • Dołączył: Pn, 22 Cze 09

Napisany 12 Październik 2018 - 07:09

Byłem przed takim samym wyborem 2 tygodnie temu.
Wziąłem R7 1700 bo powinno być łatwiej sprzedać przy wymianie na Zen 2 (no i wincyj rdzyniów dla virtualek, a dla mnie rdzyniów nigdy za dużo :E )

Ten post był edytowany przez ...:... dnia: 12 Październik 2018 - 07:21


#7 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • Piwna rewolucja 2014
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10475
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 12 Październik 2018 - 07:13

Wincyj rdzyniów...fakt ;)

#8 Użytkownik jest niedostępny   mefisto777 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16508
  • Dołączył: Nd, 04 Lis 07

Napisany 12 Październik 2018 - 07:34

Zobacz postKiller85, o 12 Październik 2018 - 08:00, napisał(a):

2 głosy na Ryzen 7 1700...

Te same procesory, dodatkowe rdzenie to chyba wybór jest jeden. Sparujesz dobre kości i będzie śmigać.
Różnicę kosmetyczne dopiero w nowych ryzenach będzie dylemat cenowo/wydajnościowy. ;)

#9 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • Piwna rewolucja 2014
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10475
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 12 Październik 2018 - 07:51

Jak user z naszego forum zechce go sprzedać to go kupię...taka cena bo bez gwarancji ale zawsze można w razie czego do AMD wysłać

Jak pisałem wcześniej Ram G.SKILL 16GB 3000MHz Aegis CL16 (2x8GB) za 590zł. z xkomu

Ten post był edytowany przez Killer85 dnia: 12 Październik 2018 - 07:56


#10 Użytkownik jest niedostępny   Nareszcie 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 288
  • Dołączył: Pt, 04 Sie 17

Napisany 12 Październik 2018 - 08:09

Mam 1700 i teraz tez bym go wybral.
Jeszcze popros sprzedajacego o batch number procesora, jest na nim wydrukowany.

#11 Użytkownik jest niedostępny   Atak_Snajpera 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3061
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 14

Napisany 12 Październik 2018 - 10:09

1700 bez dwóch zdań.

#12 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • Piwna rewolucja 2014
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10475
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 12 Październik 2018 - 10:26

Zobacz postNareszcie, o 12 Październik 2018 - 09:09, napisał(a):

Mam 1700 i teraz tez bym go wybral.
Jeszcze popros sprzedajacego o batch number procesora, jest na nim wydrukowany.

A po co?

fota


https://abload.de/im...203009gtibp.jpg

Ten post był edytowany przez Killer85 dnia: 12 Październik 2018 - 10:44


#13 Użytkownik jest niedostępny   Nareszcie 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 288
  • Dołączył: Pt, 04 Sie 17

Napisany 12 Październik 2018 - 11:43

Na fotce wyglada oryginalnie. Komus sie nie chcialo wyczyscic?

Procek jest z 16 tygodnia, wiec na 99% zawiera blad SegFault. W normalnym uzytkowaniu nie przeszkadza to zupewnie, ale kwalifikuje go do wymiany w ramach RMA na nowke sztuke z pozniejszej produkcji. A te lepiej sie podkrecaja i sa mniej wybredne w kwestii pamieci.

Juz wiesz, dlaczego zapytalem. :)

#14 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • Piwna rewolucja 2014
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10475
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 12 Październik 2018 - 19:53

Zobacz postNareszcie, o 12 Październik 2018 - 12:43, napisał(a):

Na fotce wyglada oryginalnie. Komus sie nie chcialo wyczyscic?

Procek jest z 16 tygodnia, wiec na 99% zawiera blad SegFault. W normalnym uzytkowaniu nie przeszkadza to zupewnie, ale kwalifikuje go do wymiany w ramach RMA na nowke sztuke z pozniejszej produkcji. A te lepiej sie podkrecaja i sa mniej wybredne w kwestii pamieci.

Juz wiesz, dlaczego zapytalem. :)

Dzięki za info bo nie wiedziałem o tym ;)

Gwarancja wygląda tak samo jak u Intela po SN?

#15 Użytkownik jest niedostępny   Nareszcie 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 288
  • Dołączył: Pt, 04 Sie 17

Napisany 12 Październik 2018 - 21:22

Tak. Wypelniasz formularz i, gdy oczywiscie zaakceptuja, wysylasz na ich koszt do Holandii.
Jezeli wszystko zostanie potwierdzone, to otrzymujesz nowke sztuke z pozniejszej serii.
Aczkolwiek raz jeszcze napisze: ten blad w normalnym uzytkowaniu nie wystepuje i w niczym nie przeszkadza. Dotyczy on wylacznie bardzo specyficznego przypadku, ktory u wiekszosci osob prawdopodobnie nigdy nie wystapi.

Ten post był edytowany przez Nareszcie dnia: 12 Październik 2018 - 21:24


#16 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • Piwna rewolucja 2014
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10475
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 12 Październik 2018 - 21:27

Zobacz postNareszcie, o 12 Październik 2018 - 22:22, napisał(a):

Tak. Wypelniasz formularz i, gdy oczywiscie zaakceptuja, wysylasz na ich koszt do Holandii.
Jezeli wszystko zostanie potwierdzone, to otrzymujesz nowke sztuke z pozniejszej serii.
Aczkolwiek raz jeszcze napisze: ten blad w normalnym uzytkowaniu nie wystepuje i w niczym nie przeszkadza. Dotyczy on wylacznie bardzo specyficznego przypadku, ktory u wiekszosci osob prawdopodobnie nigdy nie wystapi.

Poczytałemklik

A co z gwarancją jak padnie?(wiem ze procesory nie padają)
Przypominam że nie mamy dowodu zakupu

750zł.+20zł. ship...dobry deal?

#17 Użytkownik jest niedostępny   Adrianns 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 174
  • Dołączył: Wed, 18 Sty 12

Napisany 12 Październik 2018 - 22:08

Osobiście przy takiej ilości zabawy i braku dowodu zakupu to dla świętego spokoju wziąłbym nowego Ryzena 2600x lub dopłacił do nowego Ryzena 7 1700.

#18 Użytkownik jest niedostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11186
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 12 Październik 2018 - 22:10

www.morele.net/pamiec-g-skill-ddr4-ripjaws-v-2x8gb-3600mhz-cl19-f4-3600c19d-16gvrb-4582227/


B-Die bierz jakieś lepiej :)

#19 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • Piwna rewolucja 2014
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10475
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 12 Październik 2018 - 22:13

Zobacz postMinciu, o 12 Październik 2018 - 23:10, napisał(a):

www.morele.net/pamiec-g-skill-ddr4-ripjaws-v-2x8gb-3600mhz-cl19-f4-3600c19d-16gvrb-4582227/


B-Die bierz jakieś lepiej :)

Zamówiłem te co podawałem...



Cytuj

Adrianns

Napisany Dzisiaj, 23:08
Osobiście przy takiej ilości zabawy i braku dowodu zakupu to dla świętego spokoju wziąłbym nowego Ryzena 2600x lub dopłacił do nowego Ryzena 7 1700.



Kto jeszcze jest za tym pomysłem?

#20 Użytkownik jest niedostępny   freq86 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 390
  • Dołączył: Wed, 05 Paź 11

Napisany 12 Październik 2018 - 22:43

Nowy Rysiek 1700 na allegro za 859zł a 1700X za 899zł.

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych