Forum PCLab.pl: Składanie komputera w x kom - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Składanie komputera w x kom Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   PatD17th 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Wed, 30 Lis 16

Napisany 12 Październik 2018 - 08:59

Hej, mam takie pytanie. Czy zdecydowali byście się na złożenie komputera w x-kom?

#2 Użytkownik jest dostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4458
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 12 Październik 2018 - 09:11

Tak

#3 Użytkownik jest niedostępny   Morelowy Banan 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 121
  • Dołączył: Cz, 13 Lip 17

Napisany 12 Październik 2018 - 09:21

Tak, tylko nie wiem czy jest taka możliwość u nich ;/

#4 Użytkownik jest niedostępny   hazhell 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1513
  • Dołączył: Wed, 11 Lip 12

Napisany 12 Październik 2018 - 09:30

Najlepiej złożyć samemu, wtedy jest pewność, że nie masz w środku zwrotów itp. Czy w ogóle x-kom ma taką usługę?

#5 Użytkownik jest niedostępny   iwanme 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5576
  • Dołączył: Cz, 07 Kwi 11

Napisany 12 Październik 2018 - 09:33

Nie.
Zdecydowanie lepiej składać samemu. Oglądasz wtedy i w razie czego wymieniasz każdy element z osobna.

Natomiast co do całościowych zakupów w X-Kom jak najbardziej. To przyzwoity jeśli chodzi o obsługę sklep i często ma dobre ceny/promocje.

#6 Użytkownik jest niedostępny   PatD17th 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Wed, 30 Lis 16

Napisany 12 Październik 2018 - 09:42

Właśnie składałem samemu komputer i nie działa poprawnie, zwracam do nic produkty i kupię od nowa że złożeniem

Nie wiem czy nic nie zepsulem

#7 Użytkownik jest niedostępny   hazhell 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1513
  • Dołączył: Wed, 11 Lip 12

Napisany 12 Październik 2018 - 09:44

Zobacz postPatD17th, o 12 Październik 2018 - 09:42, napisał(a):

Właśnie składałem samemu komputer i nie działa poprawnie

Czyli co się dzieje? Naciskasz przycisk power, a włącza ci się pralka czy jak?

#8 Użytkownik jest niedostępny   PatD17th 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Wed, 30 Lis 16

Napisany 12 Październik 2018 - 09:45

Chyba że znacie miejsce w Warszawie gdzie mogę wziąć kompa żeby mi złożyli i sprawdzili czy wszystko dziala

#9 Użytkownik jest niedostępny   daro200 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 310
  • Dołączył: Cz, 07 Paź 04

Napisany 12 Październik 2018 - 09:49

Opisz dokładnie co się dzieje i rozwiń myśl "nie działa poprawnie".

#10 Użytkownik jest niedostępny   PatD17th 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Wed, 30 Lis 16

Napisany 12 Październik 2018 - 09:55

Diody od płyty głównej wskazujące o błędzie CPU, GPU itp się świeca. Komputer się wykrzacza na Windowsie.

No i sekcje na płycie strasznie się grzeja

#11 Użytkownik jest niedostępny   iwanme 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5576
  • Dołączył: Cz, 07 Kwi 11

Napisany 12 Październik 2018 - 09:57

Sprawdź czy masz dociśnięte dobrze kable od płyty głównej i zaktualizuj bios.

#12 Użytkownik jest niedostępny   PatD17th 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Wed, 30 Lis 16

Napisany 12 Październik 2018 - 10:09

Docisniete, zaktualizowany

Nie zamierzam się już męczyć z tym komputerem, pytałem tylko czy polecacie montaż w x komie czy mam z tym sprzętem gdzie indziej w Warszawie iść?

Mam okazję to zwrócić i zamówić z montazem

Boję się właśnie ze moglem cześć płyty spalic

Nawet przy włączanie kompa i naciskaniu klawiatury, mrygala gdzie nie powinna

Wiatrak w CPU nie chodził płynnie w biosie a w GPU próbowały się rozkręcić a nie mogły

#13 Użytkownik jest niedostępny   SajlorMun 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 457
  • Dołączył: Wed, 31 Mar 04

Napisany 12 Październik 2018 - 10:10

X-Kom chyba nie zrobi tego od ręki. Jeśli zależy ci na czasie, to na Giełdzie Elektronicznej przy GUS jest kilka sensownych punktów, które zrobią to od ręki. Sam tam czasem wpadnę.

#14 Użytkownik jest niedostępny   PatD17th 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Wed, 30 Lis 16

Napisany 12 Październik 2018 - 10:12

Gdzie dokladnie

#15 Użytkownik jest niedostępny   SajlorMun 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 457
  • Dołączył: Wed, 31 Mar 04

Napisany 12 Październik 2018 - 10:20

Zobacz postPatD17th, o 12 Październik 2018 - 11:12, napisał(a):

Gdzie dokladnie

Przy samym GUS jest przejście podziemne, w którym znajdują się różne sklepy i serwisy.

#16 Użytkownik jest niedostępny   PatD17th 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Wed, 30 Lis 16

Napisany 12 Październik 2018 - 10:24

Według ciebie mam zwrócić, kupić praktycznie to samo ze złożeniem w x-kom i później dać do gusu żeby sprawdzili czy wszystko działa?

Czy jak?

#17 Użytkownik jest niedostępny   daro200 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 310
  • Dołączył: Cz, 07 Paź 04

Napisany 12 Październik 2018 - 10:28

Według mnie za szybko się poddajesz. Ja na Twoim miejscu zrobiłbym jeszcze jedno podejście: rozłóż wszystko i jeszcze raz krok po kroczku na spokojnie, bez ciśnienia. Jeśli to nie pomoże, to faktycznie może oddaj i zamów ze złożeniem w X-Kom.


#18 Użytkownik jest niedostępny   SajlorMun 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 457
  • Dołączył: Wed, 31 Mar 04

Napisany 12 Październik 2018 - 10:48

Zobacz postPatD17th, o 12 Październik 2018 - 11:24, napisał(a):

Według ciebie mam zwrócić, kupić praktycznie to samo ze złożeniem w x-kom i później dać do gusu żeby sprawdzili czy wszystko działa? Czy jak?

Jeśli zwrócisz po prostu zamówiony sprzęt w X-Kom, to wiąże się to z pewnymi konsekwencjami. Jeśli np. stwierdzą uszkodzenia, to zostaną one potrącone. Do tego sam proces chwilę potrwa. A taki serwis przy GUS po prostu podłączy sobie tego obecnego kompa i sprawdzi co jest nie tak, od ręki. Gdy się okaże, że jakiś komponent jest uszkodzony, to pewnie zaproponują ci kupno zamiennika. A ten uszkodzony zostawisz w serwisie (jeśli uszkodziłeś mechanicznie itp.) albo możesz odsyłać na serwis X-Kom i najwyżej później się go możesz pozbyć. Wszystko zależy od tego jak bardzo zależy ci na czasie i jak bardzo ci żał 100 zł na serwisowanie. Bo zakładam że już straciłeś chęci do dalszego dłubania samemu.

#19 Użytkownik jest niedostępny   iwanme 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5576
  • Dołączył: Cz, 07 Kwi 11

Napisany 12 Październik 2018 - 11:01

Napisz może też dokładnie jakiego masz kompa ;)
Windows się zainstalował czy już podczas instalacji wywala?

Ten post był edytowany przez iwanme dnia: 12 Październik 2018 - 11:01


#20 Użytkownik jest niedostępny   speed3r 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 440
  • Dołączył: Wt, 03 Kwi 07

Napisany 12 Październik 2018 - 11:08

Zobacz posthazhell, o 12 Październik 2018 - 10:30, napisał(a):

Najlepiej złożyć samemu, wtedy jest pewność, że nie masz w środku zwrotów itp. Czy w ogóle x-kom ma taką usługę?


X-Kom posiada taką usługę. Koszt to bodajże 79zł za montaż całego PC.

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych