Forum PCLab.pl: Czemu tak słabo działa - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Czemu tak słabo działa

#1 Użytkownik jest niedostępny   TakiPan 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Wt, 16 Paź 18

Napisany 16 Październik 2018 - 21:15

Witam dziś odebrałem laptopa https://www.x-kom.pl...-gtx1050ti.html Po uruchomieniu i przejściu etapu startowego, mocno zirytowało mnie ścinanie przy wchodzeniu w aplikacje(np kosz, dokumenty) trwa to 2-3 sekundy, tak samo przy włączaniu do stanu zalogowania trwa to 20-25 sekund co mnie mocno zirytowało bo laptop dziewczyny co w muzeum powinien być, ma dysk ssd 120 i odpala sie w 10 sekund. Kolejna sprawa gdy klikam prawym przyciskiem myszy na pulpicie to zanim pokaże mi sie okienko mija 4 sekundy i zamraża kursor i dopiero po "odlagowaniu" jest przesunięty, dodam ze dzieje sie to tylko gdy na pulpicie próbuje to zrobić na stronie odpalonej działa wszystko cacy, oraz nie słychać pracy wiatraków jak odpalam lapka co mnie tez zaniepokoiło chyba ze tak ma być . Liczę na jakieś rady czy mam iść go reklamować bo szczerze jestem mocno zirytowany komfortem pracy, proszę wybaczyć brak profesjonalnego opisu ale jestem mocno zielony w temacie laptopów.

Serdecznie pozdrawiam

#2 Użytkownik jest niedostępny   Blackout247 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 96
  • Dołączył: Nd, 14 Maj 17

Napisany 16 Październik 2018 - 21:18

Zobacz czy nie ściągają Ci się jakieś aktualizacje z Widnows Update, to potrafi mocno zmulić kompa. Pokaż też zrzut z Menedżera zadań.

#3 Użytkownik jest niedostępny   kammel19 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 487
  • Dołączył: So, 25 Gru 10

Napisany 16 Październik 2018 - 21:18

Sprawdź obciążenie dysku/cpu podczas tego powolnego działania.

#4 Użytkownik jest niedostępny   TakiPan 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Wt, 16 Paź 18

Napisany 16 Październik 2018 - 21:36

Zobacz postBlackout247, o 16 Październik 2018 - 21:18, napisał(a):

Zobacz czy nie ściągają Ci się jakieś aktualizacje z Widnows Update, to potrafi mocno zmulić kompa. Pokaż też zrzut z Menedżera zadań.



Wrzucam ssy https://www57.zippys...rVhHR/file.html , https://www57.zippys...VIexK/file.html , https://www57.zippys...teVe5/file.html
sorki ze w takiej formie ale na forum za duzy format a zalezy mi na czasie. Zdziwiło mnie te 54% Pamięć

Zobacz postkammel19, o 16 Październik 2018 - 21:18, napisał(a):

Sprawdź obciążenie dysku/cpu podczas tego powolnego działania.


Jak to sprawdzić jak pisałem wyżej jestem mocno zielony w tym temacie :c

Ten post był edytowany przez TakiPan dnia: 16 Październik 2018 - 21:39


#5 Użytkownik jest niedostępny   TakiPan 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Wt, 16 Paź 18

Napisany 17 Październik 2018 - 17:43

Podbijam

#6 Użytkownik jest niedostępny   SysWOW64 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 696
  • Dołączył: Pn, 22 Sie 16

Napisany 17 Październik 2018 - 17:53

Zobacz postTakiPan, o 17 Październik 2018 - 17:43, napisał(a):

Podbijam

Ja na twoim miejscu zrobił bym format dysku i na nowo zainstalował system, producenci zwłaszcza laptopów instalują kupę nie potrzebnych aplikacji one również siedzą w rejestrze ( wpisy )

Ten post był edytowany przez SysWOW64 dnia: 17 Październik 2018 - 17:54


#7 Użytkownik jest niedostępny   TakiPan 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Wt, 16 Paź 18

Napisany 17 Październik 2018 - 23:38

Zaktualizowalem wind do wersji 1803 i nie tnie kursora juz oraz aplikacje ciut szybciej sie odpalaj ale nadal uruchamia mi sie w 20-25sekund, co do formata nigdy go nie robilem oraz skad mam wziąć klucz wina jak kupilem laptopa z Windowsem w zestawie a nigdzie klucza nie dostałem?

#8 Użytkownik jest niedostępny   piotr.nawara 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 223
  • Dołączył: Cz, 13 Wrz 18

Napisany 18 Październik 2018 - 08:51

Nie masz naklejonego na dolną obudowę? Pisz do nich jak nie masz. Druga sprawa problem moze tez leżeć po stronie dysku HDD i SSD sciągnij HDtuna i przeprowadz test. Ale też bym radził format i aktualizację wszystkich sterowników na czysto.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych