Forum PCLab.pl: intel core 2 duo e7500 2.93 vs intel core 2 duo e7600 3.06 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

intel core 2 duo e7500 2.93 vs intel core 2 duo e7600 3.06

#1 Użytkownik jest niedostępny   sasakii 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25
  • Dołączył: Nd, 02 Wrz 18

Napisany 09 Listopad 2018 - 15:23

intel core 2 duo e7500 2.93 vs inte core 2 duo e7600 3.06

Czy duzo cos zmieni intel core 2 duo e7500 2.93 na intel core 2 duo e7600 3.06 ??


chodzi mi o gry np cs go ?
socket 775
foxconn n15235
4gb ram
400w zasilacz
karta graficzna geforce gt 430 msi 2gb

Ten post był edytowany przez sasakii dnia: 09 Listopad 2018 - 15:40


#2 Użytkownik jest dostępny   Skyline_ 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 34
  • Dołączył: Wed, 27 Wrz 17

Napisany 09 Listopad 2018 - 15:26

Zmieni bardzo niewiele, tyle co i minimalne podkręcenie e7500.

#3 Użytkownik jest niedostępny   sasakii 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25
  • Dołączył: Nd, 02 Wrz 18

Napisany 09 Listopad 2018 - 15:39

a ten chodzi mi o to zeby cs go czy gta jakos fajnie chociaż chodziły intel pentium dual core-e5800 3.2ghz 2m
mam jeszcze taki Procesor Intel Core2duo E8500 3,16GHZ/6M/133

Ten post był edytowany przez sasakii dnia: 09 Listopad 2018 - 15:42


#4 Użytkownik jest niedostępny   Keel 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 514
  • Dołączył: Nd, 21 Paź 07

Napisany 09 Listopad 2018 - 15:51

E8500 jest chyba najlepsza opcja z podanych. Chociaz ta konfiguracja to i tak juz zabytek

#5 Użytkownik jest niedostępny   sasakii 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25
  • Dołączył: Nd, 02 Wrz 18

Napisany 09 Listopad 2018 - 15:58

ok dzieki

#6 Użytkownik jest dostępny   Skyline_ 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 34
  • Dołączył: Wed, 27 Wrz 17

Napisany 09 Listopad 2018 - 16:12

Wpakowałbyś tam jakiegoś quada typu q6600 za 40zł to byś odczuł dużą różnicę.
Gta 5 nie będzie śmigała na żadnym z c2d, a na najtańszym quadzie już będzie.

#7 Użytkownik jest niedostępny   sasakii 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25
  • Dołączył: Nd, 02 Wrz 18

Napisany 09 Listopad 2018 - 16:50

Zobacz postSkyline_, o 09 Listopad 2018 - 16:12, napisał(a):

Wpakowałbyś tam jakiegoś quada typu q6600 za 40zł to byś odczuł dużą różnicę.
Gta 5 nie będzie śmigała na żadnym z c2d, a na najtańszym quadzie już będzie.

aktualnie mam e7500 2.93 i gta dzialalo na najmniejszych jedynie podczas jazdy sie zacinal a tak to było dobrze

#8 Użytkownik jest dostępny   TroLLu 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 579
  • Dołączył: Nd, 15 Mar 15

Napisany 09 Listopad 2018 - 16:57

chyba gta 4 albo gta sa

jak chcesz jakakolwiek roznice poczuc to wrzuc jakiegos quada c2q albo xeona, bo wkladanie ponownie 2 jajek nie ma zadnego sensu

#9 Użytkownik jest niedostępny   sasakii 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25
  • Dołączył: Nd, 02 Wrz 18

Napisany 09 Listopad 2018 - 17:11

znalazłem liste z procesorami które moge miec ktory z nich bedzie najlepszy bo xenona nie moge miec tak do 25zł :P
http://www.foxconnsu...P&cputype=Intel

Ten post był edytowany przez sasakii dnia: 09 Listopad 2018 - 17:12


#10 Użytkownik jest niedostępny   sasakii 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25
  • Dołączył: Nd, 02 Wrz 18

Napisany 09 Listopad 2018 - 18:05

wybrałem INTEL PENTIUM DUAL CORE E5800

Ten post był edytowany przez sasakii dnia: 09 Listopad 2018 - 18:48


#11 Użytkownik jest dostępny   Skyline_ 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 34
  • Dołączył: Wed, 27 Wrz 17

Napisany 09 Listopad 2018 - 19:19

Na olx masz q6660 za 35zł.
Wszystkie inne zmiany z 2 rdzeni na inne 2 rdzenie to sa zmiany kosmetyczne i nieoplacalne.

#12 Użytkownik jest niedostępny   sprzetowiec90 

  • Departament wkurzania ludzi
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2041
  • Dołączył: Nd, 04 Paź 15

Napisany 09 Listopad 2018 - 19:25

Zobacz postsasakii, o 09 Listopad 2018 - 18:05, napisał(a):

wybrałem INTEL PENTIUM DUAL CORE E5800


Zdajesz se w ogole sprawe ze ten e5800 bedzie mial bardzo podobna wydajnosc co e7500 ? :E Te 300mhz idzie w pi... bo rdzen w e7500 jest wydajniejszy co nieco.


Tego e7500 spokojnie se troche mogl bys podkrecic. I tak kula u nogi w tym zestawie jest grafika :E

Ten post był edytowany przez sprzetowiec90 dnia: 09 Listopad 2018 - 19:35


#13 Użytkownik jest dostępny   Skyline_ 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 34
  • Dołączył: Wed, 27 Wrz 17

Napisany 09 Listopad 2018 - 19:37

A jak już każda złotówka jest na wagę złota to widzę na allegro sprawnego, 4-rdzeniowego q8200 za 25zł.

#14 Użytkownik jest niedostępny   kola01 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 434
  • Dołączył: Wed, 02 Lip 08

Napisany 10 Listopad 2018 - 13:25

Najlepsze do tej płyty będą Core 2 Quad a dokładnie Q9650, Q9550, Q9500, Q9450, Q9400 ...
Jeśli kasa jest ważna i szukasz czegoś w optymalnej cenie to by wybrał Q9500 lub Q9450. Na Allegro znajdziesz te procki w cenie ok 100zł + wysyłka. W testach są 2x szybsze od E7500 i na taką zmianę już warto się pokusić.
Zabawy z wymianą E7500 na E7600, E5800 czy nawet E8400 nie dadzą odczuwalnego pożytku. Dopiero Q8200/Q8400 daje kopa a Q9450/Q9500 daje 2 kopy.

Dla porównania możesz sobie sprawdzić punktację np z testu PassMarkCPU Mark:
E7500 - 1875
E7600 - 1972
E5800 - 1897
E8400 - 2151
Q8200 - 2814
Q8400 - 3170
Q9500 - 3549
Q9450 - 3762
Q9650 - 4171

Wyniki testów dostępne na stronach:
https://www.cpubench...h_end_cpus.html
https://www.cpubench...range_cpus.html
https://www.cpubench...range_cpus.html

Ten post był edytowany przez kola01 dnia: 10 Listopad 2018 - 15:22


#15 Użytkownik jest niedostępny   lamka 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1091
  • Dołączył: Nd, 16 Gru 12

Napisany 10 Listopad 2018 - 14:52

i jak możesz to dołóż kilka zeta do grafy
bo twoja to spora lipa
choć gtx 750

#16 Użytkownik jest niedostępny   sasakii 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25
  • Dołączył: Nd, 02 Wrz 18

Napisany 16 Listopad 2018 - 17:00

Jak narazie mi starczy e5800 w cs go z 30 mam 60fps jak dla mnie to duza róznica niedlugo bede chcail kupic płyte główna i dodać 4gb=8gb wtedy po tem bede myslal za jakis innym

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

3 Użytkowników czyta ten temat
1 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

  1. Skyline_