Forum PCLab.pl: Kamerki IP jak uzyskać obraz w laptopie ? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Kamerki IP jak uzyskać obraz w laptopie ?

#1 Użytkownik jest niedostępny   malagaf15 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32
  • Dołączył: Wt, 23 Wrz 14

Napisany 22 Listopad 2018 - 11:19

Witam, zakupiłem kamerki IP (jakieś tanie na alledrogo) i chciałbym mieć podgląd na laptopie gdy będę poza domem. Są jakieś aplikacje na windowsa z podglądem obrazu z takich kamerek ? Na smartfonie mam aplikacje i bez problemu wszystko działa. Na laptopie sprawdzałem z aplikacją Perfect IP Camera Viewer, ale to działa tylko gdy jestem w domu i kamerki z laptopem działają na tym samym routerze.

#2 Użytkownik jest niedostępny   KorniszonZBeki3 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1886
  • Dołączył: Wt, 28 Cze 16

Napisany 22 Listopad 2018 - 12:08

Musisz mieć stały publiczny adres ip i otworzyć porty w routerze.

nazwa twojego routera+port forwarding w google.

Ja używam ferrocctv.

#3 Użytkownik jest niedostępny   malagaf15 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32
  • Dołączył: Wt, 23 Wrz 14

Napisany 25 Listopad 2018 - 20:47

Mógłby ktoś napisać jak zrobić to w routerze tp-link? Chodzi o przekierowanie portów

#4 Użytkownik jest niedostępny   Qwinto 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2616
  • Dołączył: Pt, 29 Lut 08

Napisany 25 Listopad 2018 - 20:54

Po pierwsze sprawdź, czy masz publiczne IP (stałe bądź zmienne). Potem sprawdź jakie adresy mają kamerki (i na jakich portach pracują). Dopiero mając te informacje możesz zacząć działać. Podaj jeszcze dokładny model routera.

#5 Użytkownik jest niedostępny   malagaf15 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32
  • Dołączył: Wt, 23 Wrz 14

Napisany 25 Listopad 2018 - 21:05

Modem to tp-link TD-W8951ND.
Internet mam kablowy z Orange i chyba tam jest zmienne IP

#6 Użytkownik jest niedostępny   Qwinto 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2616
  • Dołączył: Pt, 29 Lut 08

Napisany 26 Listopad 2018 - 09:19

A jaka wersja tego TD-W8951ND? Patrzyłaś w instrukcję obsługi czy da się przekierować porty?
Zmienne czy stałe to nie ma znaczenia, przede wszystkie musi być publiczne.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych