Forum PCLab.pl: RAM do Ryzen 2600 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

RAM do Ryzen 2600

#1 Użytkownik jest niedostępny   K@zik 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 78
  • Dołączył: Pn, 08 Maj 06

Napisany 22 Listopad 2018 - 13:27

Witam.

Chcałbym wyvbrać Ram do Ryzen 2600 i płyty MSI B450 GAMING PRO CARBON AC AM4.

Myśłałem o tym wyborze:
G.SKILL 16GB 2400MHz Ripjaws V Red CL15 (2x8GB)
Corsair Vengeance LPX, DDR4, 16GB(2x8GB), 3000MHz (CMK16GX4M2B3000C15R)

Macie coś innego przyszłościowego do zaproponowania i polecenia ?

#2 Użytkownik jest niedostępny   Krakk 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 29
  • Dołączył: Pt, 19 Lut 16

Napisany 22 Listopad 2018 - 19:17

Wybierz lepiej 3000Mhz, tak samo G Skill ma je w ofercie. CL 15 vs CL16 nie ma wielkiej różnicy, powiedziałbym, że minimalna.

#3 Użytkownik jest niedostępny   K@zik 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 78
  • Dołączył: Pn, 08 Maj 06

Napisany 22 Listopad 2018 - 21:42

Np takie: G.SKILL 16GB 3200MHz Ripjaws V Black CL16 (2x8GB)
?

#4 Użytkownik jest niedostępny   DanPlut 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26
  • Dołączył: Wed, 21 Lis 18

Napisany 26 Listopad 2018 - 12:54

Jaki ram w końcu wybrałeś? Właśnie kupiłem Carbona do Ryzena 2600. Tylko potrzebuję z RGB. :kwasny:

#5 Użytkownik jest niedostępny   CryZen 

  • Intel 💩 AMD
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 738
  • Dołączył: Cz, 02 Mar 17

Napisany 26 Listopad 2018 - 18:50

A ja dzisiaj dokupiłem drugą kostkę 8GB Cruciala 2400 MHz do mojego Ryżena 1600 i bez problemu idzie OC do 3200 Cl16, wyżej mi się nie chcę sprawdzać. Po co przepłacać? :E

#6 Użytkownik jest niedostępny   pillsxp 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 343
  • Dołączył: Wed, 31 Gru 09

Napisany 01 Grudzień 2018 - 01:00

Zobacz postCryZen, o 26 Listopad 2018 - 18:50, napisał(a):

A ja dzisiaj dokupiłem drugą kostkę 8GB Cruciala 2400 MHz do mojego Ryżena 1600 i bez problemu idzie OC do 3200 Cl16, wyżej mi się nie chcę sprawdzać. Po co przepłacać? :E

Jakie kupiłeś? Bo może bym też kupił i nie musiałbym przepłacać za pamięć.

#7 Użytkownik jest niedostępny   DanPlut 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26
  • Dołączył: Wed, 21 Lis 18

Napisany 06 Grudzień 2018 - 21:16

Witam. Podłączę się pod temat bo mam taki sam problem i taką sam płytę i procka. Proszę doradzić mi jaki ram kupić 2 x 8GB musi być RGB.
Czy:
Corsair Venegeance 3000MHz CL15
HyperX Predator 3200MHz CL16
G.Skill Trident Z 3000Mhz CL15
Czy może coś innego?

#8 Użytkownik jest niedostępny   iwanme 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6010
  • Dołączył: Cz, 07 Kwi 11

Napisany 06 Grudzień 2018 - 22:02

Składałem właśnie kompa bratu.
GSkill Ripjaws 3200 CL15 Czerwone idą od strzała na A-XMP 3200 CL15. Kupowane w X-Komie.
Taiphoon pokazuje B-Die K4A8G085WB-BCPB (choć podobno może przekłamywać). Jeszcze ich nie podkręcałem mocniej, ale w sumie mi się chyba nawet nie chce grzebać.
Płyta MSI B450 Pro Carbon AC.

#9 Użytkownik jest niedostępny   Qwertypp10 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2590
  • Dołączył: Pt, 03 Lut 17

Napisany 07 Grudzień 2018 - 15:18

Zobacz postDanPlut, o 06 Grudzień 2018 - 21:16, napisał(a):

Witam. Podłączę się pod temat bo mam taki sam problem i taką sam płytę i procka. Proszę doradzić mi jaki ram kupić 2 x 8GB musi być RGB.
Czy:
Corsair Venegeance 3000MHz CL15
HyperX Predator 3200MHz CL16
G.Skill Trident Z 3000Mhz CL15
Czy może coś innego?

Te najprędzej:
HyperX Predator 3200MHz CL16
Powinny śmigać z XMP bez problemu, te G.skill raczej też, ale mają niższe takty, Corsairy ogólnie słabo współpracują.

Zobacz postiwanme, o 06 Grudzień 2018 - 22:02, napisał(a):

Składałem właśnie kompa bratu.
GSkill Ripjaws 3200 CL15 Czerwone idą od strzała na A-XMP 3200 CL15. Kupowane w X-Komie.
Taiphoon pokazuje B-Die K4A8G085WB-BCPB (choć podobno może przekłamywać). Jeszcze ich nie podkręcałem mocniej, ale w sumie mi się chyba nawet nie chce grzebać.
Płyta MSI B450 Pro Carbon AC.

Nie są niestety RGB :E
Choć samemu, bym je kupił najprędzej ;)

Ten post był edytowany przez Qwertypp10 dnia: 07 Grudzień 2018 - 15:19


#10 Użytkownik jest niedostępny   DanPlut 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26
  • Dołączył: Wed, 21 Lis 18

Napisany 07 Grudzień 2018 - 21:13

Ok. Dziękuję za podpowiedź.

#11 Użytkownik jest dostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2721
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 07 Grudzień 2018 - 21:33

Zobacz postCryZen, o 26 Listopad 2018 - 18:50, napisał(a):

A ja dzisiaj dokupiłem drugą kostkę 8GB Cruciala 2400 MHz do mojego Ryżena 1600 i bez problemu idzie OC do 3200 Cl16, wyżej mi się nie chcę sprawdzać. Po co przepłacać? :E

Przechodzi memtest 1000%??

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych