Forum PCLab.pl: Ryzen 5 2600x i gtx 1080 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Ryzen 5 2600x i gtx 1080 Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Grzendol 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Cz, 06 Gru 18

Napisany 06 Grudzień 2018 - 19:26

Siema mam w planach zamówić nowy komputer prezentuje sie on tak
-Procek: Ryzen 5 2600x
-Grafika: Zotac GeForce 1080 AMP! Extreme 8GB
-Płyta główna: Msi B450-A PRO
-RAM: G.SKILL 16GB 3200MHz Ripjaws V Black CL16
-Zasilacz: Cooler Master G750M
-Chłodzenie: be quiet! Dark Rock 4
-HDD: Toshiba 1TB
-SSD: Crucial MX500 2500 GB
-Obudowa: SilentiumPC Gladium M35W Pure Black z oknem
Więc mam pytanie czy to będzie współgrać ze sobą?

Ten post był edytowany przez Grzendol dnia: 06 Grudzień 2018 - 19:28


#2 Użytkownik jest niedostępny   Zacpac 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 356
  • Dołączył: Wed, 18 Paź 06

Napisany 06 Grudzień 2018 - 19:31

zestaw jak najbardziej ok, zmienilbym jedynie zasilacz na https://www.ceneo.pl/56279066

#3 Użytkownik jest niedostępny   Grzendol 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Cz, 06 Gru 18

Napisany 06 Grudzień 2018 - 19:37

Czekam na więcej opinii i mam jeszcze jedno pytanie ile prądu będzie pobierać ta maszyna?

#4 Użytkownik jest dostępny   Sary 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1909
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 06 Grudzień 2018 - 19:37

Za ile ten Zotak 1080?, podejrzewam ze taniej wyrwiesz RTXa2070

RTX 2070 +Battlefield V A jak poszukasz znajdziesz taniej MSI GeForce RTX 2070 ARMOR 8GB +Battlefield V

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 06 Grudzień 2018 - 19:41


#5 Użytkownik jest niedostępny   Grzendol 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Cz, 06 Gru 18

Napisany 06 Grudzień 2018 - 19:43

Karta akurat musi zostać bo mam ją w domu już

#6 Użytkownik jest dostępny   Sary 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1909
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 06 Grudzień 2018 - 19:47

No to jak masz to po co pytanie, wszystko będzie współgrać ze sobą, nie może byc inaczej jak części do siebie pasują.

Tutaj co prawda z I7, ale wartości będą zbliżone pobór energii

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 06 Grudzień 2018 - 19:51


#7 Użytkownik jest niedostępny   Dirian 

  • xyz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12563
  • Dołączył: Cz, 17 Gru 09

Napisany 06 Grudzień 2018 - 20:23

Zasilacz zdecydowanie Seasonic Focus, 550W spokojnie starczy.

Dark Rock 4 wlezie do Gladiusa? Chyba nie.

Lepiej wziąć Fortisa 3 wg mnie, wystarczy do Ryzena, a oszczędzoną kasę wpakować w SSD 500GB.

Ten post był edytowany przez Dirian dnia: 06 Grudzień 2018 - 20:24


#8 Użytkownik jest niedostępny   Grzendol 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Cz, 06 Gru 18

Napisany 06 Grudzień 2018 - 21:05

A czy wystarczy to 550W jesli w przyszłoci będę chciał posiadać 2 monitory?

#9 Użytkownik jest niedostępny   KamiloP19 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 557
  • Dołączył: Cz, 03 Lip 08

Napisany 06 Grudzień 2018 - 21:10

Zobacz postGrzendol, o 06 Grudzień 2018 - 19:26, napisał(a):

Siema mam w planach zamówić nowy komputer prezentuje sie on tak
-Procek: Ryzen 5 2600x
-Grafika: Zotac GeForce 1080 AMP! Extreme 8GB
-Płyta główna: Msi B450-A PRO
-RAM: G.SKILL 16GB 3200MHz Ripjaws V Black CL16
-Zasilacz: Cooler Master G750M
-Chłodzenie: be quiet! Dark Rock 4
-HDD: Toshiba 1TB
-SSD: Crucial MX500 2500 GB
-Obudowa: SilentiumPC Gladium M35W Pure Black z oknem
Więc mam pytanie czy to będzie współgrać ze sobą?



Najlepiej podaj budżet bo nie jest źle, ale może być lepiej. Kilka elementów bym wymienił, ale bez określonego budżetu nie wiadomo na czym się stoi :)


Zobacz postGrzendol, o 06 Grudzień 2018 - 21:05, napisał(a):

A czy wystarczy to 550W jesli w przyszłoci będę chciał posiadać 2 monitory?



Heh tak wystarczy :)

Ten post był edytowany przez KamiloP19 dnia: 06 Grudzień 2018 - 21:12


#10 Użytkownik jest niedostępny   Grzendol 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Cz, 06 Gru 18

Napisany 06 Grudzień 2018 - 21:19

A zużycie prądu np. 350W to na godzine/dobe czy jak?

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych