Forum PCLab.pl: Laptop Dell i nieaktywowany windows. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Laptop Dell i nieaktywowany windows.

#1 Użytkownik jest niedostępny   olek111 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 95
  • Dołączył: Pn, 15 Paź 07

Napisany 11 Styczeń 2019 - 21:01

Witam. Kupiłem laptopa dell g5 z systemem windows, niestety zauważyłem, że nie jest on aktywowany. Mam taką informację w oknie aktywacji:
"Nie można aktywować systemu Windows na tym urządzeniu, ponieważ nie masz prawidłowej licencji cyfrowej lub klucza produktu"
Spotkał się ktoś z takim problemem?

Poza tym mam drugie pytanie tak na marginesie czy wie ktoś czy dell podczas pierwszego uruchomienia tworzy obraz systemu, żeby można było później przywrócić system do ustawień początkowych? Nie znalazłem żadnego programu do tego. Wcześniej posiadałem samsunga i tam był samsung recovery solution.

#2 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3045
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 11 Styczeń 2019 - 21:04

Gdzie kupowałeś tego lapka? Nowy z windą?, Nie było tam druczkiem dopisane ze wersja testowa? Nie masz gzies klucza na naklejce?

#3 Użytkownik jest niedostępny   olek111 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 95
  • Dołączył: Pn, 15 Paź 07

Napisany 11 Styczeń 2019 - 21:06

To jest ten model: https://www.x-kom.pl...ml#Specyfikacja

#4 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3045
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 11 Styczeń 2019 - 21:08

Może masz gdzieś klucz i wystarczy aktywować, zadzwoń do x-comu to Ci powiedzą co i jak

#5 Użytkownik jest niedostępny   olek111 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 95
  • Dołączył: Pn, 15 Paź 07

Napisany 11 Styczeń 2019 - 21:11

W systemowym menu aktywacja mam klucz produktu pierwsze 20 znaków to XXXXX ale ostatnie 5 jest widoczne, więc jakiś klucz został wprowadzony.

Ten post był edytowany przez olek111 dnia: 11 Styczeń 2019 - 21:17


#6 Użytkownik jest niedostępny   Fonzie 

  • Be cool like the Fonz...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2310
  • Dołączył: Pn, 25 Sty 16

Napisany 11 Styczeń 2019 - 21:34

A końcówka tego klucza to nie przypadkiem 8HVX7 lub 3V66T ?


Uruchom wiersz poleceń jako administrator i wpisz:
wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey

Potem jeżeli pokaże Ci klucz to spróbuj go w aktywacji wpisać.

Ten post był edytowany przez Fonzie dnia: 11 Styczeń 2019 - 21:39


#7 Użytkownik jest niedostępny   olek111 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 95
  • Dołączył: Pn, 15 Paź 07

Napisany 11 Styczeń 2019 - 21:51

Nie. Jest inna. Czy twoje polecenie jest bezpiecznie do użycia? Nie będę maił problemów ze swoim OEMem potem?

#8 Użytkownik jest niedostępny   Fonzie 

  • Be cool like the Fonz...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2310
  • Dołączył: Pn, 25 Sty 16

Napisany 11 Styczeń 2019 - 22:47

To polecenie wyświetli ci klucz który masz zapisany w BIOS i problemów nie będzie .
Możesz też na zapas wyciągnąć ten klucz który masz aktualnie w systemie tym programem :
http://www.nirsoft.n...l#DownloadLinks

Jeśli klucze będą takie same to musisz zadzwonić na infolinię m$ żeby Ci go aktywowali.

#9 Użytkownik jest niedostępny   olek111 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 95
  • Dołączył: Pn, 15 Paź 07

Napisany 12 Styczeń 2019 - 10:10

Problem rozwiązany. Pomogło kliknięcie linku rozwiąż problemy z aktywacja.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych