Forum PCLab.pl: Jak można naprawić wyświetlanie strony youtube w Firefoxie? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jak można naprawić wyświetlanie strony youtube w Firefoxie? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   leszcztomasz 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16
  • Dołączył: Wed, 09 Sty 19

Napisany 11 Styczeń 2019 - 22:31

Od dzisiaj wieczorem źle mi si wyświetla strona
https://www.youtube.com/
właśnie gdy wpiszę tylko sam adres to mi się jakiś kanał albo podstrona miga. Używam Windowsa 10 Home 64 bitowego i Firefoxa 64.0.2 też 64 bitowego
http://filmy.elektroda.net/38_1547241937.mp4

Mam zainstalowane dodatki
Dodaj obrazek Dodaj obrazek Dodaj obrazek
i wtyczki
Dodaj obrazek
Od dawna je miałem zainstalowane ale dopiero teraz się
https://www.youtube.com/
źle wyświetla

Ten post był edytowany przez leszcztomasz dnia: 11 Styczeń 2019 - 23:13


#2 Użytkownik jest niedostępny   leszcztomasz 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16
  • Dołączył: Wed, 09 Sty 19

Napisany 11 Styczeń 2019 - 23:24

Dodaj obrazek
Spoiler

Co to oznacza? Jak to naprawić?

#3 Użytkownik jest niedostępny   Verticek 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 101
  • Dołączył: Nd, 13 Sty 13

Napisany 11 Styczeń 2019 - 23:35

about:support w pasku adresu -> "uruchom ponownie z wyłączonymi dodatkami" -> wejdź na youtube, jak działa to pojedyńczo uruchamiaj dodatki. Dodatkowo wywal:
- Adblock Plus (ublock origin jest lepszy + używanie dwóch adbloków niczemu nie pomaga, a wręcz szkodzi)
- Greasemonkey (używaj Violentmonkey)
- WSZYSTKIE Downloadery/helpery jakie masz, bo to totalny syf. Używaj youtube-dl / JDownloader.

Ten post był edytowany przez Verticek dnia: 11 Styczeń 2019 - 23:35


#4 Użytkownik jest niedostępny   leszcztomasz 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16
  • Dołączył: Wed, 09 Sty 19

Napisany 11 Styczeń 2019 - 23:40

Pomogło usunięcie pliku
c:\Users\User\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\x5fxhwz1.default\addonstartup.json.lz4

Czy to ważny plik?

Tylko za pierwszym razem gdy się uruchomi przeglądarkę pomoże i gdy się ją wyłączy i uruchomi po raz drugi to znowu to samo i plik powraca

#5 Użytkownik jest dostępny   Reddzik 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 756
  • Dołączył: So, 12 Maj 12

Napisany 12 Styczeń 2019 - 00:14

U mnie zaś po zainstalowaniu najnowszej wersji Fiefoxa 64, czy 64.2 nie działają tutaj na forum style, ustawienie czcionki, podkreślenie, pogrubienie, dodanie screena- zero reakcji a powinno wyskoczyć okienko by wkleić link. Cały ten panel jest nie aktywny, sprawdziłem na Edge i tu wszystko działa.

Nie mam pojęcia co jest nie tak. Dezaktywowałem Ublock Origin, nie mam żadnych addonów co by mogły blokować

#6 Użytkownik jest niedostępny   usher-at-onet 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Pt, 29 Lis 13

Napisany 12 Styczeń 2019 - 00:32

1. Były wcześniej problemy z samym Firefoxem, ale wersja 64.0.2 powinna już działać poprawnie, o ile wyczyścisz cache przeglądarki, czyli usuniesz całą zawartość witryny z historii Firefoxa.
2. Youtube od jakiegoś czasu (chyba już 3 tygodnie) wyświetla informację o nowych warunkach korzystania (skutki RODO), bodajże jako warstwę wyświetlaną przez Ajax, więc jeśli dodatki blokowały Javascript, to masz z pewnością niezłą kaszankę. To kolejny powód do czyszczenia cache'a.
3. Youtube powinien działać poprawnie z włączonym uBlock Origin, jeśli dla całej witryny wyłączysz filtrowanie kosmetyczne i blokadę dużych elementów multimedialnych (dokładnych nazw nie pamiętam). Gdyby nie pomogło, zawsze możesz kliknąć w duży niebieski przycisk wyłącznika, a wtedy uBlock wymusi przeładowanie strony.
4. Uwagi odnośnie do czyszczenia historii dotyczą każdej witryny, z którą masz problemy.

Ten post był edytowany przez usher-at-onet dnia: 12 Styczeń 2019 - 00:39


#7 Użytkownik jest dostępny   Reddzik 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 756
  • Dołączył: So, 12 Maj 12

Napisany 12 Styczeń 2019 - 00:38

@up

1. Dzięki to pomogło, nie pomyślałem o tym, wywaliłem cały cache odnośnie pclaba. :thumbup:

#8 Użytkownik jest niedostępny   leszcztomasz 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16
  • Dołączył: Wed, 09 Sty 19

Napisany 12 Styczeń 2019 - 01:25

Zobacz postVerticek, o 11 Styczeń 2019 - 23:35, napisał(a):

about:support w pasku adresu -> "uruchom ponownie z wyłączonymi dodatkami" -> wejdź na youtube, jak działa to pojedyńczo uruchamiaj dodatki. Dodatkowo wywal:
- Adblock Plus (ublock origin jest lepszy + używanie dwóch adbloków niczemu nie pomaga, a wręcz szkodzi)
- Greasemonkey (używaj Violentmonkey)
- WSZYSTKIE Downloadery/helpery jakie masz, bo to totalny syf. Używaj youtube-dl / JDownloader.


Wszystkie dodatki wyłączyłem i po kolei włączałem i Okazało się że to przez wtyczkę "YouTube High Definition"
https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/youtube-high-definition/

Trzeba dodać że dodatki do Firefoxa się automatycznie aktuzalizują bez ingerencji użytkownika

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych