Forum PCLab.pl: Czy powinienem zmienić pastę? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Czy powinienem zmienić pastę?

#1 Użytkownik jest niedostępny   Haylash 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 52
  • Dołączył: Pn, 27 Paź 14

Napisany 12 Styczeń 2019 - 14:23

J.w
Odpakowalem właśnie swieżutkiego 2700x. Niestety moimi palcami wciąż władało podniecenie i coś się popsuło :heu:

Załączone pliki



#2 Użytkownik jest niedostępny   Ulvar 

  • Oh well whatever... Nevermind...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3255
  • Dołączył: Pn, 08 Sty 07

Napisany 12 Styczeń 2019 - 14:26

nie musisz raczej,
spokojnie się rozejdzie.
Zmień jeśłi posiadasz lepszą niż stockowa i tyle ;)
Jak nie posiadasz to ta Ci spokojnie wystarczy.

#3 Użytkownik jest niedostępny   AdmK 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 171
  • Dołączył: Wt, 27 Paź 15

Napisany 12 Styczeń 2019 - 14:26

Nie, zostaw jak jest.

Ten post był edytowany przez AdmK dnia: 12 Styczeń 2019 - 14:27


#4 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3075
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 12 Styczeń 2019 - 14:27

Jak masz pastę to zmieniaj, jak nie to spalić procka nie spalisz, ale tłusty paluch jednak trochę może podnieść temp. choć pewnie nie wiele.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Haylash 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 52
  • Dołączył: Pn, 27 Paź 14

Napisany 12 Styczeń 2019 - 14:38

Na razie nie będę zmieniał całej, jednak mógłbym "załatać" to coś. Czy mogą znajdować się dwie różne pasty jednocześnie? Posiadam jakaś od SilentiumPC

#6 Użytkownik jest niedostępny   Putout 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1865
  • Dołączył: Pn, 30 Lis 15

Napisany 12 Styczeń 2019 - 14:42

przecież to sie rozpaćka i będize jak trzeba. tam jest taki docisk że włosa nie wsadzisz a myślisz ze twój odcisk palca coś zmieni :E?
zostaw fabryczną pastę i niczym się nie przejmuj.

#7 Użytkownik jest niedostępny   smox 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 325
  • Dołączył: Wt, 31 Paź 17

Napisany 12 Styczeń 2019 - 15:36

Tak się przyglądam temu zdjęciu wstawionemu przez @Haylasha i zastanawiam się dlaczego powierzchnia tego chłodzenia jest taka paskudna. Nie powinna być wypolerowana? Przecież procesor swoje kosztuje. W dodatku chłodzonko ma tylko 2 ciepłowody, co prawda rurki są miedziane, ale to tylko 2 rurki. No i ten wentylatorek 92 mm. Czy taka pierdziawka potrafi skutecznie coś schłodzić? Ważne, że chłodzonko ma podświetlenie LED :lol2:

#8 Użytkownik jest niedostępny   Belfor 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 244
  • Dołączył: Pt, 30 Cze 17

Napisany 12 Styczeń 2019 - 15:46

Zobacz postsmox, o 12 Styczeń 2019 - 15:36, napisał(a):

Tak się przyglądam temu zdjęciu wstawionemu przez @Haylasha i zastanawiam się dlaczego powierzchnia tego chłodzenia jest taka paskudna. Nie powinna być wypolerowana? Przecież procesor swoje kosztuje. W dodatku chłodzonko ma tylko 2 ciepłowody, co prawda rurki są miedziane, ale to tylko 2 rurki. No i ten wentylatorek 92 mm. Czy taka pierdziawka potrafi skutecznie coś schłodzić? Ważne, że chłodzonko ma podświetlenie LED :lol2:

Ja tam widzę 4 :hmm:

#9 Użytkownik jest niedostępny   smox 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 325
  • Dołączył: Wt, 31 Paź 17

Napisany 12 Styczeń 2019 - 15:54

To jest opis z Komputronika -

"AMD Ryzen 7 2700X został wyposażony we własne chłodzenie – Wraith Prism. Jest to podświetlany diodami LED cooler, stworzony specjalnie dla tej linii procesorów. Tempo jego pracy może być regulowane. Ciepło odprowadzane jest dwoma miedzianymi ciepłowodami, a procesor chłodzony dodatkowo przez 92-milimetrowy wentylator."

#10 Użytkownik jest niedostępny   AdmK 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 171
  • Dołączył: Wt, 27 Paź 15

Napisany 12 Styczeń 2019 - 16:09

Są dwa ale "nawracają"

#11 Użytkownik jest niedostępny   Zacpac 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 730
  • Dołączył: Wed, 18 Paź 06

Napisany 12 Styczeń 2019 - 18:11

Jak na własne chłodzenie to ono i tak jest bardzo dobre, ogolnie AMD naprawde sie stara. Co do pasty to ja bym zostawil, zadnej roznicy nie odczujesz.

#12 Użytkownik jest niedostępny   CryZen 

  • Intel 💩 AMD
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 763
  • Dołączył: Cz, 02 Mar 17

Napisany 12 Styczeń 2019 - 21:17

mam dziwne wrażenie, że box od Phenom ma ładniejszą stopkę, ale nie chce mi się go demontować teraz. :E
dokładnie
Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez CryZen dnia: 12 Styczeń 2019 - 21:23


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych