Forum PCLab.pl: sprawdzanie producenta pamięci - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

sprawdzanie producenta pamięci

#1 Użytkownik jest niedostępny   luk21pl 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3510
  • Dołączył: Nd, 30 Paź 11

Napisany 12 Styczeń 2019 - 15:35

Witam
Jak można sprawdzić producenta pamięci? Wiem że są różni od microna po samsunga

#2 Użytkownik jest dostępny   asino 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 410
  • Dołączył: Nd, 09 Paź 11

Napisany 12 Styczeń 2019 - 16:23

np. cpu-z
SPD -> part number i wrzucasz to w google

Ten post był edytowany przez asino dnia: 12 Styczeń 2019 - 16:25


#3 Użytkownik jest dostępny   Fikołek 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1535
  • Dołączył: Wed, 15 Sie 07

Napisany 12 Styczeń 2019 - 16:47

Zobacz postluk21pl, o 12 Styczeń 2019 - 15:35, napisał(a):

Witam
Jak można sprawdzić producenta pamięci? Wiem że są różni od microna po samsunga

Programem Thaiphoon

#4 Użytkownik jest niedostępny   luk21pl 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3510
  • Dołączył: Nd, 30 Paź 11

Napisany 12 Styczeń 2019 - 17:33

Jedynie oba pokazują ogólne dane

#5 Użytkownik jest niedostępny   Qwertypp10 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3242
  • Dołączył: Pt, 03 Lut 17

Napisany 12 Styczeń 2019 - 17:37

Thaiphoon burner prawdę Ci powie.

#6 Użytkownik jest dostępny   Fikołek 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1535
  • Dołączył: Wed, 15 Sie 07

Napisany 12 Styczeń 2019 - 17:43

Zobacz postluk21pl, o 12 Styczeń 2019 - 17:33, napisał(a):

Jedynie oba pokazują ogólne dane

Pokazują dokładne dane
uruchamiasz program wchodzisz w zakladke EEPROM i dajesz read spd on i tak dalej

#7 Użytkownik jest dostępny   Sary 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3036
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 12 Styczeń 2019 - 17:53

Dodaj obrazek

#8 Użytkownik jest niedostępny   luk21pl 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3510
  • Dołączył: Nd, 30 Paź 11

Napisany 12 Styczeń 2019 - 17:58

Undefined

#9 Użytkownik jest niedostępny   toska78 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2793
  • Dołączył: Cz, 24 Lis 11

Napisany 12 Styczeń 2019 - 18:05

Zobacz postluk21pl, o 12 Styczeń 2019 - 17:58, napisał(a):

Undefined

Też tak mam

Dodaj obrazek Dodaj obrazek

#10 Użytkownik jest niedostępny   Qwertypp10 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3242
  • Dołączył: Pt, 03 Lut 17

Napisany 12 Styczeń 2019 - 18:15

W takim razie zostaje tylko zajrzenie na nadruk bezpośrednio na kościach pamięci, o ile nie są wymazane.

#11 Użytkownik jest dostępny   Sary 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3036
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 12 Styczeń 2019 - 18:19

To moze SIV Mój link
Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 12 Styczeń 2019 - 18:29


#12 Użytkownik jest niedostępny   toska78 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2793
  • Dołączył: Cz, 24 Lis 11

Napisany 12 Styczeń 2019 - 18:39

Zobacz postSary, o 12 Styczeń 2019 - 18:19, napisał(a):

To moze SIV

Nie widzę zmian

Dodaj obrazek

#13 Użytkownik jest dostępny   Sary 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3036
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 12 Styczeń 2019 - 18:49

:kwasny: Niestety nie znam innych programów do tego

#14 Użytkownik jest niedostępny   toska78 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2793
  • Dołączył: Cz, 24 Lis 11

Napisany 12 Styczeń 2019 - 18:53

Zobacz postSary, o 12 Styczeń 2019 - 18:49, napisał(a):

:kwasny: Niestety nie znam innych programów do tego

Spoko, ważne że te kości co mam idą na FSB 467MHz przy napięciu w biosie 1,82V stabilnie w grach.

Ten post był edytowany przez toska78 dnia: 14 Styczeń 2019 - 23:50


#15 Użytkownik jest niedostępny   luk21pl 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3510
  • Dołączył: Nd, 30 Paź 11

Napisany 13 Styczeń 2019 - 18:49

Jeśli użyje w biosie automatycznego OC ramów z 2133 do 2666 to może to zaszkodzić czy raczej nie? Opcja defeniowanych profili ram. Pamięci Sprawdź produkt w sklepach (oryginalny link usunięty automatycznie na prośbę sklepu do którego prowadził)

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych