Forum PCLab.pl: Czy zamienić W10 na W7? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Czy zamienić W10 na W7? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Adaxis 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 135
  • Dołączył: Wed, 25 Maj 11

Napisany 12 Styczeń 2019 - 20:08

Zakupiłem żonie laptopa Huawei i wszystko OK, ale obydwoje nei cierpimy tych wielkich klocków z menu W10. dlatego chcemy przejść na W7 i stąd pytanie która opcja będzie najlepsza i zapewni optymalnie szybką pracę?
1. doinstalowanie nakładki Win7 na Win10 -czy to nie spowolni itp?
2. instalacja od zera W7 -czy nie będzie problemów ze sterami itp i czy szybkość będzie OK?

#2 Użytkownik jest niedostępny   narmiak 

  • Maruda
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3733
  • Dołączył: Pn, 10 Gru 12

Napisany 12 Styczeń 2019 - 20:10

1. Może spowolnić mniej lub bardziej. Zależy od nakładki. Poczytaj opinie o konkretnych, które znalazłeś. Wiele też może zależeć od konkretnego sprzętu.
2. Może będą, może nie. Są w ogóle do tego laptopa sterowniki dla Windowsa 7?

#3 Użytkownik jest niedostępny   Adaxis 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 135
  • Dołączył: Wed, 25 Maj 11

Napisany 12 Styczeń 2019 - 20:31

2. no właśnie nie mam pojęcia czy są...

#4 Użytkownik jest niedostępny   Fonzie 

  • Be cool like the Fonz...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2299
  • Dołączył: Pn, 25 Sty 16

Napisany 12 Styczeń 2019 - 21:37

Ciekawe czy da się w tym cudaku wyłączyć secure boot , jeśli nie to z dwojga złego można by zainstalować win 8.1...

Jaki model tego Huawei-a ?

Ten post był edytowany przez Fonzie dnia: 12 Styczeń 2019 - 21:38


#5 Użytkownik jest niedostępny   Adaxis 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 135
  • Dołączył: Wed, 25 Maj 11

Napisany 12 Styczeń 2019 - 22:37

MateBook D 14' Ryzen 5/8GB/256/Win10 FHD

#6 Użytkownik jest niedostępny   MitycznyJeż 

  • nie skalpuJEŻ - procesora nie wyśrubuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18674
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 12 Styczeń 2019 - 22:55

Jesteś zmuszony do win10. Na starsze windowsy nie ma sterowników do integry.

#7 Użytkownik jest niedostępny   ShadowMan 

  • Nie uzależniony od niczego
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17949
  • Dołączył: Wt, 21 Lip 09

Napisany 13 Styczeń 2019 - 04:40

Jak nie chcesz kafelek w menu start i chcesz przywrócić jego klasyczny styl w Windows 10, to zainstaluj to: Classic Start

#8 Użytkownik jest niedostępny   Satyavan 

  • Fun & Love
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12712
  • Dołączył: Pn, 01 Lis 04

Napisany 13 Styczeń 2019 - 09:32

Jeżeli przeszkadzają Ci te pseudo kafelki w W10, to ciekawe co byś powiedział na układ w W8.1 :E Tam to była masakra jakaś.

#9 Użytkownik jest niedostępny   Isharoth 

  • 4K Master Race
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2214
  • Dołączył: Pn, 27 Cze 16

Napisany 13 Styczeń 2019 - 10:19

Przecież te wszystkie kafelki z menu start można pousuwać a menu odpowiednio zwinąć. Chyba, że chodziło ci o coś innego. :)
Poza tym jeśli powywala się ten preinstalowany syf i utworzy swoje kafelki to potrafią być bardzo pomocne. Ja np. wrzucam tam najczęściej używane aplikacje i skróty do Panelu Sterowania i Ustawień. :)


#10 Użytkownik jest niedostępny   Tomz 

  • Unknown Soldier
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3188
  • Dołączył: Cz, 07 Gru 06

Napisany 13 Styczeń 2019 - 12:13

Dokładnie, tak jak pisali wyżej. WSZYSTKIE kafelki w Win10 możesz wyrzucić i zostanie ci małe menu start z listą zainstalowanych programów.

PS. Widziałeś Win8/8.1 ,że byś go chciał? :E :E :E

#11 Użytkownik jest niedostępny   Adaxis 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 135
  • Dołączył: Wed, 25 Maj 11

Napisany 13 Styczeń 2019 - 14:49

Dzięki wielkie, możecie naprowadzić na jakąś pewną instrukcję jak to poukładać po swojemu lub w ogóle powyrzucać? Zapuktowałbym mojej lasce :P

#12 Użytkownik jest niedostępny   Tomz 

  • Unknown Soldier
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3188
  • Dołączył: Cz, 07 Gru 06

Napisany 13 Styczeń 2019 - 17:04

Eee... instrukcja do układania ikonek? Na pulpicie też nie umiesz poukładać ikonek? Robi się to tak samo... :lol2:

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych