Forum PCLab.pl: MemTest86 Fail (Chyba na CPU) - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

MemTest86 Fail (Chyba na CPU) Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   travis18 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Nd, 03 Mar 13

Napisany 12 Styczeń 2019 - 23:04

Witam serdecznie,

Przeprowadziłem właśnie MemTest86 i ostateczny rezultat jest FAIL. Wydaje mi się, że chodzi o procesor ale pewny nie jestem, nie miałem jeszcze okazji z najnowszą wersją programu . Powiedzcie proszę jak interpretować ten błąd. Wszystkie podzespoły są nowe, na gwarancji, więc mogę z niej skorzystać.

P.S. Czy Najnowsza wersja MemTestu, tak samo sprawdza pamięci RAM jak poprzednie?

Dzięki.

Załączone pliki


Ten post był edytowany przez travis18 dnia: 12 Styczeń 2019 - 23:07


#2 Użytkownik jest niedostępny   dawidoxx 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 967
  • Dołączył: Pt, 18 Mar 16

Napisany 13 Styczeń 2019 - 00:37

Testowałeś oczywiście bez oc/xmp?

#3 Użytkownik jest niedostępny   travis18 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Nd, 03 Mar 13

Napisany 13 Styczeń 2019 - 12:50

Było włączone tylko XMP na pamięciach

#4 Użytkownik jest niedostępny   travis18 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Nd, 03 Mar 13

Napisany 13 Styczeń 2019 - 20:22

Zrobiłem ponownie test, tym razem wyłączyłem XMP. Rezultat: 4 Błędy. Czy pamięć faktycznie jest wadliwa i reklamować ją?

Załączone pliki



#5 Użytkownik jest niedostępny   dmgary 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1584
  • Dołączył: Nd, 26 Mar 06

Napisany 13 Styczeń 2019 - 20:59

Napięcie jest domyślne na RAM'y ?
Spróbuj Memtest i GoldMemory np. z płyty Hiren's BootCD z poziomu DOS'a.

Jak na standardowych ustawieniach sypie błędami to reklamować.

Czasem jest tak że konkretna płyta nie współpracuje z jakimiś pamięciami (jednostronne itp).

Spróbuj zmienić obsadzenie slotów dla pewności.

#6 Użytkownik jest niedostępny   travis18 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Nd, 03 Mar 13

Napisany 13 Styczeń 2019 - 22:22

Tak, napięcie na RAM jest domyślne, bez żadnego OC oraz XMP. Jutro zrobię testy programami, które podałeś.
Sprawdziłem kompatybilność pamięci z moja płytą. Znajdują się na liście.

Ten post był edytowany przez travis18 dnia: 13 Styczeń 2019 - 22:48


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych