Forum PCLab.pl: Jak piszę to czasem ucina mi kawałki zdań (przestaje pisac na chwilę) - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Ze względu na obowiązującą ciszę wyborczą funkcja komentowania została wyłączona do dn. 2019-05-26 godz. 21:00.

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jak piszę to czasem ucina mi kawałki zdań (przestaje pisac na chwilę) Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Arianna_a 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 366
  • Dołączył: Cz, 11 Wrz 14

Napisany 18 Styczeń 2019 - 18:32

Np. jak jest to migające co pisze się i jest to chyba znika, albo tak czy siak ucina zdania i nie wiem czy dać to w bezpieczeństwo czy co innego, z tym że to się dzieje chyba długo a ja nic nie robiłam i np frst wykrywa sprzed 3 miesięcy, to nie wiem czy wykryje, czym przeskanować poza malwarebytes i adw cleaner np

Ale dam logi no

http://www.wklejto.pl/706036
http://www.wklejto.pl/706037
http://www.wklejto.pl/706038

Ten post był edytowany przez Arianna_a dnia: 18 Styczeń 2019 - 18:37


#2 Użytkownik jest niedostępny   toska78 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2987
  • Dołączył: Cz, 24 Lis 11

Napisany 18 Styczeń 2019 - 19:23

W logach nie ma nic szkodliwego. Kosmetyka.
Uruchom FRST a następnie (poprzez skrót klawiszowy CTRL + Y) otwórz notatnik systemowy. Wklej w nim poniższą zawartość:

S3 BRDriver64_1_3_3_E02B25FC; \??\C:\ProgramData\BitRaider\support\1.3.3\E02B25FC\BRDriver64.sys [X]
S3 DrvAgent64; \??\C:\Windows\SysWOW64\Drivers\DrvAgent64.SYS [X]
EmptyTemp:

Poprzez skrót klawiszowy CTRL + S zapisz zmiany w notatniku a następnie w FRST kliknij na Napraw. Na zakończenie naprawy FRST poprosi o restart systemu.
Usunęłaś wszystkie wykrycia w malwarebytes i adwcleaner?
Tydzień temu pisałaś o szwankującej klawiaturze Mój link, więc jeśli podłączenie do innych złącz USB (np. 2.0 jeśli normalnie jest podłączona pod złącze USB3.0) na obudowie lub przeinstalowanie sterownika do kontrolera USB nie daje efektu, należałoby klawiaturę sprawdzić z innym komputerem albo do Twojego podłączyć inną klawiaturę. Jak klawiatura gaśnie i przestaje pisać (czyli słychać ten charakterystyczny dźwięk podłączanego lub rozłączanego urządzenia na USB) to myszka też przestaje wtedy reagować?

Ten post był edytowany przez toska78 dnia: 18 Styczeń 2019 - 20:20


#3 Użytkownik jest niedostępny   Arianna_a 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 366
  • Dołączył: Cz, 11 Wrz 14

Napisany 18 Styczeń 2019 - 21:08

Uusnelam
A ska wiedziec czy to zlacze 2.0 czy 3.0? Bo to z tylu są i zmienialam z myszką miejsce wlaczenia to myszka chodzi sprawnie a klawiatura nie, jak przeinstalowac kontorler usb? A co do linku to ostatnio się to nie działo już

Ten post był edytowany przez Arianna_a dnia: 18 Styczeń 2019 - 21:09


#4 Użytkownik jest niedostępny   toska78 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2987
  • Dołączył: Cz, 24 Lis 11

Napisany 18 Styczeń 2019 - 23:20

Nie no jak myszka chodzi bez problemu w określonym złączu USB a w tym samym złączu klawiatura miewa rozłączenia, to coś nie tak z klawiaturą, zgadza się?

Zobacz postArianna_a, o 18 Styczeń 2019 - 21:08, napisał(a):

A ska wiedziec czy to zlacze 2.0 czy 3.0?

oznaczenie złącz USB

Ten post był edytowany przez toska78 dnia: 18 Styczeń 2019 - 23:30


#5 Użytkownik jest niedostępny   Arianna_a 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 366
  • Dołączył: Cz, 11 Wrz 14

Napisany 19 Styczeń 2019 - 19:22

To nie wina klawiatury podłączyłam inną i to samo

#6 Użytkownik jest niedostępny   toska78 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2987
  • Dołączył: Cz, 24 Lis 11

Napisany 19 Styczeń 2019 - 22:33

Podaj dokładny model Twojej płyty głównej bo w logach jest podany tylko model CPU. Z tą inną klawiaturą jest problem przy podłączeniu zarówno do usb 2.0 jak i 3.0?
No i pozostaje jeszcze kwestia tego podejrzanego pliku:

Cytuj

2017-12-08 17:20 - 2017-12-08 17:20 - 000000046 _____ () C:\Users\Diana\Iloveyou.vbs

Pamiętam, że pisałaś kiedyś że znasz ten plik i nie chcesz go usuwać ale z tego co można znaleźć, może to być plik infekcji Mój link i na pewno nie zaszkodzi przeskanować go np. za pomocą virustotal.
A na przyszłość, nie pobieraj plików za pomocą asystenta pobierania "dobrych programów".
Poza tym Twój system ma już 3 lata na karku

Cytuj

Windows 7 Home Premium Service Pack 1 (X64) (2015-12-04 18:20:59)

więc z tego względu korzystne mogłoby się okazać przeskanowanie go skanerem Dr.Web, który jest w stanie wykryć podejrzane pliki, których nie znajdują np. malwarebytes czy tym bardziej adwcleaner. Tylko przed skanowaniem trzeba zaznaczyć wszystkie dostępne opcje, czyli po uruchomieniu skanera klikasz w Wybierz obiekty do skanowania i zaznaczasz jak poniżej:

Dodaj obrazek

Następnie klikasz w "Kliknij aby wybrać pliki i katalogi" i w otworzonych okienku zaznacz partycję systemową C:, OK i na koniec "Uruchom skanowanie". Oczywiście po zakończeniu skanowania, jeśli skaner znajdzie jakiekolwiek obiekty, nie usuwaj ich od razu tylko pokaż do oceny te detekcje.

Ten post był edytowany przez toska78 dnia: 20 Styczeń 2019 - 16:10


#7 Użytkownik jest niedostępny   toska78 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2987
  • Dołączył: Cz, 24 Lis 11

Napisany 20 Styczeń 2019 - 07:52

..

Ten post był edytowany przez toska78 dnia: 20 Styczeń 2019 - 07:54


#8 Użytkownik jest niedostępny   Arianna_a 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 366
  • Dołączył: Cz, 11 Wrz 14

Napisany 22 Styczeń 2019 - 14:13

Raczej i przy 2.0 i 3.0 ale jak takie niebieskie jest to jest 3.0 a czarne 2.0 tak? (tam cos pisalo o oznaczeniach ale chyba nie bylo takich) jest ten problem płyta główna to Płyta główna Gigabyte GA-B85M-D3H przeskanowałam plik iloveyou i jest bezpieczny ale ja to wiem, nie wiem gdzie pisze żeby pobrać te dr web z tej strony

Ten post był edytowany przez Arianna_a dnia: 22 Styczeń 2019 - 14:21


#9 Użytkownik jest niedostępny   toska78 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2987
  • Dołączył: Cz, 24 Lis 11

Napisany 23 Styczeń 2019 - 15:07

Zobacz postArianna_a, o 22 Styczeń 2019 - 14:13, napisał(a):

nie wiem gdzie pisze żeby pobrać te dr web z tej strony

Widocznie producent usunął ze swojej strony możliwość pobierania tego skanera na żądanie (w formie pliku exe). Jeszcze 20.01 była taka możliwość bo sam go pobierałem.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych