Forum PCLab.pl: Jaki procesor po i3 2120 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Ze względu na obowiązującą ciszę wyborczą funkcja komentowania została wyłączona do dn. 2019-05-26 godz. 21:00.

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jaki procesor po i3 2120

#1 Użytkownik jest niedostępny   zibra 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 913
  • Dołączył: Nd, 10 Maj 09

Napisany 19 Styczeń 2019 - 13:12

Witam
Szukam nastepcy i3 2120 pod LGA1155 ze zintegrowana grafika. Obecny sprawuje sie od lat bardzo dobrze, ale w pewnych sytuacjach niedomaga (zasobnozerne gry online powoduja crash). Co bedzie najlepszego z lepsza grafika wbudowana i wieksza moca obliczeniowa w rozsadnej kwocie?

#2 Użytkownik jest niedostępny   lubię zimne 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 180
  • Dołączył: Cz, 27 Gru 18

Napisany 19 Styczeń 2019 - 13:15

Zależy do jakich zastosowań. Jeżeli gry to i7 3770, jeżeli co innego to i5 3570.

Możesz też poszukać i7 2600 w rozsądnej kwocie.

#3 Użytkownik jest niedostępny   zibra 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 913
  • Dołączył: Nd, 10 Maj 09

Napisany 19 Styczeń 2019 - 13:21

Ten i7 jest najmocniejszy?

https://allegro.pl/o...asta-7187869105

Czy to rozsadna kwota bo wypadlem z obiegu?

#4 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3119
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 19 Styczeń 2019 - 13:24

Zobacz postzibra, o 19 Styczeń 2019 - 13:21, napisał(a):

Ten i7 jest najmocniejszy?

https://allegro.pl/o...asta-7187869105

Czy to rozsadna kwota bo wypadlem z obiegu?

Nie wiem czy jest warte płacić tyle za 3770, proponował bym i7 2600, w okolicach 350zł

Mój link

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 19 Styczeń 2019 - 13:26


#5 Użytkownik jest dostępny   kubinek83bb 

  • Lubię kutabanić
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2794
  • Dołączył: Pn, 17 Sie 15

Napisany 19 Styczeń 2019 - 13:27

Cytuj

Nie wiem czy jest warte płacić tyle za 3770, proponował bym i7 2600, w okolicach 350zł


To samo miałem napisać :) prawie 570zł za i7 3770 to rozbój w biały dzień.

#6 Użytkownik jest niedostępny   sprzetowiec90 

  • Departament wkurzania ludzi
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2173
  • Dołączył: Nd, 04 Paź 15

Napisany 19 Styczeń 2019 - 13:30

Polowac na i7 2600 w dobrej cenie i tyle.

#7 Użytkownik jest niedostępny   zibra 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 913
  • Dołączył: Nd, 10 Maj 09

Napisany 19 Styczeń 2019 - 13:33

Ten i7 2600 ma tez HD2000 grafike? Boje sie, ze beda podobne problemy w grach online.

#8 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3119
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 19 Styczeń 2019 - 13:35

Tu mnie jeszcze jedno zastanawia :E

Zobacz postzibra, o 19 Styczeń 2019 - 13:12, napisał(a):

Co bedzie najlepszego z lepsza grafika wbudowana

Mam rozumieć ze grasz na karcie zintegrowanej? :E Kupuj tego i7 2600+ jakąś używaną kartę :E

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 19 Styczeń 2019 - 13:35


#9 Użytkownik jest niedostępny   sprzetowiec90 

  • Departament wkurzania ludzi
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2173
  • Dołączył: Nd, 04 Paź 15

Napisany 19 Styczeń 2019 - 13:35

Za reszte mozesz kupic chociaz by gt1030. Bedzie i tak duzo wydajniejsza od integry i malo pradozerna.

#10 Użytkownik jest niedostępny   zibra 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 913
  • Dołączył: Nd, 10 Maj 09

Napisany 19 Styczeń 2019 - 13:39

Niestety jest to niemozliwe, bo mam obudowe lian li, ktora uniemozliwia mi wlozenie karty graficznej. Taki procesor bedzie wystarczajacy do moich zastosowan, ale w pewnych grach online wiem, ze i3 2120 stanowi ograniczenie. Nie wiem czy to jest spowodowane mocami obliczenioqymi, wbudowana grafika czy obiema rzeczami naraz.

#11 Użytkownik jest niedostępny   Pioy 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5731
  • Dołączył: So, 09 Sie 08

Napisany 19 Styczeń 2019 - 13:46

Grafiki wbudowane w procesory to - poza bardzo nielicznymi wyjątkami - absolutne paździerze nie nadające się do grania. Co masz za obudowę? O ile kojarzę za czasów s1155 nawet ITX nie było zbyt popularne, myślę że jakiś low profile single slot jesteś w stanie włożyć, ale oczywiście mogę się mylić nie wiedząc jaką masz konkretnie obudowę. Byłoby łatwiej jakbyś podał całą specyfikację kompa, obudowę, płytę, zasilacz.

#12 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3119
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 19 Styczeń 2019 - 13:46

Zobacz postzibra, o 19 Styczeń 2019 - 13:39, napisał(a):

Niestety jest to niemozliwe, bo mam obudowe lian li, ktora uniemozliwia mi wlozenie karty graficznej. Taki procesor bedzie wystarczajacy do moich zastosowan, ale w pewnych grach online wiem, ze i3 2120 stanowi ograniczenie. Nie wiem czy to jest spowodowane mocami obliczenioqymi, wbudowana grafika czy obiema rzeczami naraz.

Pokaz zdjęcie tej obudowy, lub napisz model.

#13 Użytkownik jest niedostępny   zibra 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 913
  • Dołączył: Nd, 10 Maj 09

Napisany 19 Styczeń 2019 - 13:56

Lian Li PC-Q09FNA Mini ITX

To ta obudowa. Tam bardzo ciasno. Mam jeszcze chyba wentylator scythe na procku, a ram 4 gb bodajze. Nie ma mnie teraz w domu, ale podejrzewam ze zadna karta nie wejdzie.

Ten post był edytowany przez zibra dnia: 19 Styczeń 2019 - 13:58


#14 Użytkownik jest niedostępny   Pioy 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5731
  • Dołączył: So, 09 Sie 08

Napisany 19 Styczeń 2019 - 15:57

Rzeczywiście tam nie wejdzie normalna karta. Jeśli chcesz się trzymać tej obudowy, a jednocześnie mieć coś na czym pograsz to jedynie migracja na ryzena 2200g wydaje mi się wyjściem (o ile się w tym nie ugotuje).

#15 Użytkownik jest niedostępny   lubię zimne 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 180
  • Dołączył: Cz, 27 Gru 18

Napisany 19 Styczeń 2019 - 18:22

Jeżeli patrzysz na integrę, to poszukaj i5 3570k:
https://www.olx.pl/o...html#252f3b1712
lub i7 3770
https://www.olx.pl/o...html#92d25de707

Obydwa mają Intel® HD Graphics 4000

#16 Użytkownik jest niedostępny   VirtuaBoy 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2361
  • Dołączył: Pt, 09 Lut 18

Napisany 20 Styczeń 2019 - 19:10

https://allegro.pl/o...1155-7791122693

#17 Użytkownik jest niedostępny   zibra 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 913
  • Dołączył: Nd, 10 Maj 09

Napisany 20 Styczeń 2019 - 19:49

Jak AMD. Nie mam zamiaru zmieniac innych podzespolow. Rownie dobrze moglbym kupic obudowe i grafike.
Zastanawiam sie czy roznice miedzy tymi integrami HD2000/3000/4000 beda wieksze niz moc obliczeniowa poszczegolnych procesorow?
i72600 ma hd2000 czy hd3000?

#18 Użytkownik jest niedostępny   zibra 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 913
  • Dołączył: Nd, 10 Maj 09

Napisany 21 Styczeń 2019 - 21:18

Kupilem i5 3570k. Zobaczymy jak sie bedzie sprawowal. Jak cos bedzie nie tak to pomysle nad inna obudowa i jakas karta graficzna.

#19 Użytkownik jest niedostępny   FredPL 

  • X
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 981
  • Dołączył: So, 12 Kwi 08

Napisany 22 Styczeń 2019 - 11:41

Z tego co widzę na zdjęciach to jakieś GT 1030 single slot low profile tam wejdzie np. https://www.gigabyte...N1030D5-2GL#kf. Na pewno będzie to szybsze od iGPU w procku. Nie wiem w jaką grę online grasz ale w takim World of Warcraft na GT 1030 masz od 85FPS podczas gdy HD530 (które jest szybsze o jakieś 50% jak iGPU w Twoim procku) wyciąga tylko 25-30FPS.

Ten post był edytowany przez FredPL dnia: 22 Styczeń 2019 - 11:45


#20 Użytkownik jest niedostępny   zibra 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 913
  • Dołączył: Nd, 10 Maj 09

Napisany 24 Styczeń 2019 - 08:42

Nie ma takiej opcji, zeby zamontowac karte. Nie ma nawet odpowiedniego wyciecia na wyjscie karty.
Niemniej jednak po zmianie na i5 wszystko smiga be zarzutu i nic sie nie wiesza.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych