Forum PCLab.pl: winrar - zbyt mało pamięci podczas wypakowywania - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

winrar - zbyt mało pamięci podczas wypakowywania Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   BlOoWE 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22
  • Dołączył: Wt, 25 Mar 14

Napisany 07 Luty 2019 - 19:31

Witam, po ściągnięciu partu (1.19gb) i próbie wypakowania pojawia się komunikat "za mało pamięci". Otóż, folder "temp" przeczyszczony, sprawdzany na dwóch partycjach (NTFS), sprawdzany 3 programami do wypakowywania (winrar, 7zip, winzip), na każdym ten sam problem. Na drugim laptopie również owy problem. Ściągałem drugi raz, i nadal ten sam problem, jakieś pomysły?

#2 Użytkownik jest niedostępny   Makavcio2 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 804
  • Dołączył: Wt, 14 Lis 17

Napisany 07 Luty 2019 - 19:44

Pamięci jakiej konkretnie? Miejsca na dysku?
Sprawdź sobie, czy przypadkiem zamiast pirackiej gierki nie pobrałeś bomby dekompresyjnej ze stadem wirusów w odwodzie.

Jeśli brakuje miejsca na dysku systemowym, ustaw w programie do wypakowywania folder roboczy na folder, w którym masz pliki.

#3 Użytkownik jest niedostępny   BlOoWE 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22
  • Dołączył: Wt, 25 Mar 14

Napisany 07 Luty 2019 - 19:46

Pojawia się komunikat "za mało pamięci". Plik który pobierałem jest z tego forum, a dokładniej ten. Na dwóch partycjach mam ponad 300 gb, więc pamięci nie może brakować. W ustawieniach zmieniałem folder roboczy na całkiem inną partycję, niestety nic nie pomogło.

#4 Użytkownik jest niedostępny   BlOoWE 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22
  • Dołączył: Wt, 25 Mar 14

Napisany 07 Luty 2019 - 23:38

ref

#5 Użytkownik jest niedostępny   glauks 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11152
  • Dołączył: Wed, 06 Gru 06

Napisany 08 Luty 2019 - 22:59

nie wiem, czy part się wypakuje - dane potrzebne do rozpakowania mogą być w innym parcie, itd - ewentualnie przed rozpakowaniem programy muszą oszacować wielkość potrzebnej pamięci ram, ponieważ nie ma brakujących partów nie mogą tego zrobić, itp; ewentualnie spróbuj zmienić rozszerzenie z part np na rar

#6 Użytkownik jest niedostępny   BlOoWE 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22
  • Dołączył: Wt, 25 Mar 14

Napisany 09 Luty 2019 - 12:52

Testowane na laptopie znajomego, identyczny błąd. Nie wiem czym to spowodowane.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych