Forum PCLab.pl: Problem z Battlefield 1 / Mysz oraz Klawiatura nie reagują na nic. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Problem z Battlefield 1 / Mysz oraz Klawiatura nie reagują na nic.

#1 Użytkownik jest niedostępny   Carbon2468 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: So, 10 Lut 18

Napisany 11 Luty 2019 - 10:52

Witam!
Odrazu zaznacze że szukałem na forum podobnego tematu lecz nie znalazłem, jeżeli jest jednak inaczej, to zaznaczam że to niecelowe działanie.

A więc...

Mam problem z Battlefield 1 Premium.

Gre zakupiłem jakiś czas temu na platformie Origin i zadowolony z zakupu prędko grę pobrałem.
Niestety nie wiem co się dzieje ale.. myszka wraz z klawiaturą nie reagują po wejściu do menu.
Kursor chodzi po całym menu, ale gdy najeżdżam na jakąś ikone (np. kampania) to ikona nie podświetla się ani nie reaguje na myszke, jakby była ,,zamrożona".
Odziwo po podłączeniu pada od xbox'a wszystko działa jak należy i z niczym problemów nie mam.
Dodatkowe info to: Gdy minimalizuje grę poprzez np. ALT+TAB już nie mogę do niej wrócić, muzyka wraca ale sama gra pozostaje zminimalizowana. Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie lecz wole dopowiedzieć wszystko.



-Próbowałem z włączeniem wysokiego priorytetu dla BF'a.

-Reinstal także zrobiłem (bf'a i akurat wpadł na reinstal systemu) na windows z przed i po reinstalacji.

-Wyłączałem w BF'ie funkcje ,,origin w grze" oraz ,,zapis w chmurze".


Nie wiem co może być tego problemem.

Bardzo prosze o pomoc do was ponieważ tematu nie mogłem znaleźć na internecie a chciałbym jednak pograć sobie w niego i nie wywalać pieniędzy w błoto :)




Moja specyfikacja wraz z klawiaturą oraz myszką.



Procesor: i5 2500k 3.3ghz po OC na 4.6Ghz

Płyta główna: Asrock Z77 Extreme 4

Ram: (4x4gb) 16Gb Crucial Ballistix Sport 1333mhz CL9

Karta graficzna : Radeon HD 6850 1gb (spokojnie na 40-50 fps można w nią zagrać w BF'a 1)

Zasilacz : CoolerMaster M520 MODULAR 520W

Windows 10 Pro 64bit zaktualizowany do najnowszych aktualizacji.



Myszka : A4tech Bloody v7m

Klawiatura: Vakoss TK-614UK

(Chodź po wpisaniu tej klawiatury w internecie nie zauważyłem jej nigdzie ma ona dodatkowo zestaw klawiszy multimedialnych w postaci gumowych przycisków nad klawiaturą Qwerty oraz F1/F2/F3.... .)

Licze na wszelaką pomoc związaną z tym.
Pozdrawiam!

#2 Użytkownik jest niedostępny   Czapkazdaszkiem90 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 172
  • Dołączył: Pn, 09 Kwi 18

Napisany 11 Luty 2019 - 10:57

Sprobuj odpalic gre w oknie-podmien ustawienia w configu, albo dac inny tryb pelnego ekranu. Sterowniki chyba juz nie maja wsparcia od 2 lat, to moze byc tez problem.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Carbon2468 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: So, 10 Lut 18

Napisany 12 Luty 2019 - 08:26

Nie działa... to samo :/ Wiem że podczas instalacji 2 razy mi zadziałała gra normalnie. (można grać od 22% zainstalowanej gry)
i grałem bez problemu w nią. Po instalacji pełnej znowu to samo...

#4 Użytkownik jest niedostępny   ombre070 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 312
  • Dołączył: Cz, 10 Paź 13

Napisany 12 Luty 2019 - 08:51

Jak na moje oko coś chodzi w tle i się krzaczy z grą. Jeśli masz wyłączony tryb gry to go włącz. Jeśli włączony wyłącz.


Tu jeszcze coś znalazłem.


https://forums.battl...her-game-i-have

Ten post był edytowany przez ombre070 dnia: 12 Luty 2019 - 08:51


#5 Użytkownik jest niedostępny   Carbon2468 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: So, 10 Lut 18

Napisany 12 Luty 2019 - 10:04

Wszystkich tam wymienionych rzeczy już spróbowałem, discord, inne usb itd...
Możliwe że właśnie to coś w tle tylko pytanie wtedy dochodzi... co?


Pokombinuje z tymi ustawieniami gry.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Semi1 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 80
  • Dołączył: Nd, 03 Maj 15

Napisany 21 Marzec 2019 - 20:20

U mnie to samo, wchodzę na serwer dwie sekundy i klawiatura + mysz zero reakcji. Ktoś sobie z tym poradził

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych