Forum PCLab.pl: RTX 2060 problem - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

RTX 2060 problem Po instalacji sterowników brak obrazu Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   adam332 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: Pn, 11 Lut 19

Napisany 11 Luty 2019 - 13:49

Witam

Proszę o zdiagnozowanie problemu. Kupiłem kartę RTX 2060 do pracy z zestawem MSI x470 + AMD Ryzen 5 2600 + 16 Gb pamieci 3200.

Niestety Płyta i procek poszły do reklamacji bo mam z nimi problem a w mizędzyczasie kupiłem RTX 2060.

Postanowiłem odpalić i sprawdzić ( nie grać :) tymczasowo kartę na kompie z podzespołami :

Procek Q8300 + pamieć 4 Gb. + zasilacz Fractal integra 500 W.+ płyta Asus P5G41T-M

Kamp pracuje na codzień na karcie Radeon 6800. Niestety na Rtx 2060 komp daje obraz do momentu instalacji starowników. Po instalacji starowników brak obrazu.

Po resecie obraz biosu wyświetla się do momentu jak zaczyna się ładować windows. Pomiana karty na radeona lub odpalenie z zintegorowanej grafiki daje znów obraz i wszystko jest ok.

Czy ten komp po prostu nie jest w stanie uciągnąć tej karty i czekać cierpliwie na porót lepszych podzespołów z reklamacji czy odsyłać kartę ? Otrzymałem ją w ostatni Piątek więc mam jeszcze prawie dwa tygodnie na odesłanie .

#2 Użytkownik jest niedostępny   sFIR 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 625
  • Dołączył: Nd, 24 Lis 13

Napisany 11 Luty 2019 - 14:06

mi to wygląda na zasilacz...nie ma wystarczająco mocy by napędzić kartę jak zaczyna być obciążona w momencie ładowania sterowników windowsa...pewnie w trybie awaryjnym się odpali :), ale to nie rozwiąże w żaden sposób problemu z zasilaczem.

#3 Użytkownik jest niedostępny   adam332 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: Pn, 11 Lut 19

Napisany 11 Luty 2019 - 14:14

Dzieki za odp. Mam w drugiej obudowie Chieftec ATX 750W 80+ BRONZE (BDF-750C) w więc najwyzej podmienienie i sprawdzę. Wrócę z odpowiedzią.

#4 Użytkownik jest niedostępny   adam332 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: Pn, 11 Lut 19

Napisany 11 Luty 2019 - 18:10

Niestety podmiana zasilacza nic nie dała . Objawy bez zmian. Co dalej ?

Ten post był edytowany przez adam332 dnia: 11 Luty 2019 - 18:11


#5 Użytkownik jest niedostępny   mystic868 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 259
  • Dołączył: Nd, 02 Maj 10

Napisany 12 Luty 2019 - 13:51

1. Zmiana sterowników na nieco starsze
2. Wadliwy egzemplarz karty (tutaj najlepiej byłoby skoczyć do sklepu i podpiąć inną RTX 2060).

#6 Użytkownik jest niedostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2165
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 12 Luty 2019 - 18:51

Bios masz najnowszy do tej płyty asusa? jeśli nie to wgraj.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych