Forum PCLab.pl: Problem z Msi gx60 1-ac - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Problem z Msi gx60 1-ac

#1 Użytkownik jest niedostępny   TheLast3 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 117
  • Dołączył: Cz, 09 Paź 08

Napisany 12 Luty 2019 - 01:52

Cześć.

Panie i panowie mam problem z instalacją sterowników do karty graficznej w msi gx60-1ac, zaczęło się od tego, że lapek sie zrestartował i zaczął wieszać kolega nie wiele myśląc przyniósł go do mnie i poprosił o wstawienie nowego systemu (planował to od dawna). Przyznam nie sprawdzałam go, od razu wziąłem się za instalację win7. Jestem na etapie walki z Kartą graficzną, pobrałem stare sterowniki ze strony msi dedykowane do tego modelu po instalacji system zawiesza się na starcie/ logo, pozostaje ostatnio znana dobra konfiguracja- wtedy uruchamia się z przed instalacji sterowników albo tryb awaryjny i usuwanie sterowników AMD Clean Uninstall Utility i jestem w punkcie wyjścia, przy próbie instalacji innych sterów z reguły nowszych nie widzi karty. Znalazłem na dysku jakieś stare stery pamiętam, że już kiedyś z 2 lata temu (też ja go robiłem) miałem problemy z tą kartą i najprawdopodobniej właśnie wtedy one mnie uratowały, ale niestety nie tym razem instalacja dochodzi do etapu "instalacja sterownika ekranu" pach zawias/restart i znowu jestem w punkcie wyjścia. Zdemontowałem kartę wyczyściłem syf, nowa pasta niestety nic :(, mam takie małe podejrzenia, że karta mogła umrzeć :( co o tym sądzicie?

Pozdrawiam.

Ten post był edytowany przez TheLast3 dnia: 12 Luty 2019 - 02:07


#2 Użytkownik jest niedostępny   FighterFX 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 477
  • Dołączył: So, 13 Sie 11

Napisany 12 Luty 2019 - 02:23

Ścina przy instalacji sterowników wskazuje na problemy z układem graficznym. A że HD7970 to gorący układ i topowy to można domniemać, że to awaria samego układu bądź zimne luty na BGA

#3 Użytkownik jest niedostępny   TheLast3 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 117
  • Dołączył: Cz, 09 Paź 08

Napisany 12 Luty 2019 - 12:39

Mam jeszcze dwa pytania. Czy ktoś z was spotkał się z temperaturą skaczącą od 110-121 na procku w tym modelu, Strees 20 min praimem nie daje restartów, błąd czujnika czy ja błędnie odczytuje? program Hwmonitor. Pytam bo wywalił mi BS screena 0x000000f4 na pulpicie. Druga sprawa czy da się coś zrobić z tą kartą, w necie nie ma żadnej do kupienia a informacje dotyczące kompatybilności kończą się na firepro m6000..

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych