Forum PCLab.pl: Udostępnienie strony internetowej - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Udostępnienie strony internetowej DS215j

#1 Użytkownik jest niedostępny   snaperr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 373
  • Dołączył: Pn, 28 Paź 13

Napisany 18 Luty 2019 - 18:17

Witajcie, zainstalowałem sobie pakiet prestashop 1.7 na moim serwerze DS215J. Służyć ma mi jako przygotowanie całej strony by potem móc ją przenieść na płatne serwery hostingowe. Problem natomiast mam taki że o ile w mojej firmie działa bez problemu to w domu nie wiem jak ja mam się połączyć by wejść na stronę i dalej ją modyfikować. Niby mam ustawiony publiczny adres IP bo używam w domu DS Video i FTP. Lecz na stronę już wejść nie mogę. Możecie pomóc z tym?

PS. Dodam że porty próbowałem przekierować i nic to nie daje. Są otwarte ale dalej nie działa. Dla przykładu aplikacja DS Video działa w domu bez problkemu na TV i telefonie, a próba wejścia na stronę by zalogować się potem do panelu presty kończy się niepowodzeniem.


Wszystkie te porty dodały się automatycznie z serwera. Serwer oczywiście LAN'em podpięty bezpośrednio w router od UPC GigaBox.

Ten post był edytowany przez snaperr dnia: 18 Luty 2019 - 19:12


#2 Użytkownik jest niedostępny   Qwinto 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3265
  • Dołączył: Pt, 29 Lut 08

Napisany 18 Luty 2019 - 19:46

Uściślijmy. Masz w domu na publicznym adresie stronę www na serwer DS215J. Z zewnątrz działa (z firmy). Jeśli jest dokładnie tak, a w domu nie działa, to niestety nie będzie działało. W domu tylko po lokalnym adresie tego DS215J, tyle że ten PrestaShop może nie ruszyć na inny adresie. Tzn, można ale router musi znać coś takiego jak Loopback NAT Policy (czy coś w tym sensie).

Ten post był edytowany przez Qwinto dnia: 18 Luty 2019 - 19:59


#3 Użytkownik jest niedostępny   snaperr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 373
  • Dołączył: Pn, 28 Paź 13

Napisany 18 Luty 2019 - 21:03

Nie nie. Na odwrot mam w firmie i tam na lokalnej sieci dziala czyli na IP_WEW dziala a w domu na IP_ZEW nie dziala.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Qwinto 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3265
  • Dołączył: Pt, 29 Lut 08

Napisany 18 Luty 2019 - 21:08

To jeszcze raz. Napisz gdzie masz tego NASa z PrestaShop i jaki masz problem...

#5 Użytkownik jest niedostępny   snaperr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 373
  • Dołączył: Pn, 28 Paź 13

Napisany 18 Luty 2019 - 21:18

Mam serwer w firmie. Problem w tym ze w domu nie dziala strona presty a w firmie dziala. Pomimo przekierowania portow ktore sprawdzalem i sa na 100% otwarte

#6 Użytkownik jest niedostępny   Qwinto 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3265
  • Dołączył: Pt, 29 Lut 08

Napisany 18 Luty 2019 - 21:49

Rozumiem, że porty (80,443) wystawiłeś dla WEW adresu IP DS215J? Uruchom okno linii poleceń (cmd) i wpisz telnet <adres_ip> 80. Jeśli pojawi się czarne okno bez odpowiedzi to znaczy że poprawnie otworzyłeś port, jeśli Could not open connection to the host, on port 80: Connect failed tzn że coś nie działa.
Może być to co odpisałem w pierwszej odpowiedzi. Akurat nie używałem PrestaShop, ale WordPress tak ma że działa tylko po jednym, wskazanym w konfiguracji adresie IP.

#7 Użytkownik jest niedostępny   snaperr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 373
  • Dołączył: Pn, 28 Paź 13

Napisany 20 Luty 2019 - 08:20

Zobacz postQwinto, o 18 Luty 2019 - 21:49, napisał(a):

Rozumiem, że porty (80,443) wystawiłeś dla WEW adresu IP DS215J? Uruchom okno linii poleceń (cmd) i wpisz telnet <adres_ip> 80. Jeśli pojawi się czarne okno bez odpowiedzi to znaczy że poprawnie otworzyłeś port, jeśli Could not open connection to the host, on port 80: Connect failed tzn że coś nie działa.
Może być to co odpisałem w pierwszej odpowiedzi. Akurat nie używałem PrestaShop, ale WordPress tak ma że działa tylko po jednym, wskazanym w konfiguracji adresie IP.


Dobra udalo sie juz wszystko skonfigurowac i dziala wszystko jak chcialem. Teraz moge wejsc na strone ktora jest na serwerze w firmie bedac w domu :)

#8 Użytkownik jest niedostępny   HVK 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Wt, 26 Lut 19

Napisany 26 Luty 2019 - 15:52

Normally you should be able to login via SSH from any client (e.g. Linux) or via PUTTY from Win PC with your credentials

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych