Forum PCLab.pl: HDD remap - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

HDD remap czy mozna z pod windy Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   GGuu 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 35
  • Dołączył: Nd, 10 Lut 19

Napisany 22 Luty 2019 - 06:53

Witam HDD w crystaldiskinfo pisze ze ma liczę sektorów niestabilnych 8


Moje pytanie jest możliwość remapa pod winda , jako ze ten dysk używam raz na kilka dni ?

Jeśli tak proszę o sugestie

Szkoda mi go wymieniać bo kopiowanie Idze na poziomie 80mb/s- 110mb/s

Załączone pliki


Ten post był edytowany przez GGuu dnia: 22 Luty 2019 - 06:55


#2 Użytkownik jest niedostępny   zakk87 

  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 767
  • Dołączył: Wed, 06 Wrz 06

Napisany 22 Luty 2019 - 07:51

Victoria zrobi remapa na windzie.

#3 Użytkownik jest niedostępny   bartzmc 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 572
  • Dołączył: Wed, 10 Gru 08

Napisany 22 Luty 2019 - 08:03

Może wystarczy zero fill? Ja użyłem HDTune, miałem podobna sytuację z dyskiem przenośnym.

#4 Użytkownik jest niedostępny   GGuu 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 35
  • Dołączył: Nd, 10 Lut 19

Napisany 22 Luty 2019 - 08:38

ok dzięki panowie z odpowiedz

spróbuje zaraz najpierw zero na HD tune a jak to nie pomoże to victoria

#5 Użytkownik jest niedostępny   Mateusz31 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2240
  • Dołączył: So, 15 Cze 13

Napisany 22 Luty 2019 - 11:00

Dokładnie, najpierw wyzeruj dysk i sprawdź czy przypadkiem nie były to bady logiczne. Po zerowaniu wykonaj ponowny skan powierzchni. Jeśli nie pomogło to dopiero wtedy remapuj.

#6 Użytkownik jest niedostępny   GGuu 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 35
  • Dołączył: Nd, 10 Lut 19

Napisany 22 Luty 2019 - 11:19

po zerowaniu

zaraz jeszcze poleci Error Scan w HD tune quick przeszedł bez błędów

Załączone pliki



Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych