Forum PCLab.pl: CINEBENCH R20.0 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (4 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

CINEBENCH R20.0 CPU TEST Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Linku 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 624
  • Dołączył: Pn, 17 Kwi 06

Napisany 06 Marzec 2019 - 11:15

Cześć dziś miała premiera nowego testu od Cinebench tym razem w wersji R20.0.

Na start mój wynik z komputera roboczego.

Ryzen ThreadRipper 2950X @ 4,1 GHZ Vcore 1.35 Quad Channel @2666mhz.
Wynik : 7825

Screen :
Dodaj obrazek

GURU 3D DOWNLOAD :

Ten post był edytowany przez Linku dnia: 06 Marzec 2019 - 21:09


#2 Użytkownik jest dostępny   mbrzostek 

  • PCLab.pl team
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 426
  • Dołączył: Pn, 29 Wrz 08

Napisany 06 Marzec 2019 - 12:36

Właśnie miałem się pytać, czy się ścigamy w nowym cinebenchu :)

Wg Anandtecha CB20 używa AVX, ale Maxon nic na ten temat nie mówi. Wymagany jest procesor z SSE3, nie musi mieć AVX. Nawet jeśli rzeczywiście używa AVX, to nie dość dużo, żeby wywołać spadek taktowania na Skylake X na niższą licencję turbo.

Dodaj obrazek

#3 Użytkownik jest niedostępny   Linku 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 624
  • Dołączył: Pn, 17 Kwi 06

Napisany 06 Marzec 2019 - 12:41

Procesor klasa :)
Jak wrócę do domu to podeśle 7800x @ 4,6GHZ i 8750H 3,9GHZ.

Ten post był edytowany przez Linku dnia: 06 Marzec 2019 - 12:41


#4 Użytkownik jest dostępny   mbrzostek 

  • PCLab.pl team
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 426
  • Dołączył: Pn, 29 Wrz 08

Napisany 06 Marzec 2019 - 12:46

Spokojnie, to przecież testowy :)

#5 Użytkownik jest niedostępny   DisconnecT 

  • Trolling master race :E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15630
  • Dołączył: Nd, 05 Lut 12

Napisany 06 Marzec 2019 - 12:51

7700K 2400 CB? :brow:

Czyżby wszystko jednak wskazywało na to że jest obsługa AVX.

Aha, apka UWP :mad2:


Jednak nie, branżowe portale jak zwykle robią darmową reklamę dla badziewnego sklepu M$, tymczasem na Guru3D jest do pobrania normalna wersja :thumbup:

Guru3D Download

Na szybko pierwsze podejście.

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez DisconnecT dnia: 06 Marzec 2019 - 13:05


#6 Użytkownik jest niedostępny   Atak_Snajpera 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3321
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 14

Napisany 06 Marzec 2019 - 14:10

Aby spradzwić czy używa AVX można by wziąć jakiegoś pentiuma. Ustawić jeden rdzeń w biosie oraz ten sam zegar. Wtedy powinno wyjść czy jest jakaś znacząca różnica.

Ten post był edytowany przez Atak_Snajpera dnia: 06 Marzec 2019 - 14:10


#7 Użytkownik jest niedostępny   Daemon22 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 69
  • Dołączył: Wed, 12 Gru 07

Napisany 06 Marzec 2019 - 14:13

Rozgrzewka :)

Dodaj obrazek

#8 Użytkownik jest niedostępny   sideband 

  • Bydlęca moc!!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21086
  • Dołączył: Wed, 01 Cze 05

Napisany 06 Marzec 2019 - 14:30

Program wykorzystuje AVX, ale kop z AVX to ~10%.

#9 Użytkownik jest dostępny   mbrzostek 

  • PCLab.pl team
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 426
  • Dołączył: Pn, 29 Wrz 08

Napisany 06 Marzec 2019 - 14:33

Zobacz postsideband, o 06 Marzec 2019 - 14:30, napisał(a):

Program wykorzystuje AVX, ale kop z AVX to ~10%.

[citation needed]

#10 Użytkownik jest niedostępny   TitoBandito 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 452
  • Dołączył: So, 29 Sty 05

Napisany 06 Marzec 2019 - 14:58

Mój wynik :

Dodaj obrazek

:E

Ten post był edytowany przez TitoBandito dnia: 06 Marzec 2019 - 15:00


#11 Użytkownik jest niedostępny   Atak_Snajpera 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3321
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 14

Napisany 06 Marzec 2019 - 14:59

Wydaje mi się że nawet AVX2 tu jest używany!
Mój 8 jajowy sandybridge@3,2GHz jest na poziomie Skylake@4,2GHz (4C/8T)
Dodaj obrazek

Moja teoria jest taka że bench używa AVX2 (domyślnie) i SSE3 jako fallback (gdy procek ma AVX1 lub tylko SSE4.2). To by tłumaczyło dlaczego mój procek z AVX1 tak słabo wypada bo pewnie bench używa tylko SSE3 zamiast chociaż AVX1. Nie ma szans aby 1700x z zegarem tylko nieznacznie wyższym miał wynik o ~1.5x wyższy. Bench wyraźnie "gimpuje" procki z max AVX1.

Ten post był edytowany przez Atak_Snajpera dnia: 06 Marzec 2019 - 15:16


#12 Użytkownik jest niedostępny   sideband 

  • Bydlęca moc!!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21086
  • Dołączył: Wed, 01 Cze 05

Napisany 06 Marzec 2019 - 15:14

Wyłącz wsparcie dla AVX z poziomu systemu, na 8700k wzrost wydajności to tylko ~10% więc trochę mało jak na AVX2.

#13 Użytkownik jest niedostępny   Pitol321 

  • Mały, ale wariat...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1422
  • Dołączył: So, 08 Sty 11

Napisany 06 Marzec 2019 - 15:38

Chociaż 4K udało się ugryźć :D

Dodaj obrazek

#14 Użytkownik jest niedostępny   munio1000 

  • Takumi wannabe
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1761
  • Dołączył: Nd, 07 Wrz 08

Napisany 06 Marzec 2019 - 15:52

ryzen 3 2200g stock: 1334
i7 6700 stock: 1816

bez screenów bo po co wątek wydłużać :E

#15 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12463
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 06 Marzec 2019 - 16:07

U mnie R7 1700 6C/12T 3.3 GHz uzyskuje 2462 punktów.

#16 Użytkownik jest niedostępny   MrTooth 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 128
  • Dołączył: Pt, 14 Wrz 18

Napisany 06 Marzec 2019 - 16:20

7920x ~ 3,7 GHz @ 384 CB
Dodaj obrazek

7920x ~ 3,7 GHz @ 5771 CB
Dodaj obrazek


#17 Użytkownik jest niedostępny   daerragh 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 553
  • Dołączył: Cz, 24 Maj 12

Napisany 06 Marzec 2019 - 18:50

i5-4690K 3.5-3.9 (stock)
1389 CB / 365 CB

i5-4690K @4.2GHz
1581 / 409

Ten post był edytowany przez daerragh dnia: 19 Kwiecień 2019 - 01:03


#18 Użytkownik jest niedostępny   cichy45 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1547
  • Dołączył: Wed, 31 Mar 10

Napisany 06 Marzec 2019 - 19:10

Dodaj obrazek

i5-4590T - może byłoby kilkanaście PKT więcej, raz czy dwa procesor złapał throotlinga na moment.

#19 Użytkownik jest niedostępny   gofer87 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3553
  • Dołączył: Cz, 04 Gru 08

Napisany 06 Marzec 2019 - 19:13

Fajnie że zmienili te kulki w końcu, w jakąś scenę z wizualizacji wnętrz.

i5 8400 - 2233 i 407 single core

#20 Użytkownik jest niedostępny   _Robo_ 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1026
  • Dołączył: Pt, 12 Paź 07

Napisany 06 Marzec 2019 - 20:14

FX 6300 4.6 GHz

1150 punktów

http://forum.pclab.p...51701_thumb.jpg

Załączone pliki



  • (4 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych