Forum PCLab.pl: CINEBENCH R20.0 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (4 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

CINEBENCH R20.0 CPU TEST Oceń temat: -----

#41 Użytkownik jest niedostępny   TitoBandito 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 453
  • Dołączył: So, 29 Sty 05

Napisany 11 Marzec 2019 - 17:41

Zobacz postFikołek, o 11 Marzec 2019 - 16:47, napisał(a):

Czym Ty chlodzisz tego potwora przy 1.344v ?


Noctua NH-D15 + Noctua NA-HC3.black.swap color Cover + Thermal Grizzly Kryonaut + przewiewna obudowa (stary NZXT Phantom 630 z 6 wentylatorami 1000 rpm - 5X 140mm i 1X 200mm).
Buda stara i kosztuje teraz grosze, ale pod względem rozmieszczenia elementów "zjada na śniadanie" wszystkie te cudaki za 2000zł z LEDami i uj wie czym jeszcze. :Up_to_s:

Ten post był edytowany przez TitoBandito dnia: 11 Marzec 2019 - 17:50


#42 Użytkownik jest niedostępny   Lewy648 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1761
  • Dołączył: Wed, 24 Lut 10

Napisany 11 Marzec 2019 - 21:43

AMD Ryzen 7 1700@3,83 - Wynik 3678

#43 Użytkownik jest niedostępny   Monio 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 30
  • Dołączył: So, 25 Kwi 09

Napisany 14 Marzec 2019 - 11:15

AMD 1920X https://moniox.wordpress.com temperatura max 72(Procesor kupiłem za 1450 zł- nówka)
Apropo wynikow Intel nie nalezy brac doslownie -- bo praca tych ukladów w zasadzie odnosi się do tesu i nic więcej a nie do ciaglej pracy na obciazeniu.

Ten post był edytowany przez Monio dnia: 14 Marzec 2019 - 11:49


#44 Użytkownik jest niedostępny   Linku 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 627
  • Dołączył: Pn, 17 Kwi 06

Napisany 15 Marzec 2019 - 11:18

Postaram się zaktualizować temat na dniach i dodać wyniki do pierwszego postu.

#45 Użytkownik jest niedostępny   MrTooth 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 131
  • Dołączył: Pt, 14 Wrz 18

Napisany 15 Marzec 2019 - 13:55

~ Aktualizacja wyników :)
7920x @ 3,8 GHz // Mesh 2,4 GHz ~ 391 CB
7920x @ 3,8 GHz // Mesh 2,4 GHz ~ 5959 CB

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez MrTooth dnia: 15 Marzec 2019 - 14:00


#46 Użytkownik jest niedostępny   RemiKo 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 917
  • Dołączył: Wt, 27 Sty 09

Napisany 16 Marzec 2019 - 00:17

Pierwsze testy za płoty:

Bez optymalizacji, na szybko ustawione.

R7 1700 @ 3.8GHz ~1.2V

pamięci G.Skill Aegis F4-3000C16D-16GISB @ Stock XMP

Pierwszy test:
Spoiler


EDIT:

Dodaj obrazek

EDIT2:

I Coffee Lake'a 6/12 lub 8/8 @ 5GHz zjadło, a to tylko 3.9GHz @ 1.19V za 640zł :E

Dodaj obrazek

EDIT3:

4.05GHz @ 1.34V - 4213cb

Spoiler

Ten post był edytowany przez RemiKo dnia: 18 Marzec 2019 - 04:52


#47 Użytkownik jest niedostępny   czolgista778 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7149
  • Dołączył: So, 23 Maj 09

Napisany 03 Kwiecień 2019 - 22:41

R20 nie leci na AVXach bo pobór mocy jest praktycznie taki sam jak przy R15. Widać to też po temperaturach.

Moj 9900K @ 5.1GHz robi 5200pkt. Ciekawe czy R20 jest tak samo niemiarodajny jak R15 gdzie można było wycisnąć bardzo wysokie wyniki wyłączając procesy systemowe działające w tle.

Ten post był edytowany przez czolgista778 dnia: 03 Kwiecień 2019 - 22:43


#48 Użytkownik jest niedostępny   Atak_Snajpera 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3326
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 14

Napisany 05 Kwiecień 2019 - 18:15

Zobacz postczolgista778, o 03 Kwiecień 2019 - 23:41, napisał(a):

R20 nie leci na AVXach bo pobór mocy jest praktycznie taki sam jak przy R15. Widać to też po temperaturach.

Moj 9900K @ 5.1GHz robi 5200pkt. Ciekawe czy R20 jest tak samo niemiarodajny jak R15 gdzie można było wycisnąć bardzo wysokie wyniki wyłączając procesy systemowe działające w tle.

Jasne, jasne bo tak ci szklana kula pokazała?
https://www.techpowe...h-r20-benchmark

Jak ci się chce to może zdekompilować binarki/dll bencha za pomocą objdump i poprostu poszukać w notepad++ typowych intrukcji AVX.
https://stackoverflo...vx-instructions

Ten post był edytowany przez Atak_Snajpera dnia: 05 Kwiecień 2019 - 18:20


#49 Użytkownik jest dostępny   toska78 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3158
  • Dołączył: Cz, 24 Lis 11

Napisany 05 Kwiecień 2019 - 19:27

Zobacz postAssassin, o 07 Marzec 2019 - 12:50, napisał(a):

Swoją drogą dobry test stabilności z tego CB. Niestabilne ustawienia szybciej się wywalają niż w Prime95 czy RealBenchu.

A u mnie odwrotnie. Test w tym CB przeszedł bez niespodzianek. W takim blendzie pewnie pokazało by przynajmniej 1 błąd w tym czasie (z tego co sprawdzałem), ale może dlatego że zapewne ciśnie mocno po ramie.

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez toska78 dnia: 05 Kwiecień 2019 - 19:33


#50 Użytkownik jest niedostępny   czolgista778 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7149
  • Dołączył: So, 23 Maj 09

Napisany 05 Kwiecień 2019 - 21:32

Zobacz postAtak_Snajpera, o 05 Kwiecień 2019 - 18:15, napisał(a):

Jasne, jasne bo tak ci szklana kula pokazała?
https://www.techpowe...h-r20-benchmark

Jak ci się chce to może zdekompilować binarki/dll bencha za pomocą objdump i poprostu poszukać w notepad++ typowych intrukcji AVX.
https://stackoverflo...vx-instructions


Nie, inne strony robily pomiary...wyszlo im to samo co do poboru mocy.

Ten post był edytowany przez czolgista778 dnia: 05 Kwiecień 2019 - 21:32


#51 Użytkownik jest niedostępny   Atak_Snajpera 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3326
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 14

Napisany 06 Kwiecień 2019 - 15:10

Zobacz postczolgista778, o 05 Kwiecień 2019 - 22:32, napisał(a):

Nie, inne strony robily pomiary...wyszlo im to samo co do poboru mocy.

Taaa... To jak wytłumaczysz to ?! Nadal będziesz wciskał kit że instrukcje AVX nie są obecne w kodzie?
Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez Atak_Snajpera dnia: 06 Kwiecień 2019 - 15:11


#52 Użytkownik jest niedostępny   czolgista778 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7149
  • Dołączył: So, 23 Maj 09

Napisany 06 Kwiecień 2019 - 15:52

Czyli wychodzi na to że dalej Maxon nie potrafi zrobić benchmarka...AVXy i taki sam pobór jak R15. Kolejny gniot który przy każdym pierdnięciu systemu będzie miał 20% rozrzut wyników.

Ten post był edytowany przez czolgista778 dnia: 06 Kwiecień 2019 - 15:54


#53 Użytkownik jest niedostępny   Atak_Snajpera 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3326
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 14

Napisany 06 Kwiecień 2019 - 16:13

Zobacz postczolgista778, o 06 Kwiecień 2019 - 16:52, napisał(a):

Czyli wychodzi na to że dalej Maxon nie potrafi zrobić benchmarka...AVXy i taki sam pobór jak R15. Kolejny gniot który przy każdym pierdnięciu systemu będzie miał 20% rozrzut wyników.

Ważne że jest różnica między prockami z AVX2 i bez. Nie wiem dlaczego tak się przyczepiłeś tego poboru prądu. Przecież procki intela mają coś takiego jak negative AVX offset ratio.

#54 Użytkownik jest niedostępny   MaxForces 

  • pompton plains nj
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12263
  • Dołączył: So, 26 Sty 08

Napisany 07 Kwiecień 2019 - 12:15

Zobacz postczolgista778, o 06 Kwiecień 2019 - 16:52, napisał(a):

Czyli wychodzi na to że dalej Maxon nie potrafi zrobić benchmarka...AVXy i taki sam pobór jak R15. Kolejny gniot który przy każdym pierdnięciu systemu będzie miał 20% rozrzut wyników.

a co ma piernik do wiatraka?
dwa rozne benchmarki.
to tak jakbys porownowal dwa rozne programy jeden z avx i drogi bez mimo ten sam pobor. Pomys troche zanim taka glupote walniesz.

#55 Użytkownik jest niedostępny   Assassin 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13527
  • Dołączył: Wt, 24 Lut 04

Napisany 07 Kwiecień 2019 - 17:35

Zobacz posttoska78, o 05 Kwiecień 2019 - 20:27, napisał(a):

A u mnie odwrotnie. Test w tym CB przeszedł bez niespodzianek. W takim blendzie pewnie pokazało by przynajmniej 1 błąd w tym czasie (z tego co sprawdzałem), ale może dlatego że zapewne ciśnie mocno po ramie.

Dodaj obrazek

Jeszcze inaczej. Ustawiłem wyższy priorytet i dłuższe przycięcie GUI traktowałem jako zawieszenie się systemu, podczas gdy w tle wszystko normalnie się liczyło. Tak, że jednak jako test stabilności nowy Cb jest dość średni, choć raczej bardziej uniwersalny od Prime'a czy LinXa.

#56 Użytkownik jest niedostępny   PrimoGhost 

  • No One
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6882
  • Dołączył: Wed, 23 Gru 09

Napisany 08 Kwiecień 2019 - 22:28

Dodaj obrazek
Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez PrimoGhost dnia: 08 Kwiecień 2019 - 22:40


#57 Użytkownik jest niedostępny   Kaczorex26 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 94
  • Dołączył: Pn, 07 Sty 19

Napisany 09 Kwiecień 2019 - 21:39

R5 2600 @4.00GHz z pamiątkami 3200MHz CL16 - 3029 punktów ^^
Stock - 2748

Ten post był edytowany przez Kaczorex26 dnia: 09 Kwiecień 2019 - 21:52


#58 Użytkownik jest niedostępny   PrimoGhost 

  • No One
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6882
  • Dołączył: Wed, 23 Gru 09

Napisany 13 Kwiecień 2019 - 19:39

Dodaj obrazek

#59 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12842
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 14 Kwiecień 2019 - 09:15

to i ja się dorzucę

Dodaj obrazek

#60 Użytkownik jest niedostępny   PrimoGhost 

  • No One
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6882
  • Dołączył: Wed, 23 Gru 09

Napisany 06 Maj 2019 - 19:00

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

  • (4 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych