Forum PCLab.pl: OKI C5650 - błąd czujnika tonera K (543) - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

OKI C5650 - błąd czujnika tonera K (543)

#1 Użytkownik jest niedostępny   sosik1 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Wed, 13 Cze 18

Napisany 25 Marzec 2019 - 18:01

Słuchajcie, no nie uwolnię od problemów z tą drukarką. Miałem trochę problemów z bębnami, ale już jakiś czas ładnie drukowała wszystkie kolory... gdy nagle przy starcie zaczęła wywalać mi błąd czujnika toneru i 530 i 534, czyli żółty i czarny. Żółty przeczyściłem i komunikat zniknął, został tylko 543 - czarny (K). Po zdjęciu okrągłej plastikowej zaślepki, zobaczyłem metalowy element na plastikowym trzymadełku, jednak nie był on zamocowany na swoim miejscu. Założyłem go, ale komunikat nadal występował. Również pod zaślepką znajdowało się czarne plastikowe ruchome skrzydełko, które zakleiłem taśmą izolacyjną i schowałem tak, że w zasadzie go już nie widać. Ale drukarka zaczęła się uruchamiać i drukować, również w czerni. Poza tym słyszę przy uruchamianiu niepokojący, klikający odgłos, raczej nie z czarnego tonera/bębna. Czy jest się czym niepokoić? Toner/bęben niebieski i czerwony zamiennik. Bęben czarny i żółty raczej oryginał, tonery pewnie zamienniki. I czy macie jakiś patent na te czujniki tonera?

Załączone pliki



#2 Użytkownik jest niedostępny   kemotix 

  • You Got No Proof - A Dealer in Style
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3558
  • Dołączył: So, 17 Gru 05

Napisany 27 Marzec 2019 - 09:05

Zobacz postsosik1, o 25 Marzec 2019 - 18:01, napisał(a):

Poza tym słyszę przy uruchamianiu niepokojący, klikający odgłos, raczej nie z czarnego tonera/bębna.

A to właśnie bębny jak rozsypią się w środku takie odgłosy wydają.

#3 Użytkownik jest niedostępny   sosik1 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Wed, 13 Cze 18

Napisany 04 Kwiecień 2019 - 08:50

Zobacz postkemotix, o 27 Marzec 2019 - 09:05, napisał(a):

A to właśnie bębny jak rozsypią się w środku takie odgłosy wydają.


Większy problem mam obecnie z pobieraniem papieru. Wymieniłem rolkę pobierającą, niestety nie pomogło - raz pobierze, raz nie (i wtedy twierdzi, że nastąpiło zacięcie papieru). Zacięcie to może nie, ale fakt, że po otwarciu podajnika papier jest zawinięty w pół.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych