Forum PCLab.pl: Tym razem problem z Gsync compatible - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Tym razem problem z Gsync compatible Ostatnio freesync teraz gsync Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2200
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 03 Kwiecień 2019 - 12:55

Witam. Wrocila juz do mnie moja GTX 1080 i korzystam z gsync compatible ale mimo tego ze on dziala to gry nie chodza idealnie plynnie, wystepuja przyciecia. Tak funkcjonuje ta technologia czy u mnie jakis problem? Jak uwas dziala

GTX 1080 podlaczony prze DP do MSI Optix MAG241C. W sterach gsync wlaczony. Probowalem roznych kombinacji z vsync w sterowniku jak i w grach

#2 Użytkownik jest niedostępny   ODIN85 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13053
  • Dołączył: So, 02 Maj 15

Napisany 03 Kwiecień 2019 - 13:07

W sterowniku vs ma być on a w grach off.

Ten post był edytowany przez ODIN85 dnia: 03 Kwiecień 2019 - 13:08


#3 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2200
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 03 Kwiecień 2019 - 13:19

A moze trzeba w RTSS do jakiejs innej wartosci zablokowac fps. Gdzies ktos pisal ze przy 144hz zablokowac fps na 124???

#4 Użytkownik jest niedostępny   ODIN85 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13053
  • Dołączył: So, 02 Maj 15

Napisany 03 Kwiecień 2019 - 13:32

Na jeden mniej np 59.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2200
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 03 Kwiecień 2019 - 13:36

ale np w bf mam tak ze klatki wiadomo sie wahaja a nie wychodze poza dolny ani gormy zakres a mimo to sa szarpniecia

#6 Użytkownik jest niedostępny   ODIN85 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13053
  • Dołączył: So, 02 Maj 15

Napisany 03 Kwiecień 2019 - 13:38

Bf tak już ma. Sprawdź inne gry.

#7 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2200
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 03 Kwiecień 2019 - 14:01

forza tez, gta v dobrze dziala

#8 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2200
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 03 Kwiecień 2019 - 17:55

Lepiej chyba dziala jak w ogole vsync jest wylaczony w sterowniku i w grze a w RTSS blokada na 140

#9 Użytkownik jest niedostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2396
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 03 Kwiecień 2019 - 21:23

Zobacz postEltik, o 03 Kwiecień 2019 - 18:55, napisał(a):

Lepiej chyba dziala jak w ogole vsync jest wylaczony w sterowniku i w grze a w RTSS blokada na 140

Też tak uważam ponieważ dodatkowy vsync robi dodatkowego laga, najlepiej ograniczyć klatki o te 2-3 mniej od odświeżania i włączyć samo g-sync.

#10 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2200
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 04 Kwiecień 2019 - 10:52

Zobacz postSend1N, o 03 Kwiecień 2019 - 21:23, napisał(a):

Też tak uważam ponieważ dodatkowy vsync robi dodatkowego laga, najlepiej ograniczyć klatki o te 2-3 mniej od odświeżania i włączyć samo g-sync.



No ja do 140 zablokowaniem (monitor 144Hz). Ogólnie z bf i forza mam problem. Reszta działa nawet ok

#11 Użytkownik jest niedostępny   eNeSik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1917
  • Dołączył: Pt, 01 Wrz 17

Napisany 04 Kwiecień 2019 - 10:56

V-Sync zalaczy sie dopiero po przekroczeniu FPS wzgledem odswiezania monitora. A przy 144Hz, input lag jest nieodczuwalny.
A ze gry maja przyciecia itd. - a skad wiesz, ze to wina samego adaptive Sync ?

#12 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2200
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 04 Kwiecień 2019 - 11:42

Bo np forza na moim poprzednim monitorze 60 hz nawet jak odblokowalem klatki to nie zrywala tak płynności tylko byl zwykły tearing

#13 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2200
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 05 Kwiecień 2019 - 10:30

Ktos ma jeszcze jakies pomysly. U was w kazdym tytule dziala dobrze tzn plynnie caly czas niezaleznie od liczny fps w danej chwili?

#14 Użytkownik jest niedostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12523
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 06 Kwiecień 2019 - 02:17

Jeżeli masz monitor 60Hz i jesteś w stanie utrzymać stabilne 120FPS+ to używaj synchronizację SZYBKIE.
Gsync jest OK do gier gdzie nie dasz rady wykręcić 2x wyższego FPSa niż masz nastawiony Hz.

#15 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2200
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 06 Kwiecień 2019 - 06:21

Teraz mam 144hz msi optix i mi w niektórych tytułach gsync źle dziala albo wcale

#16 Użytkownik jest niedostępny   kamilos69 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 660
  • Dołączył: Cz, 03 Kwi 08

Napisany 06 Kwiecień 2019 - 06:21

NV Panel-> Zarządzanie ustawieniami 3D ->
Potrójne buforowanie: OFF
Preferowana częstotliwość odświeżania monitora: Najwyższa dostępna
Synchronizacja pionowa: ON
Technologia monitora: G-sync

I żeby to działało w każdej grze wyłanczasz v-sync.

#17 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2200
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 06 Kwiecień 2019 - 08:20

no tak mam i bf 1 szarpie niemilosiernie, np gta v czy sottr czy the division dzialaja ladnie

#18 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2200
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 07 Kwiecień 2019 - 18:12

U mnie jest tak jak na tym filmie

https://www.youtube....h?v=-vhBK1wZrfs

To przyklad akurat wieslaw dobrze mi dziala

#19 Użytkownik jest niedostępny   pastol 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 408
  • Dołączył: Pt, 21 Mar 08

Napisany 07 Kwiecień 2019 - 18:22

U mnie w bfv lepiej działa bez g sync compatible ( wtedy karta chodzi >95%, nie czuć tak spadków fps, dodatkowo z priorytetem na high). W AC:O z g sync jest płynniej, ale są taki spowolnienia i zacięcia a bez g synca jest bez zacięć, ale brak takiego mydła w szybkim obracaniem ekranu i dynamicznych akcjach.

#20 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2200
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 08 Kwiecień 2019 - 19:04

podobno niektorym elegancko dziala i sie potem dziwia ze ktos ma jakies problemy. tych ludzi z klopotami jest calkiem sporo jakby tak neta przejrzec

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych