Forum PCLab.pl: Jak połączyć dwa pc przez kabel od internetu offline - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jak połączyć dwa pc przez kabel od internetu offline

#21 Użytkownik jest niedostępny   Darecki_93 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 23
  • Dołączył: Pn, 20 Lis 17

Napisany 14 Kwiecień 2019 - 14:15

Gdy wpisuje na pc b IP pc a jest to samo

#22 Użytkownik jest niedostępny   Qwinto 

  • Superuser
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3336
  • Dołączył: Pt, 29 Lut 08

Napisany 14 Kwiecień 2019 - 14:28

Czyli komputery się widzą. Jeśli Firwall wyłączony, to wina po stronie gry. Czy komputery nie mają włączonej jakieś karty WiFi(chociaż domyślnie Ethernet ma wyższy priorytet niż WiFi)?

#23 Użytkownik jest niedostępny   Darecki_93 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 23
  • Dołączył: Pn, 20 Lis 17

Napisany 14 Kwiecień 2019 - 14:38

Jak sprawdzic czy się widzą?

Do komputerów nie ma podłączonej żadnej karty WiFi

#24 Użytkownik jest niedostępny   j3zz 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 313
  • Dołączył: Pt, 22 Maj 15

Napisany 14 Kwiecień 2019 - 15:20

Zobacz postDarecki_93, o 14 Kwiecień 2019 - 14:38, napisał(a):

Jak sprawdzic czy się widzą?

Do komputerów nie ma podłączonej żadnej karty WiFi

No właśnie sprawdziłeś pingując IP, widzą się. Inaczej, czy komputery, bądź któryś z nich jest podpięty do routera ? Internetu ? Czy robicie to offline ?

#25 Użytkownik jest niedostępny   Darecki_93 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 23
  • Dołączył: Pn, 20 Lis 17

Napisany 14 Kwiecień 2019 - 18:37

Nie są podłączone do internetu ani rutera. Są podpięte samym kablem

#26 Użytkownik jest niedostępny   Qwinto 

  • Superuser
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3336
  • Dołączył: Pt, 29 Lut 08

Napisany 15 Kwiecień 2019 - 14:12

Na zdjęciach, które załączyłeś widać, że z komputera A dochodzi ping do komputera B. Sprawdź czy odwrotnie też to działa (czyli z B na adres A). Wyłącz Firewall (nie tylko systemowy, czasami firewalle działają wraz z antywirusem). I raczej sieciowo to działa, może gra ma jakiś problem.

#27 Użytkownik jest niedostępny   xede 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7179
  • Dołączył: Cz, 24 Sie 06

Napisany 17 Kwiecień 2019 - 10:29

ja bym to zrobil tak, ip na sztywno, brama to drugi komputer, wylaczyc firewall i dac nazwy kompow w hosts jako lokalny dns

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych