Forum PCLab.pl: Dell UltraSharp U2715H 27" + podlaczenie - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Dell UltraSharp U2715H 27" + podlaczenie

#1 Użytkownik jest niedostępny   dobrychlopak 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 17 Kwiecień 2019 - 11:12

Witam,
Posiadam monitor

Dell UltraSharp U2715H 27"
1 x Audio Out (L/R)
1 x DisplayPort 1.2 Loop-Out
1 x DisplayPort In
2 x HDMI
1 x Mini DisplayPort
5 x USB 3.0

I mam PC do podlaczenia,
Zalaczam zdjecie tylu PC.

Prosze o pomoc jaki kabel potrzebuje zeby to podlaczyc.
Zestaw ten jest potrzebny do modelowania 3d. Stary typ PC ma mocna karte graficzna.

Dziekuje

Załączone pliki



#2 Użytkownik jest niedostępny   Immothep 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 509
  • Dołączył: Wed, 26 Maj 04

Napisany 17 Kwiecień 2019 - 11:19

Kabel DVI - HDMI.
Jaką masz kartę graf?

#3 Użytkownik jest niedostępny   Kyle_PL 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1226
  • Dołączył: So, 02 Lis 13

Napisany 17 Kwiecień 2019 - 11:19

Musiałbyś znaleźć konwerter z DVI-D DualLink do DisplayPort (lub do HDMI) aby uzyskać 2560x1440. Nawet nie wiem, czy coś takiego jest.

Zobacz postImmothep, o 17 Kwiecień 2019 - 11:19, napisał(a):

Kabel DVI - HDMI.
... no to daj znać, jak wygląda na takim kablu 2560x1440 przy 60 Hz :lol2: (DVI single link umożliwia max 1920x1200 przy 60Hz, a takie kable najczęściej są spotykane)

Ten post był edytowany przez Kyle_PL dnia: 17 Kwiecień 2019 - 11:21


#4 Użytkownik jest niedostępny   vhp 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13366
  • Dołączył: Wed, 13 Sty 10

Napisany 17 Kwiecień 2019 - 11:21

Karta ma chyba dwa porty DP - słaba fotka. Sprawdź sam, albo w specyfikacji karty.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Kyle_PL 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1226
  • Dołączył: So, 02 Lis 13

Napisany 17 Kwiecień 2019 - 11:22

Zobacz postvhp, o 17 Kwiecień 2019 - 11:21, napisał(a):

Karta ma chyba dwa porty DP - słaba fotka. Sprawdź sam, albo w specyfikacji karty.
Wziąłem toto za USB ... ale jeśli to DisplayPort, to problem byłby rozwiązany.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Immothep 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 509
  • Dołączył: Wed, 26 Maj 04

Napisany 17 Kwiecień 2019 - 11:22

Zobacz postKyle_PL, o 17 Kwiecień 2019 - 11:19, napisał(a):

Musiałbyś znaleźć konwerter z DVI-D DualLink do DisplayPort (lub do HDMI) aby uzyskać 2560x1440. Nawet nie wiem, czy coś takiego jest.

... no to daj znać, jak wygląda na takim kablu 2560x1440 przy 60 Hz :lol2: (DVI single link umożliwia max 1920x1200 przy 60Hz, a takie kable najczęściej są spotykane)

Normalnie. Sam mam tak podłączone i jest 2560x1440

#7 Użytkownik jest niedostępny   Kyle_PL 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1226
  • Dołączył: So, 02 Lis 13

Napisany 17 Kwiecień 2019 - 11:24

Zobacz postImmothep, o 17 Kwiecień 2019 - 11:22, napisał(a):

Normalnie. Sam mam tak podłączone i jest 2560x1440
Masz kabel DVI single link - DP i masz 2560x1440 przy 60 Hz ?!

Ten post był edytowany przez Kyle_PL dnia: 17 Kwiecień 2019 - 11:25


#8 Użytkownik jest niedostępny   Immothep 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 509
  • Dołączył: Wed, 26 Maj 04

Napisany 17 Kwiecień 2019 - 11:28

Nie napisałem wcześniej jaki kabel, ale skoro działa to oczywiste że DL.

#9 Użytkownik jest niedostępny   Kyle_PL 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1226
  • Dołączył: So, 02 Lis 13

Napisany 17 Kwiecień 2019 - 11:29

Zobacz postImmothep, o 17 Kwiecień 2019 - 11:28, napisał(a):

Nie napisałem wcześniej jaki kabel, ale skoro działa to oczywiste że DL.

No to jak są takie rzeczy, to podaj lepiej koledze ten model, bo z tego co teraz na szybko poszukałem, to mi modele max 1080p znajduje.

#10 Użytkownik jest niedostępny   mattecz 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 116
  • Dołączył: Wt, 12 Kwi 16

Napisany 17 Kwiecień 2019 - 11:31

W zestawie z monitorem powinieneś mieć kabel "Displayport mini" to "Displayport", mniejszą wtyczkę podłącz do monitora a większa do karty graficznej w jeden z tych dwóch portów wyglądających jak usb ;-)

#11 Użytkownik jest niedostępny   Immothep 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 509
  • Dołączył: Wed, 26 Maj 04

Napisany 17 Kwiecień 2019 - 11:36

Nie pamiętam teraz, bo u mnie w pracy multum takich kabli się plącze, wziąłem pierwszy lepszy i zadziałało. Bodajże to był jakis LogiLink'a

#12 Użytkownik jest niedostępny   dobrychlopak 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 17 Kwiecień 2019 - 12:02

Sprawdzilem karte graficzna:


NVIDIA Quadro FX 4800
DVI-I (dual link)
2 x VGA - with adapter
2 x DisplayPort

#13 Użytkownik jest niedostępny   Kyle_PL 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1226
  • Dołączył: So, 02 Lis 13

Napisany 17 Kwiecień 2019 - 12:03

Zobacz postdobrychlopak, o 17 Kwiecień 2019 - 12:02, napisał(a):

2 x DisplayPort
No to nie ma problemu. Wystarczy kabel DisplayPort-DisplayPort (nowoczesne i dobre połączenie, podczas gdy DVI już jest wycofywane).

Ten post był edytowany przez Kyle_PL dnia: 17 Kwiecień 2019 - 12:04


#14 Użytkownik jest niedostępny   dobrychlopak 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 17 Kwiecień 2019 - 12:11

Dziekuje serdecznie za pomoc

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych