Forum PCLab.pl: przycinki w grach procesorowych - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

przycinki w grach procesorowych Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   user1337 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Cz, 18 Kwi 19

Napisany 18 Kwiecień 2019 - 22:05

witam.

od dawna zauwazylem, ze mam scinki w grach typu cs 1.6, csgo. parę dni temu zrobiło się na tyle nieznośne, że zamiast 200-300 fps z scinkami lekkimi, zrobiło się 150-200 z dropami do 80. w grach na grafikę nie ma problemów - np gta v.

procesor : i5 4440

grafika: evga gtx 950 2gb

ram: 8gb

zasilacz: thermaltake 530w

system: windows 7 64 bit

link do benchmarku: https://www.userbenc...serRun/16334188

temperatury są w miarę ok.

wyniki z hwmonitor po włączeniu csgo i graniu 10 minut: https://imgur.com/a/R3uMdhC

#2 Użytkownik jest niedostępny   agent_x007 

  • Mad man with a box
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 13961
  • Dołączył: Cz, 19 Mar 09

Napisany 18 Kwiecień 2019 - 22:14

Coś mieli tobie po dysku twardym, robisz skan w tle ?

#3 Użytkownik jest niedostępny   user1337 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Cz, 18 Kwi 19

Napisany 18 Kwiecień 2019 - 22:26

skan robiłem, ale zadnych specjalnych programow w tle nie odpalalem. https://i.imgur.com/LmQICbt.png - moze to wina tego ze na moim dysku z windowsem mam 3gb wolnego? komputer dopiero co po formacie.

edit: crystal disk pokazuje, ze wszystko z moim dyskiem w porzadku - https://i.imgur.com/RObrhTx.png.

Ten post był edytowany przez user1337 dnia: 18 Kwiecień 2019 - 23:52


#4 Użytkownik jest niedostępny   user1337 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Cz, 18 Kwi 19

Napisany 19 Kwiecień 2019 - 21:19

zrobiłem skana hw info - https://imgur.com/a/eI8lI3H . czy 120 stopni plyty glownej to normalne? dodam, że jest ona noname z acer aspire x-605, któremu potem wymieniłem kartę grafiki, zasilacz i obudowę. kolejnosc skrinów losowa - nie mogłem inaczej wrzucić. wynik po 10 minutach grania w csgo. komputer odpalony od paru godzin.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Bladzioch 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 968
  • Dołączył: Pt, 11 Lis 16

Napisany 19 Kwiecień 2019 - 21:30

Zobacz postuser1337, o 18 Kwiecień 2019 - 22:26, napisał(a):

https://i.imgur.com/LmQICbt.png - moze to wina tego ze na moim dysku z windowsem mam 3gb wolnego? komputer dopiero co po formacie.


Co do akurat systemowego dysku polecam zrobić ci to - http://www.benchmark...yskac-10gb.html

#6 Użytkownik jest niedostępny   toska78 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2971
  • Dołączył: Cz, 24 Lis 11

Napisany 19 Kwiecień 2019 - 21:35

Przede wszystkim zwiększ ilość wolnego miejsca na partycji C. Żeby było przynajmniej te 5GB wolnego. A te 120*C to raczej niemożliwe, więc błędny odczyt.

Ten post był edytowany przez toska78 dnia: 19 Kwiecień 2019 - 21:37


#7 Użytkownik jest niedostępny   user1337 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Cz, 18 Kwi 19

Napisany 19 Kwiecień 2019 - 22:18

Zobacz posttoska78, o 19 Kwiecień 2019 - 21:35, napisał(a):

Przede wszystkim zwiększ ilość wolnego miejsca na partycji C. Żeby było przynajmniej te 5GB wolnego. A te 120*C to raczej niemożliwe, więc błędny odczyt.

wczoraj zainstalowalem windowsa na innej partycji gdzie jest 70gb i nie ma zadnej roznicy.

Zobacz postBladzioch, o 19 Kwiecień 2019 - 21:30, napisał(a):

Co do akurat systemowego dysku polecam zrobić ci to - http://www.benchmark...yskac-10gb.html


mam windows 7 i już czyściłem w ten sposób system. nie mam nawet takiej opcji, by wyczyścić te systemowe pozostałości.

#8 Użytkownik jest niedostępny   Bladzioch 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 968
  • Dołączył: Pt, 11 Lis 16

Napisany 20 Kwiecień 2019 - 00:10

Zobacz postuser1337, o 19 Kwiecień 2019 - 22:18, napisał(a):

mam windows 7 i już czyściłem w ten sposób system. nie mam nawet takiej opcji, by wyczyścić te systemowe pozostałości.

W10 ma więcej opcji odnośnie czyszczenia aktualizacji, bo robi jej kopie. Na w7 możesz co najwyżej wyczyścić Windows Update, ale już napisałeś, że to zrobiłeś. ;)

#9 Użytkownik jest niedostępny   user1337 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Cz, 18 Kwi 19

Napisany 20 Kwiecień 2019 - 00:25

coś jeszcze mógłbym zrobić, by sprawdzić czy nic z moimi komponentami nie jest niewporządku? rozumiałbym małą liczbe fpsów, ale 200 fps i scin nie rozumiem.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych