Forum PCLab.pl: Czy można te 2 gtx 1070 połaczyc sli - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Czy można te 2 gtx 1070 połaczyc sli Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   olivvierr007 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 50
  • Dołączył: Wt, 30 Sie 16

Napisany 20 Kwiecień 2019 - 18:35

Witam z góry przepraszam jeżeli to głupie pytanie ale posiadam 2 gtx 1070

1 https://www.ceneo.pl/45277007

2 https://www.ceneo.pl/45553582

czy można te 2 karty połączyc w sli czy nie za bardzo ?

Płyta głowna msi 270 tomahawk

z góry dziękuje za pomoc

Ten post był edytowany przez olivvierr007 dnia: 20 Kwiecień 2019 - 18:36


#2 Użytkownik jest niedostępny   Devairment 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 218
  • Dołączył: Pt, 25 Sty 19

Napisany 20 Kwiecień 2019 - 18:50

Można, wystarczy posiadać mostek SLI i płytę główną wspierającą tę opcję. Inną sprawą jest to, że szczerze powiedziawszy średnio się opłaca robić SLI, jedna gra będzie działała bardzo dobrze z dwoma kartami, a w innej przyrost będzie minimalny lub nawet wydajność spadnie. Dodatkowo na podstawce 1151 karty będą działały w konfiguracji Pcie x8, to też trochę ograniczy wydajność.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2212
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 20 Kwiecień 2019 - 18:52

W tych czasach odradza sie SLI a poleca korzystac z jednej mocniejszej karty

#4 Użytkownik jest niedostępny   Keel 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 637
  • Dołączył: Nd, 21 Paź 07

Napisany 20 Kwiecień 2019 - 19:27

Dokładnie, szkoda zachodu. Jak malo Ci mocy w 1070 to wymień na 1080/1080ti, mozna w dobrych cenach wyrwać. Chyba ze wiekszy budżet to rtx2070.
Jaki masz procesor i zasilacz ?

#5 Użytkownik jest niedostępny   lukibossss 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 451
  • Dołączył: Wed, 30 Paź 13

Napisany 20 Kwiecień 2019 - 21:34

W cenie dwóch 1070 luzem kupisz 1080, to będzie o wiele lepsza opcja.

#6 Użytkownik jest niedostępny   DisconnecT 

  • Trolling master race :E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15107
  • Dołączył: Nd, 05 Lut 12

Napisany 20 Kwiecień 2019 - 21:37

Płyta nie wspiera SLI drugi slot elektrycznie tylko x4, więc SLI się nie załączy chyba że pobawisz się w HyperSLI chyba już da się na x4 odpalić, sens raczej znikomy, druga karta będzie mocno zdławiona, ale jeżeli masz już 2 karty to możesz się pobawić, mostki nie są drogie.

#7 Użytkownik jest niedostępny   olivvierr007 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 50
  • Dołączył: Wt, 30 Sie 16

Napisany 20 Kwiecień 2019 - 21:38

procesor i7 6700k a zasilacz ezcool ambiance 80+ bronze 750w

#8 Użytkownik jest niedostępny   DisconnecT 

  • Trolling master race :E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15107
  • Dołączył: Nd, 05 Lut 12

Napisany 20 Kwiecień 2019 - 21:41

Zasilacz wygląda na kiepściutki, nie mogę żadnych informacji o nim znaleźć ani też dokładnego zdjęcia tabliczki znamionowej, ale dla przykładu wersja 500W dość słabo wypada, okablowanie też biedne nawet w tej 750W.

#9 Użytkownik jest niedostępny   olivvierr007 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 50
  • Dołączył: Wt, 30 Sie 16

Napisany 20 Kwiecień 2019 - 21:46

nie zaprzeczę zasilacz ma juz pare ladnych lat ale problemów z nim żadnych jeszcze nie miałem

tak jak tutaj podpowiadacie chyba będę się starać zakupić 1080TI

#10 Użytkownik jest niedostępny   VoxCordi 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 652
  • Dołączył: Pn, 12 Paź 15

Napisany 20 Kwiecień 2019 - 21:47

Na współczesnych platformach tryb SLI ma sens tylko dla HEDT w zaawansowanych systemach obliczeniowych i kreacyjnych. Niestety. :(

#11 Użytkownik jest niedostępny   Czeryboj 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3400
  • Dołączył: Wed, 19 Gru 12

Napisany 21 Kwiecień 2019 - 05:45

Zobacz postVoxCordi, o 20 Kwiecień 2019 - 21:47, napisał(a):

Na współczesnych platformach tryb SLI ma sens tylko dla HEDT w zaawansowanych systemach obliczeniowych i kreacyjnych. Niestety. :(


Lub jeżeli pojedyncza RTX2080Ti jest w jakimś przypadku niewystarczająca do gry.
SLI dla najmocniejszych kart, aby poprawić działanie w 4k (choć i tak nie zawsze)

Dla niższego segmentu to nie ma sensu

#12 Użytkownik jest niedostępny   dape 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 472
  • Dołączył: Cz, 06 Kwi 06

Napisany 21 Kwiecień 2019 - 07:12

Zobacz postCzeryboj, o 21 Kwiecień 2019 - 06:45, napisał(a):

Lub jeżeli pojedyncza RTX2080Ti jest w jakimś przypadku niewystarczająca do gry.
SLI dla najmocniejszych kart, aby poprawić działanie w 4k (choć i tak nie zawsze)

Dla niższego segmentu to nie ma sensu


Miałem przez pewien czas 2x2080Ti - i zwróciłem drugą bo to było bez sensu - trzeba było dobierać gry, żeby widzieć jakikolwiek zysk - najczęściej gry, do których i jedna karta była więcej niż wystarczająca. Szukanie profili do SLI po sieci to też była fajna rozrywka, ale jednak wolę normalnie grać w tym czasie.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych