Forum PCLab.pl: [ZESTAW] czy zestaw jest ok czy coś zmienić - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

[ZESTAW] czy zestaw jest ok czy coś zmienić Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Kozza204 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: Pn, 22 Kwi 19

Napisany 22 Kwiecień 2019 - 23:45

Oto komputer do gier który chce kupić jeśli macie jakieś sugestie co do zmiany któregoś z podzespołów to piszcie

Link:https://www.x-kom.pl/lista/mkqrkdsig

#2 Użytkownik jest dostępny   Dirian 

  • xyz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13765
  • Dołączył: Cz, 17 Gru 09

Napisany 22 Kwiecień 2019 - 23:53

Spoko zestaw, nie ma się do czego w sumie przyczepić. Może ewentualnie dorzuciłbym do dysku NVMe - https://www.x-kom.pl...x4-nvme-p1.html

I ew. grafika - https://www.x-kom.pl...-6gb-gddr6.html - wyższe zegary i nieco lepsze chłodzenie

Ten post był edytowany przez Dirian dnia: 22 Kwiecień 2019 - 23:55


#3 Użytkownik jest niedostępny   Kozza204 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: Pn, 22 Kwi 19

Napisany 23 Kwiecień 2019 - 00:05

Zobacz postDirian, o 22 Kwiecień 2019 - 23:53, napisał(a):

Spoko zestaw, nie ma się do czego w sumie przyczepić. Może ewentualnie dorzuciłbym do dysku NVMe - https://www.x-kom.pl...x4-nvme-p1.html

I ew. grafika - https://www.x-kom.pl...-6gb-gddr6.html - wyższe zegary i nieco lepsze chłodzenie


Dzięki za radę

#4 Użytkownik jest niedostępny   Caps 

  • xxx
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8212
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 23 Kwiecień 2019 - 01:03

Nie wiem czy nie lepiej dorzucić do 2060

https://proline.pl/koszyk/a27a0647

Ten post był edytowany przez Caps dnia: 23 Kwiecień 2019 - 01:04


#5 Użytkownik jest dostępny   Dirian 

  • xyz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13765
  • Dołączył: Cz, 17 Gru 09

Napisany 23 Kwiecień 2019 - 06:42

Niby lepiej ale badziewny Ventus to raczej słaba opcja.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Emise 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 185
  • Dołączył: Wed, 09 Wrz 15

Napisany 23 Kwiecień 2019 - 07:11

Dysk 500gb może być za mały (zauważ że z pudełka dysk ma już trochę pamięci uciętej, do tego system i luz z 10% aby nie zamulić dysku) - zalecałbym dołożyć do najtańszego hdd (jako magazyn na śmieci i kilka mniej zależnych od szybkości dysku gier) lub do 1tb ssd/drugiego ssd 250-500gb.

#7 Użytkownik jest niedostępny   Kozza204 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: Pn, 22 Kwi 19

Napisany 23 Kwiecień 2019 - 09:00

Dobra zmieniłem dysk na 1TB żeby mieć więcej miejsca

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych