Forum PCLab.pl: Wykryto nietypowy ruch z twojej sieci, captcha - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Wykryto nietypowy ruch z twojej sieci, captcha Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Borbett 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Wt, 23 Kwi 19

Napisany 23 Kwiecień 2019 - 16:54

Gdy próbuje coś wyszukać w google to w większości przypadków wyskakuje informacja, że wykryto nietypowy ruch z mojej sieci, ale najgorsze jest że nie wyświetla się captcha, a jeżeli jakimś cudem uda się wykombinować żeby wyskoczyła, to nie pokazują się obrazki i wyskakuje, że captcha nie ma połączenia z internetem. Pomagało usunięcie plików cookie, ale tylko na kilkanaście minut i do czasu, bo teraz już w ogóle ten sposób nie działa. Moge jedynie wejść na konkretne strony gdy wpisze caly link np. youtube.com. Na telefonie gdzie korzystam z tego samego neta wszystko działa. Na początku myslalem, ze to na kompie musi być cos nie halo, ale jednak czasami uda sie normalnie wyszukać, robiłem też skan malwarebytes i adwcleanerem, ten drugi wykrył jakieś 2 pliki, ale nie pomogło. Sprawdzałem też na operze i jest ten sam problem, działa jedynie na explorerze, ale tam z kolei strony nie wchodzą.

Ten post był edytowany przez Borbett dnia: 24 Kwiecień 2019 - 16:39


#2 Użytkownik jest niedostępny   lamparcicho 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1377
  • Dołączył: So, 06 Gru 08

Napisany 23 Kwiecień 2019 - 17:17

Jaki operator? U mnie jest Vectra i też miałem taki problem, samo się naprawiło jednak od czasu do czasu lubi wrócić. Do tego nie działa mi HBO Go, pokazuje że "You attempted to start a subscription of the HBO GO service of Poland but you seem to be located outside of its territory based on your IP address" :E

#3 Użytkownik jest niedostępny   Borbett 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Wt, 23 Kwi 19

Napisany 23 Kwiecień 2019 - 17:25

Internet mam od lokalnego dostawcy, światłowód, ale zakładając, ze to wina dostawcy to czemu problem wystepuje tylko na jednym komputerze? 3 inne urządzenia podłączone do tego samego neta nie mają owego problemu.

#4 Użytkownik jest niedostępny   lamparcicho 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1377
  • Dołączył: So, 06 Gru 08

Napisany 23 Kwiecień 2019 - 18:06

Masz rację, u Ciebie to raczej nie będzie wina dostawcy ;) Sam jestem ciekaw co jest tutaj problemem bo podobnie jak Ty czyściłem cookies, skanowałem malwarebytes i jeszcze robiłem reset ustawień sieciowych i ostatecznie chyba to ostatnie pomogło. Z tego co swego czasu czytałem na google ten problem jest znany i dość powszechny ale co konkretnie go powoduje - tego nie znalazłem.

korzystałem z tej porady odnośnie resetu sieci:

https://forum.dobrep...ptcha/576252/12

dodatkowo możesz jeszcze spróbować resetu routera i sieciówki w PC jeśli tego nie robiłeś ;)

Ten post był edytowany przez lamparcicho dnia: 23 Kwiecień 2019 - 18:11


#5 Użytkownik jest niedostępny   Borbett 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Wt, 23 Kwi 19

Napisany 23 Kwiecień 2019 - 19:03

Włączyłem przed chwilą pc i akurat zadziałało, więc wyszukałem ten drugi program z linku co podałeś i wykonałem to co trzeba było i na razie działa, ale nie wiem czy to kwestia przypadku czy rzeczywiście wyresetowanie tych ustawień pomogło. Będę obserwował i jeżeli nadal będą cyrki to dam znać i edytuję ten post, ew. napiszę drugi.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Borbett 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Wt, 23 Kwi 19

Napisany 24 Kwiecień 2019 - 09:01

Wciąż to samo, internet do pc mam przez kabel, ale sprawdzałem jak sytuacja się ma przez wifi i nic nie dało. Nie wiem o co chodzi, czasami działa a czasami nie, chociaż z naciskiem na to drugie... :E

#7 Użytkownik jest niedostępny   lamparcicho 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1377
  • Dołączył: So, 06 Gru 08

Napisany 24 Kwiecień 2019 - 14:50

Może to wujek G ma problem, też o tym gdzieś mi się przewinęło jak szukałem rozwiązania tej sieciowej upierdliwości ;)

edit: mały protip dla Ciebie - odpal sobie jakąś dystrybucję live linuxa z pendrive'a np. https://linuxmint.com/download.php i zobacz czy problem wciąż występuje, łatwiej będzie wykluczyć czy winny jest system czy coś innego :)

Ten post był edytowany przez lamparcicho dnia: 27 Kwiecień 2019 - 09:40


#8 Użytkownik jest niedostępny   Borbett 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Wt, 23 Kwi 19

Napisany 28 Kwiecień 2019 - 09:06

Sprawdziłem czy to nie wina systemu ale w troche inny sposób - udostepniłem internet mobilny z telefonu na pc i działa normalnie. Wychodzi na to, że jednak wina dostawcy plus zauwazyłem ostatnio, że mam zablokowany/ograniczony NAT, bo jedna gierka nie wykrywa dostępu do internetu i nie ładuje też ich strona, moge jedynie dodać ze miałem już kiedyś taki problem tylko że u innego dostawcy, wystarczylo, ze cos pozmieniali w kilka minut u siebie i potem działało. Chyba bede musial sie z dostawca skontakować, bo z tego co czytałem to rozwiazaniem tego problemu jest publiczne ip (chociaż niekoniecznie) Poczekam troche czasu i moze sie samo rozwiąże...

Ten post był edytowany przez Borbett dnia: 01 Maj 2019 - 11:09


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych