Forum PCLab.pl: Hydepark, Retro, Luźne rozmowy - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (40 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Hydepark, Retro, Luźne rozmowy Aktualnie : i7 skylake/kabylake vs Ryzen 7 1700 Oceń temat: ***** 3 Głosów

#701 Użytkownik jest niedostępny   Reddzik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1360
  • Dołączył: So, 12 Maj 12

Napisany 11 Czerwiec 2019 - 21:49

Kiciuś :thumbup:
Też mam kotka, bidula w taki upał, męczy się.

#702 Użytkownik jest niedostępny   RemiKo 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 896
  • Dołączył: Wt, 27 Sty 09

Napisany 11 Czerwiec 2019 - 22:11

Zobacz postSundayUser, o 11 Czerwiec 2019 - 20:36, napisał(a):

@zlotnik - 4050MHz przy 1.35V oczywiście, tak? Ile pkt w CB R20? ok 4000?@RemikoMax Payne! Ale to był czad!!! Ten komiksowy klimat i chore sny Maxa. Wejście z bullet time z granatnikiem w bandę sprzątaczy :E

Nom, będzie się grało :)

Już się cieszę na odświeżenie sobie tego tytułu :)

Zobacz postzlotnik, o 11 Czerwiec 2019 - 20:50, napisał(a):

Przy 4000mhz w r20 4122pktMax payne jedna z najlepszych gier wszech czasów

Wynik w normie, bo u mnie przy R7 1700 @ 4GHz, w zależności od szybkości ramu mam w okolicach 4170-4212 pkt.

https://d1ebmxcfh8bf..._id_2190109.png

Zobacz postLewy648, o 11 Czerwiec 2019 - 21:02, napisał(a):

@RemikoTrochę sprzętu nazbierałeś przez lata. Widzę, że na szczęście nie jestem jedyny na świecie, który lubi kolekcjonować trochę starych gratów.Ja z kart AGP, nie chwaląc się, wciąż posiadam najszybszego Radeona HD 3850 512mb :) A z takich innych ciekawych zabytków mam całego kompa z Q6600@3GHz, 4GB RAM i GeForce 8800GTX 768mb na pokładzie. Oczywiście wszystko działa do dzisiaj :)Poza tym Athlon XP 2000+ z płytą ECS K7VTA3 v3 3GB DDR1, kości SDRAM czy sprawny komputer z Pentiumem II 300mhz i ATI Rage PRO :)

Cześć Lewy, miło że wpadłeś :)

Pamiętasz jak kiedyś chciałem od Ciebie odkupić tego 8800GTX żeby poprawić Twój rekord w 3DMarku 06? :E

Takiego Radeona również bym z chęcią przytulił ;)

Fajne masz te zestawy :)

Pamiętam jak w tamtym okresie bardziej niż ASRocków, to nie lubiłem właśnie ECSów. Panie, jaki to był badziew... :D

Zobacz postSetnik, o 11 Czerwiec 2019 - 21:39, napisał(a):

@RemikoCRT miały dużo lepszy obraz od LCD z tamtych lat np taki CTX czy Sony wymiatały no i Flatron od LG

Tak zrobię, bo właśnie 100Hz musi być.

Albo wyciągnę mojego Flatrona 17", albo znajdę jeszcze coś innego, najlepiej 19".

Chyba mam coś jeszcze w szafie i chyba nadal działa. Nie pamiętam tylko marki oraz modelu.


@Jenot

Kurcze, ale szacun :)

Dostać w tych czasach dobrego Trinitrona, to nie byle co.

Kurcze, mogłem brać jak wyrzucali :)

Problemem jednak była ich wielkość oraz waga - komu się w tamtych czasach chciało gracić dom lub mieszkanie takimi monitorami, a dodatkowo komu się chciało targać takie ciężkie kloce :E

A teraz człowiek żałuje...


...


Obiecałem Wam obudowę do jakiej trafi obecny zestaw na Bartonie XP, więc proszę: (na szybko podczas gruntownego czyszczenia)

Dodaj obrazek


Dodaj obrazek



Tak, będzie to Tracer TRO-585 FOCUS od Megabajta :E

Nie zjedzcie mnie, proszę, ale w tamtych czasach marzyła mi się właśnie ta obudowa i zawsze chciałem mieć "takiego" kompa.

Obudowa została przejechana kompresorem, rozebrana na części pierwsze, przejechana szmatką oraz szczotką, później całość wylądowała w wannie i została wykąpana w silnym środku czyszczącym, a obecnie się suszy.

Była tak brudna, że syf nie chciał zejść nawet przy pomocy szmaty oraz szczoty, więc nie miałem wyboru.

Trafiła mi się w momencie jak w jednej z firm, którą obsługiwałem wymieniali sprzęt. Była więc w miarę zadbana, chociaż była zalana kawą.

Nie wiem czy dzisiaj w nocy, czy jutro, ale jak ją poskładam do "kupy", to wrzucę fotki.

Tak czysta to chyba od nowości nigdy nie była :D

Niedługo jeszcze będę musiał zamówić nowe wentylatory 80 cm do obudowy oraz do tego zasilacza Silver Power, bo już terkoczą.

Nowy miedziany cooler GlacialTech'a już do mnie jedzie, tak samo jak biała pasta termoprzewodząca oraz radiator na mostek północny.

Zastanawiałem się jeszcze nad nowym dyskiem na ATA, ale chyba raczej pozostanę na obecnym WD 120GB, bo nie wykazuje żadnych błędów i jest w miarę cichy.

Szkoda, że ta karta graficzna 7600GT jest taka głośna. No ale wszystkiego mieć przecież nie można :)

#703 Użytkownik jest niedostępny   unadarek 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5422
  • Dołączył: Wed, 01 Sty 03

Napisany 12 Czerwiec 2019 - 00:23

Zacne Panowie sprzęty :E ,ctx też był w posiadaniu ale chyba nowszy model 17 cali z okrągłym przyciskiem power klasa sama w sobie ,obraz żyleta.Nie przypomnę sobie za chiny ludowe :E ale przy pierwszym kompie klasy pc 386dx 40 miałem monitor monochromatyczny i tu jest zagwozdka jaka to była firma,producent rok nabycia sprzętu 90 lub 91.

#704 Użytkownik jest niedostępny   Jenot 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 308
  • Dołączył: Pn, 10 Maj 04

Napisany 12 Czerwiec 2019 - 05:43

@unadarek ten mój CTX to jeden z ostatnich CRT na Flat Trinitronie 19", ma nawet wbudowany hub USB. Z kolei IBMa (P275 21") podłączałem do ASUSA v3800 na Rivie TNT2 Ultra z aktywnymi okularami 3D i pykałem w Quake'a 1 i 2. Na innych monitorach nie działało bo częstotliwość odświeżania była za niska - wymagane 120Hz (żeby było 60Hz na oko), a IBM daje radę 1280x1024 przy tej częstotliwości.
Przy pierwszym kompie (286) miałem też monitor VGA mono (SAMPO albo jakoś tak). Namiętnie grałem wtedy w Star Control 2 i musiałem moda we wtyczce VGA robić bo fabrycznie był podłączony tylko zielony i niektóre wrogie jednostki nie były widoczne na ekranie.

Ten post był edytowany przez Jenot dnia: 12 Czerwiec 2019 - 05:47


#705 Użytkownik jest niedostępny   RemiKo 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 896
  • Dołączył: Wt, 27 Sty 09

Napisany 12 Czerwiec 2019 - 05:49

Jest i odświeżona buda:

Dodaj obrazek


Było z nią trochę pracy, ale wszystko się udało po mojej myśli i żaden z plastików się po drodze na szczęście nie poddał.

Nawet udało mi się znaleźć odpowiedni napęd i podmienić front po "brudasach":

Dodaj obrazek


Tak mniej więcej wyglądała cała obudowa, oj było co czyścić...

A obecnie jest już przynajmniej higienicznie :E

Dodaj obrazek



Reszta zdjęć, w tym z ogrodowej sesji przy wschodzie słońca :E , w galerii: (nie chciałem za bardzo śmiecić tym śmieciem :E)

Dodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazek

Nawet pierścień ferrytowy był w komplecie, ach co za czasy :)

Stacja dyskietek również znalazła swoje miejsce, chociaż nie wiem czy będzie mi potrzebna, ale skoro będzie gdzie ją podłączyć, to czemu nie?

Jak pewnie zauważyliście na obudowie znajduje się sticker licencyjny Windowsa i jest to dokładnie taki, jaki jest mi w tej chwili potrzebny:

Microsoft Windows XP Professional OEM

Zdaję sobie sprawę, że nie będzie to do końca "legalny" system, ale lepsze to niż nic :D

#706 Użytkownik jest niedostępny   SundayUser 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 145
  • Dołączył: So, 06 Mar 10

Napisany 12 Czerwiec 2019 - 08:12

CTX - Mój pierwszy kolorowy monitor :E

Z CRT była taka jazda, że odświeżanie ściśle zależało od rozdzielczości. A to znów zależało od możliwości trafopowielacza. Klucz sterujący wysokim napięciem sterował również odchylaniem poziomym.
I teraz jak możliwości sprzętu kończyły się na np 70kHz to max co mogliśmy uzyskać przy 1024x768 to 85Hz. 85x768 = 62,28kHz.
Ale co lepsze i droższe dawały radę ponad 100kHz, co pozwalało już na 100Hz przy 1280x1024.

@Minciu 170Hz to przy 800x600 mogło być ;)


Co do R7 1700 to wszyscy pisali że R7 2700 - 2700X jest sporo szybszy.
A jak się okazuje różnicy praktycznie brak.
Mój R5 1600X robi ok 3050pkt w CB R20, co idealnie skaluje się z ilością rdzeni z Waszymi wynikami.
Macie 33% wincyj rdzeniuf i 33% lepsze wyniki ;)
A możliwości OC, to czy to R5 1600 czy R7-2700X są prawie takie same.

#707 Użytkownik jest dostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13643
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 12 Czerwiec 2019 - 09:16

przeważnie tak.
Ja miałem chyba ten model:
https://www.cnet.com...crt-monitor-17/

Na pewno powyżej 1024 x 768 / 120 Hz nie wychodziłem.
Większość gier leciałą w 800 x 600 / 153 Hz

Ale z tego co wiem, to nie miałem najszybszego ekranu. Były jeszcze szybsze.

https://www.cnet.com...crt-monitor-21/
1024 x 768 / 153Hz

https://www.cnet.com...itor-22-series/
1024 x 768 / 132 Hz


CRT jakby nie patrzeć nie nadawały się do pracy z maksymalną rozdzielczością. Prawie zawsze kulały wtedy z Hz w okolicy 60-75.

Ten post był edytowany przez Minciu dnia: 12 Czerwiec 2019 - 09:19


#708 Użytkownik jest niedostępny   unadarek 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5422
  • Dołączył: Wed, 01 Sty 03

Napisany 12 Czerwiec 2019 - 10:29

Zobacz postMinciu, o 12 Czerwiec 2019 - 10:16, napisał(a):

przeważnie tak.
Ja miałem chyba ten model:
https://www.cnet.com...crt-monitor-17/

Na pewno powyżej 1024 x 768 / 120 Hz nie wychodziłem.
Większość gier leciałą w 800 x 600 / 153 Hz

Ale z tego co wiem, to nie miałem najszybszego ekranu. Były jeszcze szybsze.

https://www.cnet.com...crt-monitor-21/
1024 x 768 / 153Hz

https://www.cnet.com...itor-22-series/
1024 x 768 / 132 Hz


CRT jakby nie patrzeć nie nadawały się do pracy z maksymalną rozdzielczością. Prawie zawsze kulały wtedy z Hz w okolicy 60-75.


Tego viewsonica miał znajomy z bloku obok :E w tamtych czasach robił niesamowite wrazenie, krowa ,miał siostre w usa która wysłała mu paczkę czekał ponad 2 miesiące zanim taka paka dotarła ale było warto sprzęt świetny

Ten post był edytowany przez unadarek dnia: 12 Czerwiec 2019 - 10:31


#709 Użytkownik jest niedostępny   SundayUser 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 145
  • Dołączył: So, 06 Mar 10

Napisany 12 Czerwiec 2019 - 10:41

Te które zapodałeś to już kosmos był.
Jeden ma Horizontal refresh rate 121kHz. Ich ceny to było kilka jak nie kilkanaście tyś zł.

60-75Hz było nieużywalne, aż paliło oczy ;) Ale już 85Hz było ok.

#710 Użytkownik jest niedostępny   zlotnik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1643
  • Dołączył: Pn, 10 Sty 11

Napisany 12 Czerwiec 2019 - 10:46

Zobacz postSundayUser, o 12 Czerwiec 2019 - 08:12, napisał(a):

CTX - Mój pierwszy kolorowy monitor :E

Z CRT była taka jazda, że odświeżanie ściśle zależało od rozdzielczości. A to znów zależało od możliwości trafopowielacza. Klucz sterujący wysokim napięciem sterował również odchylaniem poziomym.
I teraz jak możliwości sprzętu kończyły się na np 70kHz to max co mogliśmy uzyskać przy 1024x768 to 85Hz. 85x768 = 62,28kHz.
Ale co lepsze i droższe dawały radę ponad 100kHz, co pozwalało już na 100Hz przy 1280x1024.

@Minciu 170Hz to przy 800x600 mogło być ;)


Co do R7 1700 to wszyscy pisali że R7 2700 - 2700X jest sporo szybszy.
A jak się okazuje różnicy praktycznie brak.
Mój R5 1600X robi ok 3050pkt w CB R20, co idealnie skaluje się z ilością rdzeni z Waszymi wynikami.
Macie 33% wincyj rdzeniuf i 33% lepsze wyniki ;)
A możliwości OC, to czy to R5 1600 czy R7-2700X są prawie takie same.



Również od kiedy mam 2700 a porównuje wyniki od was z 1700 to dochodzę do wniosku że to są identyczne procesory niczym się nie różnią. Jedynie tym ża można dać 4.2ghz na 1.46v tylko gdzie tu sens ogólnie lepiej kupić 1700 niż 2700 jeśli trzeba dopłacić do 2700

#711 Użytkownik jest dostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13643
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 12 Czerwiec 2019 - 14:35

Moja Iiyama kosztowała chyba z 300zl na giełdzie we wrocku.

Kupiłem ja jako osoba bez dochodów więc nie był to kosmos.

Była wtedy moda na Flatrony A Iiyama nie była jeszcze idealnie plaska. Czyli wtedy pase. Pozbywalu się ludzie fajne krowy za bezcen.

Ten post był edytowany przez Minciu dnia: 12 Czerwiec 2019 - 14:37


#712 Użytkownik jest niedostępny   Setnik 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 268
  • Dołączył: Cz, 04 Maj 17

Napisany 12 Czerwiec 2019 - 15:20

Zobacz postunadarek, o 12 Czerwiec 2019 - 00:23, napisał(a):

Zacne Panowie sprzęty :E ,ctx też był w posiadaniu ale chyba nowszy model 17 cali z okrągłym przyciskiem power klasa sama w sobie ,obraz żyleta.Nie przypomnę sobie za chiny ludowe :E ale przy pierwszym kompie klasy pc 386dx 40 miałem monitor monochromatyczny i tu jest zagwozdka jaka to była firma,producent rok nabycia sprzętu 90 lub 91.


Może Mitsu dość popularne w tamtych czasach.

#713 Użytkownik jest niedostępny   unadarek 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5422
  • Dołączył: Wed, 01 Sty 03

Napisany 12 Czerwiec 2019 - 15:30

Zobacz postSetnik, o 12 Czerwiec 2019 - 16:20, napisał(a):

Może Mitsu dość popularne w tamtych czasach.

hhehehe dokładnie to był Mitsu na 100% nawet w duglach znalazlem :E duży napis low radiation.Czyżby to stara nazwa mitsubishi ????

Ten post był edytowany przez unadarek dnia: 12 Czerwiec 2019 - 15:35


#714 Użytkownik jest niedostępny   RemiKo 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 896
  • Dołączył: Wt, 27 Sty 09

Napisany 12 Czerwiec 2019 - 15:55

Zobacz postSundayUser, o 12 Czerwiec 2019 - 09:12, napisał(a):

Co do R7 1700 to wszyscy pisali że R7 2700 - 2700X jest sporo szybszy.A jak się okazuje różnicy praktycznie brak. Mój R5 1600X robi ok 3050pkt w CB R20, co idealnie skaluje się z ilością rdzeni z Waszymi wynikami. Macie 33% wincyj rdzeniuf i 33% lepsze wyniki ;)A możliwości OC, to czy to R5 1600 czy R7-2700X są prawie takie same.

Dokładnie :)

A jeszcze jak się takiego R7 1700 dobrze ustawi, to łyka większość R7 2700X na stock :D

W serii 2xxx częściej można trafić jednak na lepsze sztuki i można znacznie zejść z napięciem, ale czy z drugiej strony takie 3.9GHz przy 1.2875v na R7 1700 to źle?

Gdybym sobie w marcu ten zestaw zostawił, to miałbym sztukę, która robiła 3.9GHz przy 1.19v, a to już jest "prawie" jak 2xxx.

Sprzedałem jednak kumplowi, a mi trafił się obecnie nieco gorszy. Z drugiej strony płaciłem prawie 100 zł mniej od niego. Oby dwa na promocji w Sferisie brane :D

#715 Użytkownik jest niedostępny   Namonaki 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 539
  • Dołączył: Pt, 24 Sty 14

Napisany 12 Czerwiec 2019 - 17:30

hehe, "off-top level master"

#716 Użytkownik jest niedostępny   SundayUser 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 145
  • Dołączył: So, 06 Mar 10

Napisany 12 Czerwiec 2019 - 19:03

@Minciu gdzieś w 2008-2010 kupiłem Mamie wypasa CRT za 60zł używanego :D
Chodziło mi o nówki. Flatron 17" kosztował w 2001roku pamiętam jak dziś, ok 1450zł.
Ja niestety wydoliłem, tylko na kolorową wypukłą 15" CTX za 850zł - Babcia wzięła na raty na rok :P
850zł, to dwie wypłaty ;)

#717 Użytkownik jest dostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13643
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 12 Czerwiec 2019 - 19:07

Nowe tanio nie były. Tylko używki tak szybkie można było kupić na ówczesne realia.

Minimalna krajowa chyba 1/3 dzisiejszej A ceny w tysiącach.

Co do ryzenow. To nie tylko proce trzeba ustawiać. Ram na XMP też zawsze ssie. Jeszcze od płyty sporo zależy jak pisuje dalsze timingi.

#718 Użytkownik jest niedostępny   Setnik 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 268
  • Dołączył: Cz, 04 Maj 17

Napisany 12 Czerwiec 2019 - 20:19

Zobacz postNamonaki, o 12 Czerwiec 2019 - 17:30, napisał(a):

hehe, "off-top level master"


Może i tak, lecz w wypowiedziach jest kultura :)

Zobacz postunadarek, o 12 Czerwiec 2019 - 15:30, napisał(a):

hhehehe dokładnie to był Mitsu na 100% nawet w duglach znalazlem :E duży napis low radiation.Czyżby to stara nazwa mitsubishi ????


Tak to były Mitsubishi :)

Ten post był edytowany przez Setnik dnia: 12 Czerwiec 2019 - 20:21


#719 Użytkownik jest niedostępny   Lewy648 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1760
  • Dołączył: Wed, 24 Lut 10

Napisany 12 Czerwiec 2019 - 22:15

@RemiKo

Taaak pamiętam :) Ale to chyba był 3DMark Vantage. Z tego co pamiętam to niewiele zabrakło by przebić 10k w totalu. Test robiłem na i5 2400, a Ty miałeś i7 2600k na 5GHz wykręconego. Zapewne w Twojej konfiguracji te 10k by pękło.

To już niestety nie jest ta sztuka 8800GTX. Uwaliłem ją kilka lat temu przy demontażu chłodzenia. Oderwała mi się razem z radiatorem jedna kostka vRAM. Kupiłem inną na jej miejsce po jakimś czasie, ale już nie była tak podatna na OC. Tamta robiła 675mhz na rdzeniu przy powietrznym chłodzeniu...

#720 Użytkownik jest niedostępny   RemiKo 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 896
  • Dołączył: Wt, 27 Sty 09

Napisany 13 Czerwiec 2019 - 04:45

Panowie, jest dobrze: :D

Dodaj obrazek


Odkopałem parę sprzętów ze strychu oraz z szafy i mam do dyspozycji:

Spoiler




Pierwotnie zastanawiałem się nad tym, bo ładnie świeci i nie jest wypalony:

Dodaj obrazek


Zabijcie mnie, ale lepszej klawy na PS/2 nie miałem pod ręką - po raz kolejny od brudasów, będę się musiał nią kiedyś zająć.

BTW, ciekawie jej się pożółkło i fajnie widać różne partie plastiku :D


Jest to niestety standardowa 17", czyli 800x600 przy 100Hz, 1024x768 przy 85Hz itd.

W sumie ten Flatron nie jest lepszy, bo to podobna konstrukcja, nawet z tego samego roku.


Ale znalazłem jeszcze to:


Nawet nie chcę wiedzieć ile on musiał kosztować jak był nowy :D

Dodaj obrazek


I robi coś takiego: :D

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek


A prezentuje się następująco:

Dodaj obrazek



Wentylatory widoczne na zdjęciu trafią do tej odświeżonej obudowy.

Oczywiście chciałbym lepsze, ale te są prawie nowe, więc nie ma powodów do narzekań i swoje zadanie spełnią.

Nadal czekam na nowe chłodzenie. Powinno być w piątek.

Przez weekend powinienem się ze wszystkim wyrobić.

Wrzucę fotki jak graty wylądują w budzie :)


@Lewy

W Vantage'u również się ścigaliśmy :D

Troszkę szkoda tej karty, ale cóż począć...


@Namonaki

Główny temat już dawno został wyczerpany, a żeby było ciekawiej, to jakoś musimy sobie radzić :D

Fakt faktem, jak wejdzie tu nowa osoba, to sobie musi pewnie myśleć: "Co tu się odjaniepawla?" :E

Ale porównania, benchmarki, rendery, ogólna pomoc innym również się tutaj znajdują, tylko trzeba nieco głębiej poszperać ;)

  • (40 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych